La Caixa dels Colors cumpleix 10 anys com a espai familiar de jocs, experiències i paraules

caixa dels colors_opt

La Caixa dels Colors és un projecte pedagògic pensat per a xiquets menors de 3 anys no escolaritzats, però no és una ludoteca ni una guarderia. És un espai en què pares i fills comparteixen jocs, temps, experiències… en exclusiva, sense interrupcions. I, per descomptat, tots tenen a la seua disposició materials i joguets educatius a més d’educadores i professionals que ajuden a resoldre dubtes i dificultats que apareixen al voltant de l’educació dels més menuts.

Les famílies amb nens menors de 3 anys no escolaritzats tenen la possibilitat d’assistir amb els seus fills a aquest espai de trobada, convivència, joc, paraules i escolta, on es tracta de reforçar el paper de la família com a primera educadora. Xiquets i xiquetes i els seus pares poden gaudir d’aquest espai i d’aquests moments, que contribuiran a enfortir vincles i reforçar el paper de la família, “un lloc privilegiat en el qual els xiquets aprenen els principis i valors que guiaran la seua vida”.

Almassora, pionera a implantar el projecte, Castelló i Borriana són els municipis de la província en què aquest Espai Familiar-Caixa dels Colors funciona o ha funcionat. De fet, la Caixa dels Colors d’Almassora compleix 10 anys com a espai familiar i per celebrar la Universitat Jaume I ha organitzat els dies 5, 6 i 7 de febrer unes jornades que se celebraran en dues seus, al campus de Riu Sec i els locals socials de CaixAlmassora, sota el lema El niño feliz.

Els objectius de les jornades passen per aprofundir en la comprensió de les dinàmiques familiars que influeixen en el creixement i la educació dels xiquets; afavorir la trobada de professionals i donar a conèixer l’experiència de la Caixa dels Colors i divulgar el paper d’un espai familiar. La trobada, que arrenca dijous 5 a les 15.30, inclou set conferències, taules rodones i tallers que aborden des què és la felicitat a conflictes que eduquen. La inscripció es pot fer a través de correu electrònic (http://inscripcio.uji.es) sota l’epígraf de Psicologia, Educació (UG5). Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!