El premiat ‘Pulgarcito’ de Teatro Paraíso es puja a l’escenari de la Vall

Pulgarcito
La Vall alça el teló de la seua programació cultural Al teatre en família amb una versió contemporània del clàssic de la literatura infantil Pulgarcito. La companyia basca Teatro Paraíso aborda un dels temes que es tracten en el conte de Perrault, l’abandó, però des d’una perspectiva actualitzada i amb una visió particular. En temps de crisi com els actuals és el fill el que abandona al pare. Així que “qui busque el Pulgarcito de Perrault trobarà el que busca com també ho farà qui vulga trobar una visió nova i estimulant”, ens expliquen al seu web. Una cita que cal marcar a l’agenda per aquest diumenge, 25 de gener, a les 19.00.

Un clàssic ho és per la seua capacitat de resultar contemporani en qualsevol temps. I Pulgarcito ho és. Un conte en què un xiquet enginyós salva a tots els seus germans ia la seua família, després que els seus pares desesperats hagen hagut de abandonar-los al bosc per manca de recursos. L’obra dirigida per Iñaki Rikarte i interpretada per Tomás Fernández i Ramón Monjo, té la virtut de potenciar algunes de les claus narrades per Perrault traçant paral·lelismes amb la societat actual.

Segons la prestigiosa companyia, es tracta d’un muntatge “divertit per als xiquets i commovedor per als adults (encara que tal vegada resulti el contrari). Presentem el conte a través de la relació d’un fill amb el seu pare i és per això que aquest és un espectacle especialment ideat per a pares i fills”. Segons es diu, els contes es van inventar per dormir als nens i despertar als adults, però i si els pares fossin els nens i els fills els adults? La resposta, aquest diumenge al Teatre Municipal Carmen Tur de la Vall.

El Pulgarcito de Teatre Paraíso va guanyar el Certamen Barroc Infantil del Festival de Almagro el 2014. La doble narració que permet que tant els xiquets com els adults estableixen una lectura diferent de l’obra i la converteix “en un espectacle total per al gaudi i diversió de petits i grans “va ser una de les raons que va convèncer al jurat, compost per tres xiquets i per tres adults vinculats al teatre infantil.

Al llarg de la seua dilatada trajectòria artística, amb més de 38 anys d’existència, Teatre Paríso ha rebut diversos premis que reconeixen l’excel·lència del seu projecte artístic i destaquen la seua trajectòria innovadora en la creació i formació de públics. Un d’aquests guardons, per exemple, va ser el Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut que van rebre el 2012 per la seua “dramatúrgia compromesa i rigorosa amb el públic infantil”.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!