Un conte de la llegenda del foc i un correfocs infantil pels 25 anys de Botafocs

ball de dimonis botafocs

Amb motiu de la celebració del 25 aniversari de Botafocs. Ball de Dimonis i Bestiari de Castelló, la Fundació Caixa Castelló organitza en el seu cicle Cuencuentahucha l’espectacle familiar d’animació La Llegenda del Foc: Origen del Foc a la Festa con el professor Tarambana & Cia, creat especialment per a aquesta ocasió per la companyia Splai Teatre que ha preparat un contacontes per divulgar tots els aspectes relatius a la indumentària dels dimonis, les eines de foc, el bestiari, els elements d’intendència i seguretat o els capgrossos.

En finalitzar l’espectacle d’animació, que tindrà lloc a la sala d’actes de l’edifici Hucha aquest divendres 27 de març a les 18.30 amb entrada gratuïta, Botafocs. Ball de Dimonis i Bestiari realitzarà un correfocs infantil amb pirotècnia al carrer Enmig de Castelló, davant l’Edifici Hucha.

El 1989 un grup de persones del col·legi públic Elcano del Grau de Castelló van començar a treballar conjuntament per fer possible la creació d’un ball de dimonis. Així, els Dimonis del Grau van realitzar la primera actuació al Carnaval del Grau de 1990. El grup es va ampliar amb la creació d’un grup de percussió, participant en nombrosos actes de Castelló: l’Encesa de gaiates, la Cavalcada de Reis, les Festes per la Llengua… fins que el 1993 va néixer el grup Botafocs amb membres sense límit d’edat que abasta un àmbit geogràfic més gran.

Botafocs va anar creixent amb persones de diferents àmbits culturals, participant en festes de foc així com organitzant diferents manifestacions de cultura popular. Durant aquests 25 anys la formació ha fet nombrosos espectacles populars de carrer amb els dimonis, foc, capgrossos i bestiari com a segell identificatiu, fins a portar a terme 496 activitats amb 520 participants i ha visitat 94 localitats de les comarques de Castelló, València, Alacant, Girona, Barcelona, ​​Lleida, Tarragona, Palma de Mallorca o la Franja de Ponent.

Splai Teatre és, des de 2002, un referent dins de l’àmbit cultural de Castelló. La companyia de teatre formada per animadors, actors, músics i tota mena d’artistes ha elaborat en aquests últims deu anys una carta d’espectacles i esdeveniments que abasta tot tipus d’actes socials i culturals: des de les galanies a la reina de les festes de localitats com Castelló, el Grau, Orpesa, Alcalà de Xivert, Vistabella, Vilafamés o Santa Magdalena de Polpís a les visites guiades dramatitzades al Museu de Belles Arts de Castelló o la coordinació dels Premis Joventut de Castelló, en què preval la innovació i la creativitat.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!