De Mozart a ‘El conciertazo’, el cap de setmana musical en família per a tancar novembre

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
D’un geni de la música clàssica a un divulgador incansable d’aquest gènere. De Mozart a El Conciertazo de Fernando Argenta. CulturArts Castelló ha programat un complet i molt atractiu cap de setmana musical en família que inclou audicions didàctiques, el concert Jo Mozart, els tallers didàctics de l’Aula d’Hivern i el concert en homenatge al que va ser director del programa de RNE Clásicos Populares. I tot, a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló de dijous 27 al diumenge 30 de novembre. Ja veieu que la música clàssica, poc habitual en les propostes d’activitats amb xiquets, es cola amb força a l’agenda. Una oportunitat única per gaudir-la.

Les activitats, emmarcades en el cicle Didàctica, arrenquen amb les audicions didàctiques del programa Em dic Mozart, una proposta per escoltar i conèixer part de l’extensa obra d’un dels més grans compositors de la història. Arias, duos i trios d’òpera, obertures, obres de cor, composicions instrumentals,… dibuixen un programa a la mida dels més petits que també permetrà descobrir algunes de les ciutats per les que va viatjar el de Salzburg, desenvolupar l’hàbit de escoltar música per a comprendre-la i propiciar una actitud positiva davant qualsevol composició dramàtica. Les audicions estan previstes per al dijous 27 a les 11.00 i divendres a les 9.30, 11.30 i 15.30. L’entrada són 4 euros.

I per tancar la proposta al voltant del compositor austríac, dissabte a les 18.00 el concert per a públic familiar Jo Mozart d’Obvio Producciones. Els solistes de l’Orquestra Simfònica del Mediterrani recorreran amb actors i cantants la vida del gran mestre Wolfang Amadeus Mozart, amb peces apropiades per a xiquets de 3 a 10 anys. Mozart narrarà als menuts els seus viatges, els seus concerts, la relació amb la seva germana Nanneri, amb el seu pare, els seus èxits i els seus desenganys. L’entrada, ja a la venda a la taquilla de l’Auditori, és de 8 euros per a menors i de 12 per a adults.

El cap de setmana musical continua amb la segona edició de l’Aula d’Hivern, a càrrec d’Espai Clàssic. La proposta s’estructura al voltant d’un taller de jazz i un jardí musical, aquest segon per a xiquets i xiquetes d’entre 5 i 9 anys sense necessitat de coneixements musicals previs. Podran gaudir de la música d’una manera lúdica, desenvolupant la seva sensibilitat musical, creativitat, psicomotricitat i sociabilitat. La matrícula és de 45 euros (hi ha termini per a inscriure fins el dilluns 24 de novembre) i els horaris són els següents: dissabte de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 18.00 i diumenge de 10.00 a 13.00.

El taller de jazz està dirigit a alumnes que actualment estiguen cursant grau elemental o professional de música o alumnes en general, els quals tinguen interès per iniciar-se al jazz. L’horari és de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00 el dissabte i el diumenge de 10.00 a 14.00. La matrícula és de 60 euros.
el conciertazo fernando argenta espai menut
I el fermall al cap de setmana musical arriba amb el concert en família El Conciertazo. Un recorregut de la mà de la Banda Municipal de Castelló per les principals melodies clàssiques que els més menuts reconeixeran en un sentit homenatge a Fernando Argenta, que va ser capaç de fer arribar la música clàssica amb concerts participatius a tots els públics.

Un concert amb animació i projeccions, ple de sorpreses, música, ritme i rialles per acabar com ho feia Fernando amb un iViva la Música! La cita: diumenge 30 de novembre a les 11.30. I, per si fos poc, amb entrada gratuïta.

auditori cartell

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “De Mozart a ‘El conciertazo’, el cap de setmana musical en família per a tancar novembre

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!