Vila-real posa en marxa la màquina de creació per al FitCarrer 2015

fitcarrer espectacle

Més de 30 companyies europees i nacionals. Al voltant de 60 hores d’espectacles. Teatre, dansa, circ, música, performances, itinerants… Programació gratuïta i per a totes les edats. Vila-real es converteix del 30 d’abril al 3 de maig en una gran escenari obert. Ho heu endevinat. Ja està ací el Festival Internacional de Teatre de Carrer de Vila-real (FitCarrer 2015), una màquina de creació total (lema de la seu 28ena edició) que arriba amb la vocació d’anar més enllà de ser un mer aparador i convertir-se en una eina de les arts de carrer. També per al públic familiar.

La programació del FitCarrer 2015 converteix a Vila-real durant quatre dies -un dia més de l’habitual- en l’epicentre nacional de les arts escèniques de carrer i amplia l’aposta per la descentralització que ja es va iniciar l’any passat, per a omplir la ciutat de pur teatre. Tot un còctel d’experiències a peu de carrer per a tots els públics. Perquè el FitCarrer també és cosa de xiquets. L’organització aposta per reforçar els “trets de personalitat” propis d’aquest veterà festival, seguint el rumb marcat des dels seus tres últimes edicions: descentralització de la programació, amb la consegüent inclusió dels barris en el mapa d’activitats, una línia de coproduccions amb companyies locals i el teatre de contingut crític i social.

El director de FitCarrer, Pau Ayet, acompanyat d’Alberto Ibáñez, regidor de Cultura, ha destacat que les arts de carrer “representen una eina indispensable per a fer de la cultura un ben accessible a totes les persones i tendeix un pont entre l’art i la societat”.

El certamen s’engegarà dijous que ve amb la celebració de les III Jornades Professionals, que, en el seu tercer any de marxa, estaran dedicades a la reflexió sobre Els projectes en construcció en l’àmbit de les arts escèniques. El congrés posarà el seu punt i final amb el lliurament del Premi Ramón Batalla a l’estudi, la innovació i la documentació en les arts de carrer. En la seua quarta edició, el guardó recaurà en Roser Vilà, productora, distribuïdora i fundadora de 23 Arts, en reconeixement a una extensa trajectòria professional en el sector.

A continuació trobareu la programació del FitCarrer Vila-real 2015 quasi al complet (solament hem suprimit els espectacles programats de matinada en llocs tancats). La majoria d’obres poden ser vistes per públic familiar, encara que els adults facen una lectura i els xicotets altra. Malgrat açò, les obres programades per al diumenge són les que més encaixen per a públic familiar.

Passen i vegen, el FitCarrer alça el teló.

mapa fitcarrer 2015

PROGRAMACIÓ FITCARRER VILA-REAL 2015

DIJOUS 30 D’ABRIL

Alicia Soto | ENCUENTROS | Castella i Lleó

17.15 h i 19.15 h
Pl. Llibertat – 15 min

La vida està plena de trobades, fortuïts, planejats… en les trobades es fon una nova amistat, un nou amor, un nou projecte. És un espectacle -coproduït pel Festival- amb interaccció del públic on es fon l’energia del moviment i l’emoció.

EMTAC | INTERVENCIÓ URBANA | Vila-real

18.00 h
Pl. Llibertat – 30 min

Un grup d’obrers de la re-construcció irrompen en la ciutat per re-construir-la. A partir d’aquesta primera idea els alumnes de l’EMTAC de Vila-real desenvoluparan de la mà de l’actor i director Sergi Estebanell, una sèrie d’accions de carrer basades en l’observació i presa de consciència de l’espai urbà, la comunicació i interacció amb el públic i el treball de cor.

La Finestra Nou Circ | FINESTRA INCLUSIVA | València

18.30 h
Pl. Llibertat – 45 min

Finestra Inclusiva és una Intervenció socioeducativa de circ social en el qual joves en risc d’exclusió i persones amb discapacitat intel·lectual han creat un espectacle circenc. El Circ ens ha servit com a eina per a l’enfortiment d’habilitats personals i socials que contribuïsquen al Desenvolupament Personal.

