Mirar al cel serà una festa en el Planetari de Castelló

Segur que més d’una vegada has intentat que el teu xiquet mirara al cel amb tu per a descobrir algun estel. I segur que no ha sigut tasca fàcil. Doncs bé, ara el Planetari de Castelló t’ho posa en safata en celebrar dissabte que ve, 13 de juliol una Festa Estel o Star Party amb activitats per a totes les edats.

El Planetari, situat enfront de la platja del Gurugú, serà l’escenari des de les 18.00 fins a les 00.30, d’un munt de propostes que conjugaran diversió i aprenentatge. Per a açò, els primers protagonistes de la jornada seran els xicotets de la casa, que podran gaudir d’animació infantil i castells inflables, tot a partir de les 18.00 en el que s’ha denominat Star Park. Al mateix temps podran participar en una sèrie de tallers didàctics, en els quals quatre monitors els ensenyaran d’una forma amena l’univers.

Perquè la diversió siga familiar, els adults podran gaudir d’un mercat ambulant i un àrea gastronòmica, mentre esperen l’inici de la projecció dels tres documentals que es van a projectar i que porten per títol Confines de l’Univers (en castellà), Altres Mons (en valencià) i Cel i terra (en castellà). Cadascun d’ells tindrà una durada de 30 minuts.

La Star Party serà també una experiència didàctica, ja que a partir de les 21.00, l’Associació d’Astrònoms de Castelló ha organitzat un taller en el qual un grup d’astrònoms dirigirà “una activitat participativa en la qual es mostrarà un sistema solar a escala, es durà a terme un prova d’observació objectiva de la Lluna i Saturn, depenent sempre de com estiga el cel i inclourà una projecció en temps real de Saturn en una pantalla”, segons ha explicat el president de l’entitat, Eduardo Soldevilla. “També durem a terme una explicació senzilla de la mecànica celeste, amb l’ajuda de capdavanters làser”.

A les 21.30 hores, tindrà lloc l’espectacle de malabarisme amb foc, que donarà pas a la Star Vision, una ocasió per a gaudir de visionats de l’espai al costat de la platja de Castelló. Un bon pla per a passar-ho en família acompanyats per la suau brisa del mar Mediterrani en aquestes nits d’eterna calor.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!