Llibreria Bartleby: novel·les, contes i còmics seleccionats amb cura

Librería_Bartleby

La Llibreria Bartleby va obrir les seues portes el mateix mes en què molts establiments de Russafa -un dels barris més cosmopolites i child friendly de la ciutat de València- les tancar: el juny del 2013. Les excavadores i tanques assetjaven la seva entrada i pocs eren els que s’atrevien a passar entre les bastides per veure què s’amagava darrere d’un aparador on còmics, novel·les i assajos compartien espai.

Hui, per sort per a Luci Romero i David Brieva -els seus propietaris- i dels amants de la literatura, les coses han canviat. L’únic record que queda de les obres estivals és una vorera prou gran com que transeünts i lectors àvids de noves propostes convisquen sense xocs, “em permets passar?” o “ja vinc un altre dia amb més tranquil·litat”. Ara els curiosos no passen de llarg: es queden a la porta, atrets per les frases que decoren els seus vidres i, sobretot, pels seus exemplars de cura disseny.

També n’hi ha que, després d’un cop d’ull a través del vidre , es queden amb ganes de més i no es resisteixen a entrar. O els que acudeixen a aquest establiment encoratjats per les bones crítiques. Ho fan sols o acompanyats per parelles, amics o fills. Perquè aquesta llibreria és familiar en el tracte, però també en la col·lecció de llibres i fanzines que inclou al seu interior i que conté des de l’últim treball de Chris Ware, Fabricar Historias, fins al més nou per a xiquets de l’editorial Blackie Books o Kókinos, Soy un artista i El pequeño rey de las flores, respectivament.

I tots i cadascun d’ells han estat triats a consciència. Això no ens ho han explicat els seus propietaris. Es veu res més traspassar la seua porta. Quantes llibreries disposen de contes de l’editorial Ekaré o de Barbara Fiore? I quantes de Llitera Llibres, Media Vaca o Kalandraka? A València, no moltes. Com tampoc són molts els establiments que hagen introduït les presentacions de llibres, els recitals de poesia, els tallers infantils o fins i tot les projeccions de curtmetratges i les representacions teatrals en la seva agenda setmanal i, encara menys, els que permetin fullejar una novel·la mentre es tasta un vi o es degusta una cervesa.

Per això, acostar-se a la Llibreria Bartleby no hauria de ser una cosa que es fa si es ve a València, sinó un motiu per baixar a aquesta ciutat i, per descomptat, per fer-ho en companyia dels xiquets. No costa tant: menys d’una hora amb tren i amb prou feines 15 minuts caminant des de l’Estació del Nord fins al carrer Cadis 50 on es troba. I… dada important: a uns metres d’allà està Canguro Verde, perfecte perquè els més petits dinin o berenin després de la visita.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!