Nacho Vilar Produccions | CRUDO INGENTE | Murcia

19.00 h
C/ Mare Maria Rosa Molas - 15 min

Un vehicle aparcat en un espai urbà es converteix en un espai escènic inusual i íntim on dos personatges es troben i s’enfronten en una història d’agressió i supervivència. A l’interior, el públic es converteix en passatger silenciós d’un estrambòtic i cru viatge de 15 minuts. Des de fora, altres espectadors envolten el cotxe amb la curiositat del voyeur, desxifrant una versió paral·lela del que succeeix a l’interior. Una experiència immersiva on el transeünt és convidat a participar.

Kpun Kpand | EL LIMPIABOTAS | Andalusia

19.30 h
Pl. Llibertat – 45 min

Hi ha un netejabotes en el teu cuideu que vol traure-li lluentor a les teues sabates. Un artista del calçat, un artesà del raspall, un professional de cera i drap que amb gran vocació intenta guanyar-se el pa cada dia. Porten les seues sabates i somriguen!

Cia. Caí | NO ES LA CUCHARA | Càceres – Madrid

22.30 h
Pl. Maiorasga – 45 min

Espectacle en el qual es combinen moviment, veu i tècniques aèries. Creat a partir de records i històries reals la companyia Vaig caure, vol portar a escena alguna cosa real, viu, espontani i que li agrade a la teua àvia.

La Finestra Nou Circ | LA FAMÍLIA ROMANESKU | València

23.15 h
Pl. Maiorasga – 50 min

La Família Romanesku és sorprenentment acrobàtica, malabarista, voladora. Però a voltes també molt pallassa, molt de l’ensopegada, de l’empipament absurd, el ridícul en el moderat, de la creativitat il·lògica, de l’amor descompassat. Vaja, tal vegada la majoria descendim dels Romanesku…

Panzan | CONCIERTO | Vila-real

00.45 h
Pl. Maiorasga – 60 min

Música d’avantguarda en continu moviment entre la improvisació experimental i les tendències més properes al gran públic. El groove, el funk, el soul, el rock i per descomptat el jazz en una fusió que els allunya del sector més purista i tradicional.
Eclecticisme i gran capacitat instrumental individual sense perdre de vista el concepte sòlid de banda.

DIVENDRES 1 DE MAIG

Vímet | BENCH | Gran Bretanya

10.30 h i 13.00
Parc de la Panderola – 35 min

Bench és una actuació acrobàtica sobre el teatre i la dansa de tots els dies de la vida. La solitud i la felicitat, vagabundes i núvies fugitives. Una reflexió sobre el que som i com ens connectem amb els altres, vista a través dels ulls d’una dona que observa, fa amics, s’enfronta o intenta ignorar a les persones que passen de tant en tant… girant a l’inrevés per a veure si el món es veu millor des d’aqueix angle.

Jam | EL MÊTRE | Catalunya

11.05 h
Pl. José Soriano – 60 min

La terrassa d’un bar, d’un cafè, d’un xicotet restaurant… del jardí d’una casa. Una taula, dues cadires, una ombrel·la, un penja roba, un espill i un mêtre: “Vine i observa. Et convido al meu món!”. El mêtre és un espectacle que et traslladarà al món de la imaginació, de la complicitat, el riure, l’amor, les emocions, el joc i la tendresa.

Bandarra Street Orkestra | BANDARRÂSTROFE SONORA ORIGINAL | Catalunya

12.10 h Parc de la Panderola (itinerant) – 45 min
00.05 h Calles per als vianants (itinerant) – 45 min

La Bandarrâstrofe, ha aconseguit els èxits més reconeguts, amb diversos premis nacionals i internacionals, el reconeixement del gremi i la participació en produccions i festivals molt importants. Homenatges a Michael Jackson, Stevie Wonder, Carlos Santana, Celia Cruz, Marc D’Anthony, Macaco, The Offspring, Alarians, Thorpe Brass, Soul Rebel Brass Band, Nirvana, Europe, Guns’n Roses, Deep Purple, Jason Mraz, Olodum, Bob Marley, Jennifer López, BSO Dirty Dancing, BSO Rocky, entre d’altres.

C-12 Danse Theatre | TROLLEYS | Gran Bretanya

17.00 h i 19.15
Pl. Sant Ferrán – 20 min

El guardonat coreògraf australià Shaun Parker, en col·laboració amb la C-12 Danse Theatre de Londres, presenta Trolleys. Part de ball. Part de ballet. Parteix espectacle a l’aire lliure. Trolleys és un ballet per a cinc carros de supermercat que giren, es llisquen i es desplacen en un aire lliure humorístic molt físic on la dansa contemporània d’alt octanatge, acrobàcia i dansa del carrer es fonen amb l’extraordinari món dels carros.

