Poblats Marítims de València, més que platja

lamasbonita_1 - copia_opt - copiaLa idea no és anar a la platja de la Malvarrosa, a la de les Arenes o la de la Patacona per a tombar-se en l’arena, asseure’s en una de les seues moltes terrasses o gaudir del sol com podríem fer en qualsevol altra platja de la costa castellonenca. Es tracta d’acostar-se a una de les zones més emblemàtiques de València, la coneguda com Poblats Marítims, i conèixer la seua història i la seua gent. Imitar als valencians que, a força de passar-se hores cercant aparcament en aquest barri, deixen el cotxe en el garatge i opten pel tramvia per a traslladar-se a la platja. Passejar per la Marina Real Joan Carles I i visitar el guardonat i, per què no, oblidat edifici Veles i Vents –un dels emblemes de la Copa Amèrica 2007 i un dels exemples del seu fracàs–.

Deixar que els xiquets corretegen pels seus passadissos, que pugen i baixen les seues escales, que se sorprenguen amb els luxosos catamarans que parteixen cada dia abans de fosquejar i amb les gegantesques banderes que onegen uns metres més enllà i ens recorden que a València es fa tot en gran. També podem recórrer l’escullera, veure arribar als Aquabus –els vaixells que substitueixen a les antigues Orenetes– o, directament, recórrer el port a bord d’un d’ells.

poblats_opt - copia

Les escultures d’arena estan presents en tot el Passeig Marítim.

Una vegada finalitzat el tour, tornar a terra. Exactament, al Passeig Marítim, quasi dos quilòmetres d’asfalt plagats de quiosquets, d’escultures d’arena i de parcs infantils sobre els quals s’amunteguen els xiquets davant l’atenta mirada dels seus pares. Són activitats que atrauen als més xicotets i que permeten als pares abandonar qualsevol sentiment de culpabilitat quan decideixen deixar arrere la platja i introduir-se en un barri de tradició pescadora i avui portada de mitjans de comunicació pel seu noticiable Cabanyal. Descobrir, al costat d’espais culturals com les Reales Atarazanas o el Museo del Arroz i a locals de moda com No hay nada mejor que 27 amigos o La Peseta, magnífiques cases del modernisme popular a punt de la seua caiguda i cartells que demanen la seua recuperació. Un impacte per als sentits que farà necessari un retorn a la tranquil·litat del mar i un recordatori de com podrien ser els Poblats Marítims i, més concretament, el Cabanyal si el govern no posara impediments a la seua reconstrucció.

lamasbonita_3 - copia_opt - copia

La platja de la Patacona, ja a Alboraia, és un de les més transitades pels valencians.

I un dels llocs que conjuga a la perfecció la tradició i renovació de la qual podria ser protagonista aquesta zona és, sens dubte, La Más Bonita. La seua façana pintada en blanc i blau ens parla de les cases que fa anys poblaven el Mediterrani; els seus sucs de fruita naturals, les seues variades amanides i sandvitxos i els seus pastissos artesans, de la seua preocupació pel menjar sa, i les tronas i el tobogan que trobem en el seu interior, de la seua voluntat de convertir-se en refugi de grans i xicotets. Allí els xiquets gaudeixen i els pares, també. Què millor forma de concloure el dia i dir adéu a la costa valència que aquesta?

lamasbonita_4

lamasbonita_6

La terrassa interior de la Més Bonica compta amb un tobogan pel qual lliscar-se els xiquets. Muffins, croissants i pastissos són algunes de les propostes gastronòmiques que es poden degustar en La Més Bonica. A més de desdejunis i berenars, en aquest local es pot picar i menjar. Fotos: Ainhoa Boix (Conlosnanos.com).

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!