On són els llibres de Jaume I? Teatre infantil que convida a llegir

L’Auditori Municipal de Vila -real estrena una obra de teatre infantil amb Jaume I com a protagonista. Però no el rei Jaume I al que estem acostumats, sinó el xiquet de 8 anys que abans de ser rei gaudia amb les aventures que llegia en els seus llibres i al qual un dia se’ls van robar. Tampoc és una obra de teatre convencinonal, ací hi ha rap, dibuix en directe, manipulació d’objectes… On són a els llibres de Jaume I? es representa aquest diumenge 20 d’octubre a les 18.30. De la mà d’Escenoart es cola en la programació cultural vila- realenca un espectacle per gaudir del teatre, la lectura i les aventures en família.

Fitxa

Títol: On són a els llibres de Jaume I?
Tipus: teatre infantil
Durada: 60 minuts
Dia: diumenge 20 d’octubre
Lloc: Auditori Municipal
Hora: 18.30
Preu: 3 €

Tot comença quan tres amics, avorrits i sense saber què fer, obren un llibre i descobreixen una apassionant aventura, la de Jaume I amb només 8 anys, a qui li han robat tots els seus llibres. Amb l’ajuda d’aquests tres amics, convertits en joglars contemporanis, descobrirem qui és l’autor del robatori i, sobretot, la importància de la lectura i el valor de l’amistat.

La tradició medieval a través de la figura de Jaume I i el context històric de l’època, unit a l’art contemporani en forma de rap, dibuix en directe i manipulació d’objectes, acostaran als espectadors a una fascinant i divertida història que destaca la passió del protagonista per la lectura i el valor de la sinceritat i l’amistat. Encara que l’obra és una història inventada a partir de la figura de Jaume I quan era un xiquet, apareixen personatges, fets històrics i obres literàries reals de l’època.

Sobre l’escenari s’utilitzen objectes quotidians en desús o abandonats (ampolles de plàstic, estris de cuina…) per a la construcció en directe de titelles-personatges, fomentant així la imaginació del públic alhora que es proposa una reutilització artística i pedagògica d’aquests materials.

Pau Pons, codirector de l’obra al costat de Joan Miquel Reig, explica que On són a els llibres de Jaume Ifomenta el valor de la lectura entre els més menuts perquè la planteja com un joc, una oportunitat per viure històries apassionants i, sobretot, com una manera lúdica d’ aprendre i compartir coneixements”.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!