Dibuixar joguets té premi a Almassora

Dibuixos i joguets és la combinació perfecta per als més xicotets. Si al teu xiquet li agrada dibuixar, no ho dubtes, porta-ho al Museu del Joguet d’Almassora durant aquest estiu perquè han organitzat l’I Concurs de Dibuix de Joguets amb el qual volen promocionar i al mateix temps incentivar les visites a aquest espai cultural. La convocatòria està dirigida a tots els xicotets de fins a 12 anys i l’única condició que es fixa és la que el participant assistisca al Museu del Joguet durant els mesos de juliol, agost i setembre. Una excel·lent proposta!

En aquest museu podreu trobar cotxes d’època, cuines antigues, nines de drap i antics sistemes de reproducció de cinema per a xiquets són algunes de les peces que s’exhibeixen per a gaudi de xicotets i majors. El projecte, és el primer de la província de Castelló i també és únic a la Comunitat Valenciana per les característiques específiques de la col·lecció. També podem trobar nines de tot tipus, cotxes, avions, cuines i joguets de fusta, cartó, metall o plàstic provinents de pobles alacantins de tradició de joguines com Ibi, Biar, Onil o Castalla.

“Es tracta d’una iniciativa que ha sorgit del propi Museu del Joguet amb la seua comissària al capdavant, María Arenós, i que hem cregut interessant i oportuna”, ha declarat Nuria Felip, regidora de Cultura d’Almassora. Acompanyada per Arenós, la regidora ha incidit en l’oportunitat que no solament tenen els veïns del municipi, sinó de la resta de localitats, de conèixer una col·lecció única i singular com és la que mostra la família Arenós-Agut en les instal·lacions públiques de la Murà”. “Motivem als xicotets que ens visiten a pintar i dibuixar, i al temps imprimim l’art i la cultura en el seu desenvolupament personal, estimulant la seua participació en la història local a través del joguet”, ha considerat Arenós. Per a participar, solament es precisa acudir a la sala i presentar una obra per cada concursant utilitzant una tècnica lliure.

Els xicotets hauran d’aportar les seues dades personals i la grandària de les obres serà de A4. El jurat donarà el premi el 5 d’octubre, en el marc de les festes en honor a la Mare de Déu del Roser. I els premis seran un joguet a corda i un diploma, per al primer classificat, així com dues diplomes per al segon i tercer classificat.

Per a acudir al Museu del Joguet, situat en el carrer Verge del Tremedal número 13 del municipi, els interessats poden fer-ho el primer dissabte d’agost, d’11.00 a 13.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores, si ben el dissabte 17 d’agost obrirà les seues portes en horari d’11.00 a 13.00 hores. Arribat setembre, els petits assistents també poden seguir participant en el concurs acudint a les dependències de la Murà el dissabte 7, en horari d’11.00 a 13.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores. Finalment, el dissabte 21 de setembre, d’11.00 a 13.00 hores, la sala tornarà a obrir les seues portes.

En tot cas, ha recordat Felip, “el Museu del Joguet obri fora d’aquest horari ordinari”. De fet, “si algun interessat contacta amb l’ajuntament o amb la sala per a acudir fora d’aquest horari pot visitar les dependències públiques i gaudir de les peces que s’exposen en les seues vitrines”.

De moment i per a obrir boca, sis xicotets de la guarderia ludoteca Sorollets de Castelló van ser els encarregats d’inaugurar, divendres passat 19 de juliol, el concurs de dibuix. Els alumnes, acompanyats per les seues educadores, van anar els encarregats de completar les primeres làmines del certamen amb les seues creacions. “A ells esperem sumar molts més dibuixos durant aquests mesos de juliol, agost i setembre”, ha assenyalat la titular de la cartera de Cultura. “De fet, aquesta mesura es llança amb la intenció de dinamitzar i promocionar l’activitat d’aquesta petita sala en la qual Almassora mostra una col·lecció de joguets particular, la de la família Arenós-Agut, d’incalculable valor”.

 

Títol: I Concurs de dibuixos en el Museu de Joguet d’Almassora
Lloc: carrer Verge del Tremedal número 13
Dies: dissabte 3 d’agost d’11.00 a 13.00 i de 19.00 a 21.00 , dissabte 17 d’agost d’11.00 a 13.00 i dissabte 21 de setembre, d’11.00 a 13.00. (A més el Museu del Joguet obri fora d’aquest horari ordinari. Si algun interessat contacta amb l’ajuntament o amb la sala per a acudir fora d’aquest horari pot visitar les dependències públiques i gaudir de les peces que s’exposen en les seues vitrines). Per a açò podeu cridar al telèfon 964 56 00 01.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!