Alicia Soto | ENCUENTROS | Castella i Lleó

17.00 h i 19.15 h
C/ Rei en Jaume – 15 min

La vida està plena de trobades, fortuïts, planejats… en les trobades es fon una nova amistat, un nou amor, un nou projecte. És un espectacle -coproduït pel Festival- amb interacció del públic on es fon l’energia del moviment i l’emoció.

Jam | BABIES | Catalunya

17.30 h
Itinerant – 45 min

La innocència d’un bebè dins del cos d’un dimoni. La maldat d’un dimoni dins del cos d’un bebè. Qui dominarà a qui?

Factoria Los Sánchez | CARTONES | País Valencià

18.15 h
Pl. Sant Ferrán – 60 min

“Es preocupa l’Estat dels seus pobres? És la beneficència una resposta digna? Es pot tractar açò des de la moderava? Sí, es pot. Es tracta de Cartons. Factoria Los Sánchez torna, en el seu cinquè espectacle, amb una moderava sense paraules. Torna per a parlar de la pobresa, en clau de clown, sense perdre de vista el teatre social que caracteritza a la companyia. Una hora de riures, emocions i reflexió.

Nacho Vilar Produccions | CRUDO INGENTE | Murcia

19.00 h
C/ Mare Maria Rosa Molas - 15 min

Un vehicle aparcat en un espai urbà es converteix en un espai escènic inusual i íntim on dos personatges es troben i s’enfronten en una història d’agressió i supervivència. A l’interior, el públic es converteix en passatger silenciós d’un estrambótico i cru viatge de 15 minuts. Des de fora, altres espectadors envolten el cotxe amb la curiositat del voyeur, desxifrant una versió paral·lela del que succeeix a l’interior. Una experiència immersiva on el transeünt és convidat a participar.

Cacahuète | L’ENTERREMENT DE MAMEN | França

19.45 h
Itinerant – 50 min

Espectacle itinerant humorístic i satíric de carrer. La ciutat és el principal actor en aquest xou, creant en l’entorn urbà situacions audaces per a transgredir el ritual del funeral. Tota la ciutat es converteix la zona de jocs i l’element predominant de l’espectacle: les terrasses dels cafès, el transport públic, escales, parcs, fonts, estacions… s’utilitzen per a servir el xou de mil maneres. L’enterrement de Mamen va complir 20 anys de gira en 2011.

D’Clic | L’AVANT-PREMIÈRE | Aragó

22.30 h
Pl. La Vila – 45 min

L’Avant Première és un cant al risc, en plaure, al ritme i a la música. Fet amb humor, aparent senzillesa i molta elegància, és la història d’una trobada que qualsevol voldria viure. La sessió va a començar. L’acomodador s’acura en el seu treball fins que de sobte apareix una espectadora molt especial, i el món es deté. Ella li provoca, li qüestiona, li commou, li fa volar. Es barallen, s’atrauen, es repten, es pavonegen… I poc els importa si la sala està plena o buida, perquè ells es llancen a viure la seua pròpia pel·lícula, en la qual el joc poètic, subyugante i evocador, es converteix en aqueix llenguatge que els dos comparteixen i que, finalment, els uneix.

A Tempo Dansa | DESTROYANAS | Vila-real

23.15 h
Pl. Major – 50 min

Destroyanas és una versió lliure, una translació personal de dansa-teatre de gran format de 45 minuts de durada, de la tragèdia grega Las Troyanas de Eurípides que denuncia l’horror del sofriment de les víctimes de guerra transportat a l’actualitat social. Un espectacle que explica aquestes conseqüències vist des dels ulls d’unes dones que lluiten per la seua dignitat que representen al ciutadà d’avui mitjançant un treball de teatre polític compromès, el drama poètic de la dansa i la música i concentrat a Troia, ciutat arrasada que representa a  totes les ciutats quan el mite es fa història. Un espectacle visual i interactiu on la dansa es fa reflexió i la reflexió, memòria.

