Un ballet-conte en el Principal perquè la dansa també és per als peques

ballet clasico valencia la princesa y el laud_opt

Ni la dansa ni el ballet clàssic són habituals a l’agenda d’activitats amb xiquets. I moltes vegades són els propis gustos (o prejudicis) dels adults els que impedeixen que els menuts s’endinsen en aquest art. Només cal trobar l’espectacle adequat. Com per exemple, La princesa i el llaüt, que es representarà aquest dissabte 24 a les 20.30 al Teatre Principal de Castelló. El Ballet Clàssic de València interpretarà aquest ballet-conte amb fons didàctic i educatiu perquè el públic familiar, xiquets i xiquetes i adults, famílies, puguen viure l’experiència de la dansa en directe.

Es tracta d’una història inèdita creada per la directora del ballet, Mari Cruz Alcalá, amb música composta expressament pel valencià José Jaime Hidalgo de la Torre, que aporta la seua característica força i tendresa per remoure els sentiment dels assistents. En el repartiment, compost per joves ballarins de la Comunitat, destaca un de Castelló, Sergi Martínez, en un dels papers protagonistes.

El ballet explica una història de prínceps, princeses i altres tants personatges que guiaran l’espectador a través d’una tendra història entre germanes, on triomfaran l’amor, l’amistat i la valentia. La representació està dirigida a tots els públics i és una immillorable oportunitat per gaudir d’una modalitat, el ballet clàssic, poc habitual en les cartelleres castellonencs.

L’espectacle, organitzat per CulturalArts i patrocinat per la Fundació Hortensia Herrero, es va estrenar el passat 10 de gener a València i té com a objectiu fonamental fomentar la dansa entre els més jóvens de la Comunitat Valenciana. Les entrades (15, 12, 10 i 7 euros) es poden adquirir a les taquilles del Teatre Principal ia través de la pàgina web instanticket.es.

cartel la princesa y el laud

Ballet Clàssic de València va ser fundat per Mari Cruz Alcalá l’any 1984 amb l’ànim de promoure la dansa. Des del començament de la seva trajectòria, Ballet Clàssic de València va presentar coreografies de repertori clàssic (Coppelia, Paquita i El Trencanous), així com peces neoclàssiques creades específicament per a aquesta formació per diferents i importants coreògrafs. Per les seves aules han passat un nombre important de ballarins valencians: Catalina Vilana, Federico Bosch, Gemma Peris, Ana Luján, Mª José Sales, Noelia Liñana, Clara Barberá, Carlos Llavis, Jesús Mascarós, Gels Alonso, Mª José Soler, Laura Villanueva, Miguel Angel Pla, entre molts altres.

La Fundació Hortensia Herrero és una entitat sense ànim de lucre la missió fundacional és recuperar, compartir i desenvolupar la sensibilitat artística i cultural en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. Presidida per Hortensia Herrero, vicepresidenta de Mercadona, fins a la data ha tingut actuacions en el món de la rehabilitació d’edificacions històric-religioses, en el de l’art i en el de la dansa.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!