La Chana Teatro porta a Benicàssim ¡Gaudeamus!, una obra amb sabor cercanvtí

gaudeamus teatro la chana

Basada en El licenciado Vidriera de Miguel de Cervantes, en aquesta ocasió La Chana Teatro proposa una adaptació molt lliure d’aquesta Novel·la Exemplar. Els desitjos d’un jove pobre de fer-se famós pels seus coneixements per eixir de la misèria, centren aquest divertit, sucós i original espectacle de teatre de objetos.¡Gaudeamus! arriba aquest últim diumenge de març a Benicàssim dins de la seua programació cultural. Serà a l’Espai de la Música Mestre Vila a les 19.00. L’entrada: 3 euros.

La màgia del teatre d’objectes, carregat de metàfores i xicotets miracles al costat de la qualitat d’un text amb to cervantí i vigència atemporal, fan de ¡Gaudeamus! un espectacle saborós, dinàmic, hilarant i profund, en el qual el joc objectual amplia i enriqueix la qualitat del relat. La crítica social que el llicenciat Vidriera exerceix sobretot estament i professió, a ¡Gaudeamus!, no és expressada explícitament, sinó encarnada teatralment en els personatges-objectes. ¡Gaudeamus!, per tant, no és un espectacle literari; més aviat, aprofita el verb cervantí per crear una peça rica en registres.

L’únic actor-manipulador encarna tots els personatges, exercint de narrador, actor, titella i objecte alhora. La Chana Teatre continua la línia del seu espectacle Entre Diluvios en aquest afany pel descobriment de nous jocs escènics, noves metàfores i nous recursos nascuts de la simplicitat, per tractar de fer un teatre definitivament interessant per a l’espectador de la nostra època. ¡Gaudeamus !, (alegrem-nos, en llatí) farà gaudir de l’àcid verb cervantí i permetrà contemplar en aquest mirall de vanitat i artificialitat en què vivim, però sense tragèdies, acceptant amb la nostra pròpia burla la imperfecció de l’ésser humà.

Jaime Santos, autor, director i intèrpret, transforma en actors a un càntir, un porró, una cafetera, una tassa o una caixa de fusta amb un malbaratament interpretatiu digne d’elogi. La seua capacitat de convertir una taula plena d’objectes en un xicotet univers atrapa l’espectador. L’obra, encara que qualificada com per a tots els públics, està especialment recomanada per a públic a partir de 10 anys.

Companyia formada el 1987 a Salamanca per Aurea Pérez i Jaime Santos, La Chana Teatre ha buscat al llarg d’aquests anys una forma pròpia d’explicar les nostres històries, tocant molts pals, però tenint sempre com a protagonistes a l’objecte, la paraula, l’espai i la interpretació. El seu treball està fonamentat en la metàfora, i en la persecució d’ella posa tot el seu esforç. La crítica especialitzada ha destacat del seu treball la senzillesa escènica, la qualitat dels textos, la intel·ligència en la posada en escena, el minuciós treball amb els objectes i la qualitat interpretativa.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!