DISSABTE 2 DE MAIG

Joan Català | PELAT | Catalunya

11.00 h Jardí de Jaume I – 45 min
18.30 h Plaça de la Vila – 45 min

Una proposta que elimina les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance; entre públic i espectador. Una revisió natural de tècniques artesanals i records propis. Una mostra canviant, única com a resultat de la interacció amb l’espectador. Pelat és poesia corporal, ritual, moviment i acció col·lectiva.

fitcarrer traps

Efimer | TRAPS | Catalunya

11.50 h
Itinerant – 80 min

Recuperant la senzillesa de la nostra infància us presentem el nostre nou invent: tres dracs fets de drap com si els haguérem tret d’aqueix món fantàstic. Els nostres dracs són unes titelles gegantes de 4,5 m de llarg per 2,5 m d’alt confeccionats de retallades de mil teles. Els seus moviments orgànics li donen joc a tot tipus d’accions. L’amplificació dels sons que emeten i el seu caràcter afable els fa entranyables.

Bandarra Street Orkestra | BANDARRÂSTROFE SONORA ORIGINAL | Catalunya

11.50 h Jardí de Jaume I (itinerant) – 45 min
19.50 h Carres per als vianants (itinerant) – 45 min

La Bandarrâstrofe, ha aconseguit els èxits més reconeguts, amb diversos premis nacionals i internacionals, el reconeixement del gremi i la participació en produccions i festivals molt importants. Homenatges a Michael Jackson, Stevie Wonder, Carlos Santana, Celia Cruz, Marc D’Anthony, Macaco, The Offspring, Alarians, Thorpe *Brass, Soul Rebel Brass Band, Nirvana, Europe, Guns’n Roses, Deep Purple, Jason Mraz, Olodum, Bob Marley, Jennifer López, BSO Dirty Dancing, BSO Rocky, entre d’altres.

Babirusa Dansa | ÁNIMO ANIMAL | Murcia

17.00 h
Pl. La Vila – 15 min

Éssers orgànics que viuen, senten i es mouen pel seu propi impuls. La supervivència, la trobada, la capa essencial a través de l’instint, la terra, els límits, l’irracional, l’impuls, el desig o motiu afectiu que ens indueix a fer una mica de manera sobtada sense reflexionar. Acció/Reacció. Ánimo Animal planteja els plecs que pot haver-hi entre els pensaments o les accions de les persones. Deixem oberta a la interpretació de l’espectador el significat d’aquests suggeriments.

S.I. & Fadunito | ADOPTED | Catalunya

17.30 h
Itinerant – 60 min

Porten ja molts anys en l’orfenat. Fins ara ningú els ha adoptat i ja s’han fet majors. Tal vegada avui serà un dia diferent i algú voldrà portar-se a un d’ells a la seua casa…

Nacho Vilar Produccions | CRUDO INGENTE | Murcia

19.00 h
C/ Mare Maria Rosa Molas - 15 min

Un vehicle aparcat en un espai urbà es converteix en un espai escènic inusual i íntim on dos personatges es troben i s’enfronten en una història d’agressió i supervivència. A l’interior, el públic es converteix en passatger silenciós d’un estrambotic i cru viatge de 15 minuts. Des de fora, altres espectadors envolten el cotxe amb la curiositat del voyeur, desxifrant una versió paral·lela del que succeeix a l’interior. Una experiència immersiva on el transeünt és convidat a participar.

Kukai Dantza | GELAJAUZIAK | País Basc

19.30 h
Pl. Major – 20 min

La base d’aquesta peça són dues danses populars basques: Soinu-zarrak de Guipúscoa i dantza-jauziak de Lapurdi (província basc-francesa). El valor social d’aquestes dues danses, l’arrelament social, la improvisació… són part activa d’aquest treball que estan realitzant. Gelajauziak és una baula més d’aquesta cadena d’interaccions entre la tradició i la contemporaneïtat, entre el local, el proper i les altres cultures.

Bram Graafland | DE GILLENDE KEUKENPRINS | Holanda

19.50 h
C/ Bayarri – 30 min

De Gillende Keukenprins és un espectacle rítmic, enèrgic i proper que arriba als sentits, perquè des del seu boig *armatoste, aquest príncep de la cuina *gritón es dirigeix al públic, parla, crida, toca música i fins a cuina! Després de mitja hora de representació amb suggeridores aromes circenques i un generós assaonat de música en directe de paelles i ganivets el resultat final és una crêpe! Massa mare entorn de la qual gira tota la representació sense deixar de tenir en cap moment, per descomptat, la paella pel mànec.

