Prepara el Nadal aquest diumenge la Fira de Santa Caterina de Vila-real

Quan falta poc més d’un mes perquè arribi el Nadal, Vila-real es prepara per celebrar aquest diumenge 24 de novembre la seva fira més antiga i de major arrelament i tradició a la ciutat. La Fira de Santa Caterina comptarà amb 232 parades donant prioritat als llocs de productes artesanals i originaris d’aquesta fira local com són els dolços, torrons, fruits secs, dàtils, castanyes rostides, figuretes del pessebre o joguines tradicionals, per citar alguns. Una cita ineludible per a molts veïns però especialment per als nens, en la qual és costum regalar la mocadorà, consistent en fruits secs i dolços embolicats en un mocador.

Així, els productes que es poden trobar en aquesta fira seran, a més dels típics de la decoració nadalenca, peces artesanals i productes variats. Concretament hauran 81 llocs d’alimentació; 32 parades d’artesania (entre les quals podreu trobar patchwork, roba elaborada a mà o manualitats); 25 llocs de joguines i altres parades de complements, a més de 20 llocs d’entitats socials i ONG que ocuparan la superfície a la plaça Major. Al costat de tot això, hi haurà quatre parades dedicades només a l’elaboració de pessebres i figures i articles que els acompanyen, dues parades de tómbola, la tan esperada dels xiquets dels ponis i la de tir al suro.

Aquesta fira té molt arrelament a la província, per aquest motiu aproximadament, la meitat de les parades, 119, siguin de la província de Castelló, concretament 62 de Vila-real i 57 de pobles veïns com Onda, Benicàssim, Sogorb, Eslida. Hi haurà 64 parades procedents de la Comunitat i 49 de la resta de l’estat espanyol.

La Fira de Santa Caterina és molt volguda pels vila-realencs i per molta gent de la comarca. Tal és la importància que ha anat agafant durant els últims anys que al març de l’any 2011 va ser declarada oficialment Festa d’Interès Turístic Provincial. En aquesta fira a l’origen es venien, entre altres productes, tots aquells derivats de la matança del porc, motiu pel qual ha estat coneguda de manera col·loquial com la fira de la llonganissa, i que, amb els anys, i amb l’increment del nombre de venedors i la venda, no tant solament dels productes originaris sinó d’una gran diversitat de productes, entre ells, les joguines, durant un temps, també seria coneguda com la fira del xiulet o de la mocadorà.

 

 

 

 

En definitiva, una atractiva forma d’avançar-nos a l’esperit nadalenc que ja va començant a envair les nostres ciutats i pobles.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!