Avui mengem fora de casa

A l’estiu (i en festes com la Magdalena) arriben els dies sencers fora de casa i els menjars i sopars al carrer. Moltes vegades es tira d’entrepans comprats en el bar més proper i, unes altres, de sopars improvisats i tardanes a l’arribar a casa. Però també es pot optar pel tupperware, gran aliat de treballadors i de xiquets. No us ho creeu? Doncs mireu: de primer, broquetes de tomata cherry i formatge mozzarella; de segon, truita de creïlles, pastanaga i pernil dolç i formatge i, per a postres, tartaleta de poma. Tot, en una única carmanyola.

40 grams de grams de formatge.
30 grams de pernil dolç (l’equivalent a una tallada gran).
80 grams de ceba (més o menys, la meitat d’una ceba mitjana).
180 grams de creïlles (aproximadament, una creïlla gran).
80 grams de pastanaga (l’equivalent a una pastanaga gran).
6 ous grans.
250 grams tomata cherry (la quantitat de tomata a utilitzar variarà en funció del nombre de comensals).
125 grams de formatge mozzarella fresc i en porcions menudes (variarà en funció del nombre de comensals).
1/2 culleradeta d’orenga.
Oli d’oliva.
Sal.
1 làmina de massa de pasta fullada.
1 poma golden gran.
40 grams de mel.
120 mil·lilitres d’aigua.
1/2 culleradeta de canyella en pols.
1 cullerada de suc de llima.
3 fils de safrà.
3 cullerades d’ametla en pols.
3 cullerades de sucre llustre.

Que no condisca el pànic. La proposta culinària d’avui és molt més fàcil del que sembla a primera vista. Tant, que perdrem més temps a enumerar els diferents plats que està composta que en elaborar-los. Fixeu-vos: per a la preparació de les broquetes, tan sols haurem d’enfilar la tomata cherry i la mozzarella en un escuradents i abocarem sobre ells un rajolí d’oli d’oliva, sal i orenga.

Per a l’elaboració de les truites, únicament haurem de tallar el formatge i el pernil dolç en porcions d’aproximadament 5 mil·límetres de grossor i pelar la ceba, la creïlla i la pastanaga. Després, picarem la primera de les verdures en daus de, més o menys, 5 mil·límetres de grossor; la segona, la farem cachelada, és a dir, la trencarem amb el ganivet i en menudes porcions i, la tercera, la ratllarem. Una vegada finalitzades aquestes tasques, posarem a calfar oli en una paella i, quan arribe a la temperatura idònia, caramelitzarem la ceba, és a dir, la fregirem, agregarem el sucre, després el vinagre, deixarem que aquest últim s’evapore i retirarem del foc. En el mateix recipient i amb l’oli restant, fregirem les creïlles i barrejarem amb la ceba, amb dos ous que haurem batut prèviament i amb sal. Finalment, abocarem aquesta barreja en els motles de silicona per a magdalenes que haurem greixat amb oli d’oliva amb anterioritat.

Farem el mateix amb la pastanaga ratllada i amb el formatge i el pernil dolç: agregarem els ous batuts –dues unitats per cada truita–, salarem i introduirem la barreja en els motles. Una vegada plens tots els recipients, courem a 180º al fornt durant 10 o 15 minuts, en funció de la grandària de la truita, i, una vegada quallada, deixarem refredar i desmodelarem.

I, per al final, deixarem l’elaboració de la tartaleta de poma. Per a preparar aquestes delicioses postres, tallarem la massa de pasta fullada en cercles de, més o menys, 10 centímetres de diàmetre i, amb ajuda d’un tenidor, farem menuts forats sobre ella. Després, pelarem les pomes, extraurem el seu cor i la tallarem en làmines que ruixarem amb un poc de llima per a evitar que s’oxiden. Una vegada llestes, posarem a bullir l’aigua amb la canyella, la mel, dues o tres fils de safrà i unes fulletes de menta i, quan arribe a ebullició, afegirem les làmines de fruita. Quan la poma s’haja ablanit, l’extraurem del recipient i deixarem que el líquid espessisca fins a convertir-se en xarop. Empolvorarem ametla en pols damunt de la pasta fullada, disposarem les làmines de fruita sobre ella i pintarem la poma amb xarop. Courem a la mateixa temperatura que les truites, és a dir, a 180º durant 12 minuts i, una vegada cuita la tartaleta, extraurem del forn i deixem refredar.

Finalment, disposarem les broquetes, les truites i la tartaleta de poma en un tupperware i gaudirem a l’aire lliure d’aquest menjar.

1. Una vegada inserit la tomata cherry i el formatge mozzarella en un escuradents, tallar el formatge i el pernil dolç en porcions de 5 mil·límetres de grossor, aproximadament.

2. Pelar la creïlla i la ceba i picar la primera en daus de, més o menys, 5 mil·límetres de grossor i la segona, de la mateixa grandària però cachelada, és a dir, trencada pel ganivet.

3. Pelar i ratllar la pastanaga.

4. Calfar oli d’oliva en una paella i, quan arribe a la temperatura necessària, caramelitzar la ceba; és a dir, una vegada fregida, afegir sucre i vinagre blanc i deixar que aquest últim s’evapore.

5. En la mateixa paella i amb l’oli restant, fregir les creïlles.

6. Batre els ous i barrejar dos d’ells amb les creïlles i les cebes, altres dos amb la pastanaga ratllada i els dos restants amb el pernil dolç i el formatge. Salar al gust.

7. Greixar els motles de silicona amb un poc d’oli d’oliva.

8. Abocar en els motles de silicona la barreja de cadascuna de les truites, introduir en el forn que prèviament haurem preescalfat a 180º i coure de 10 a 15 minuts en funció de la grandària dels motles i de la quantitat de barreja amb que els hàgemhàgem d’hàgem de emplenat.

9. Una vegada cuites les truites, retirar del foc, deixar refredar i desmodelar.

10. Pelar la poma, extraure el seu cor i tallar en làmines fines. Ruixar amb un poc de suc de llima per a evitar que s’oxide.

11. En un cassó, bullir l’aigua amb la mel, la canyella, la menta i el safrà.

12. Quan l’aigua arribe a ebullició, afegir les làmines de fruita i coure fins que aquestes s’ablanisquen.

13. Una vegada blana la poma, extraure del cassó i deixar que el líquid espessisca fins a adquirir la forma d’un xarop.

14. Tallar la pasta fullada en cilindres de, més o menys, 10 centímetres de diàmetres, espolvorear sobre ells ametla mòlta, disposar les làmines de poma damunt i pintar amb el xarop. Coure les tartaletes a 180º durant 12 minuts i, una vegada cuites, retirar del foc.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!