Iaios que conten contes, un bagul amb més contes i una maleta amb molta ciència

Més tard que en altres llocs, però la Fira del Llibre no falta a la seua cita anual a Vila-real. Un cant a la paraula, escrita o narrada, que des de dijous 30 de maig al diumenge 2 de juny pren la plaça del Llaurador. I, com no, una proposta que fa puesto a grans i menuts. Si busqueu activitats infantils, el millor moment és el dissabte i el diumenge al matí. Conta contes, tallers teatre i fins invasió de donyets, tot pensat perquè nens i nens s’acosten a la lectura. I amb el mateix objectiu la cooperativa Abacus organitza el proper dijous, 6 e juny, una presentació d’un llibre amb molta ciència.

Comencem per la Fira del Llibre de Vila-real, que aquest any compleix la seua novena edició. El matí d’aquest primer dissabte de juny està ple d’excuses per apropar-se a la plaça del Llaurador i bussejar entre llibres. I entre llibre i llibre tindreu temps per gaudir de tallers, com el d’elaboració de punts de llibre i imants. La cita: a les 10.30. I durant tot el matí, de 10.30 a 13.30, el personatge de literatura Bat Pat no deixarà de passejar per entre els expositors. Només un apunt per a qui encara no el conega: les esgarrifoses aventures de Bat Pat atrauen els xiqeuts de tot el món. Només a Espanya, aquesta sèrie, protagonitzada per un simpàtic ratpenat, detectiu i escriptor, ja ha venut més de 350.000 exemplars.

I no acaben ací les propostes infantils. La companyia vila-realenca Visitants presenta (11.00) el seu espectacle Els iaios contenciós contes, un títol suggerent que convida a pensar en un contacontes poc habitual. Una invitació no només a descobrir les aventures imaginades i plasmades en un conte sinó, a més, a compartir aquest moment especial amb avis i àvies.

Poc després, a les 12.15, Projecte Caravana representarà El bagul dels contes, un espectacle de teatre, contes i animació en què es fa referència a algunes de les obres més fantàstiques i divertides de la literatura popular infantil. Una invitació a que el públic faça un recorregut pels somnis dels germans Grimm, contes populars urbans i rurals i llegendes d’aquí i d’allà, durant l’hora que dura l’espectacle.

I per això, Menta i Mirto -els dos viatgers protagonitzen l’espectacle- arriben a Vila-eral per mostrar la seva particular museu, un bagul. En ell guarden amb gran cura els tresors que han anat recollint en el món dels contes… palla de la casa del porquet, una fava màgica, la flauta d’Hamelin, una poma enverinada… Aquests i altres singulars objectes aniran portant records a Menta i Mirto, sent el fil per explicar històries que tots sabem i altres no tan conegudes.

Diumenge al matí (12.00) torna Visitants amb una proposta màgica: una invasió de donyets, un espectacle itinerant per a públic familiar que obrirà boca, però no de paella, sinó de llibres, contes i històries narrades.

De Vila-real ens anem amb la maleta fins a Castelló. Però no una maleta qualsevol, no, ens anirem amb La maleta de la ciència, un llibre que es presenta el dijous 6 de juny a les 18.00 a Abacus Castelló (plaça Jutge Borrull, 5). Un pot de refresc en equilibri? ¿Uns escuradents que formen un estel al regar-los? Una pilota que no cau a bufar cap per avall? Un globus que no rebenta en foradar amb un punxó?

Aquests són alguns dels seixanta experiments d’aire i aigua que Enric Ramiro presentarà dijous que ve. Un taller amb experiments i idees científiques per a qualsevol persona que tingui ganes d’experimentar i fer coses curioses (edat recomanada: més de 6 anys). No importa la formació científica ni l’edat. Es poden fer a casa, al camp, a la platja, a l’escola… Si et passes per Abacus, tens per davant tota una tarda per experimentar.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Iaios que conten contes, un bagul amb més contes i una maleta amb molta ciència

  1. Pingback: Espai Menut | Un baúl lleno de cuentos para clausurar el ciclo Cuentacuentahucha

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!