La tardor es vesteix de pedra en sec amb una ruta per Catí per a tots els públics

La tardor es converteix en un moment més que propici per descobrir el paisatge interior de la província de Castelló amb senderisme per a tots els públics. Des d’Itinerantur ens suggereixen una ruta que s’endinsa en un territori que es vesteix de pedra en sec i que sap a formatge. Endevineu ? Serà a Catí (Alt Maestrat), aquest primer dissabte de tardor (28 de setembre) i per a tots els públics. A Catí, històrica població de l’Alt Maestrat, se la coneix també com la Catedral de la Pedra en Sec. La ruta proposa descobrir el paisatge de tardor de la comarca, la vida a els masos, l’art de la pedra en sec i, com no, inclou un tast de suculents formatges a la mateixa fàbrica, reconeguts en diverses ocasions com uns dels millors a nivell internacional.

Descripció del recorregut: des de Catí s’ix pel Camí del Bosc per a ascendir a poc a poc pel barranc de la Massada. Caminant pel sender PR -CV 410 es creua un atapeït bosc de carrasques fins arribar a la part més alta del recorregut, al Mas de la Serra. Pel camí s’aniran descobrint els secrets naturals i culturals del Maestrat, els perquès del paisatge, de la peculiar i dura forma de vida dels seus habitants. El dinar de productes autòctons ( pa, formatge, oli, sucs, vi, fruita de temporada, etc.) a l’ombra d’una gran carrasca, donarà pas al descens de nou cap al poble, des d’on visitaran després de dinar, la Barraca del Gatellà -una construcció de pedra seca realment espectacular- i el Mas Sofondo i els seus voltants, un exemple de masia de muntanya com pocs. Per acabar la jornada, rebran a tots els participants a la fàbrica de formatges artesans de Catí per oferir un tast dels seus famosos formatges i conèixer de prop les característiques que els han fet mereixedors de diversos premis i distincions internacionals en els últims anys.

Data: dissabte 28 setembre, 2013.
Idiomes: castellà , valencià i anglès.
Dificultat: moderada – baixa . Recomanació : a partir de 8 anys.
Distància i temps: 11,5 km en unes 5h 30 min. La ruta es fa relaxadament, amb diverses parades, amenitzada amb explicacions, interpretació del patrimoni natural i cultural, xerrades, rialles i debats, fotos, dinar, etc. Molt més que senderisme!
Desnivell acumulat: 387 metres. Cota màxima: 1060 metres.
Punt i hora d’inici: a les 9.00 a la Plaça de Baix de Catí, al final del carrer Major, on es podran aparcar els cotxes.
Preu per persona: 23,75 €. Gratis per als xiquets i xiquetes de 8 anys o menors.

ITINERANTUR posa:

 • Guies-intèrprets.
 • Dinar autòcton.
 • Prismàtics i altres materials.
 • Reportatge fotogràfic.
 • Segur R. C.

No s’us pot oblidar:

 • Roba còmoda, pantalons llargs.
 • Mànigues llarga i curta.
 • Impermeable.
 • Calçat de muntanya o el més semblant possible.
 • Gorra i crema solar.
 • Aigua, obligat 1.5 litres per persona.
 • Una cosa ensucrada per si de cas.
 • Entrepà per dinar (si no voleu menjar en algun bar local).
Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!