Barolosolo | ÎLE O | França

21.30 h i 00.15
Pl. Maiorasga – 60 min

El desig és desenvolupar un univers poètic, còmic i musical a partir d’aquest material que és l’aigua: per damunt, al voltant, en i amb l’aigua. Sembla que estem una mica més endavant en el futur, el nivell de l’aigua va pujar i la gent viu amb els peus en l’aigua… i llavors, què va canviar? Qui encaixa? A poc a poc, gota a gota, creix el desig d’un espectacle en el qual l’única diferència seria tenir els peus en l’aigua. Un diari que, de sobte, l’aigua fins als turmells… és un ritme diferent, que flueix, un altre temps…

Cia. Estampades | ENFILA S.A. | Catalunya

22.30 h
Pl. Maiorasga – 45 min

Enfila S.A. és la història de dues dones dels anys cinquanta que treballen en una fàbrica tèxtil. Entre fils i bobines, amb el soroll i l’olor de les màquines, elles creixen, treballen i teixeixen les seues històries de vida.

Els Bleus de Travail | AMERICANNE DRIM | França

23.15 h
Pl. Mayorazga – 55 min

Ramona i Marcel, els dos personatges que en el seu moment vam veure en Voyage de Noces, decideixen partir a la conquesta d’Amèrica. De camí, van a fer una parada a Vila-real perquè puguem veure i gaudir del gran espectacle que van a presentar pròximament a Las Vegas dins del seu gira americana. Gràcies a un camió escenari cobert i totalment obert al públic, tindrem l’oportunitat de descobrir sense censura de cap tipus els secrets del seu nou i original espectacle, com es concentren i en definitiva tots els trucs per al que para ells serà segur un gran xou. Que ho gaudisquen.

DIUMENGE 3 DE MAIG

Xa! Teatre | THE AUDITION | Vila-real

11.15 h i 13.10 h
Pl. Major – 15 min

És qüestió de vida o mort. Hi ha un càsting per al llac dels cignes i dues aspirants disposades a tot. Aquests cignes poden ser molt antipàtics. Ballar o morir, aqueixa és la qüestió. No imagines fins a on estàs disposada a arribar per a aconseguir el que vols… fins que et poses un tutú. Quan dos són multitud i el teu rival és una ballarina no hi ha compassió possible.

Vol’e Temps | MUNDOS DE PAPEL | Andalusia

11.30 h
Pl. la Vila – 40 min

Un home recorre els passadissos buits d’un lloc que antany estava ple de vida estranya. Ara només queden els somnis dels seus antics amfitrions. De tots els records que habiten en aquest lloc l’home va escriure una epopeia on la seua imaginació es va fer reina.

Circovito | ENTRE CUERDAS | Andalusia

12.10 h
Pl. Major – 40 min

Entre la bullícia i l’enrenou de la seua llunyana ciutat natal, aquest simpàtic personatge decideix aventurar-se en el món de l’espectacle, ja que havia sigut la il·lusió de tota la seua vida. Aquesta decisió li portarà noves i apassionants sorpreses, que li animaran a seguir lluitant per tan preuat somni. Amb humor i passió, aconseguirà aconseguir el seu objectiu, encara que haja de pujar-se pel cap alt alt per a aconseguir-ho. És un espectacle dirigit a tots els públics, amb un humor subtil i un gran contacte amb el públic. Mitjançant una gran destresa i habilitat física, aquest personatge sorprendrà a xiquets i majors realitzant complexos nombres sobre una corda fluixa.

Ganso | WALKMAN | País Basc

17.00 h
Pl. José Soriano – 60 min

Walkman és una exhibició d’habilitats inútils, una comèdia visual, universal i participativa. El clown és un codi teatral que ens recorda que som humans; tan ridículs i patètics com a poètics, ingenus, fràgils i bells. Aqueix estat primari i imperfecte, és punt de partida i referència en la creació dels nostres espectacles. Treballs artesanals on pretenem que el públic trobe el seu reflex en personatges carregats d’humanitat. Herois del quotidià, estúpids i transparents, que ens transporten del riure a la tendresa.

Zen del Sud | HEIAN | Andalusia

18.00 h
Parc de la Panderola – 60 min

Heian és un espectacle multidisciplinari on música en viu, dansa acrobàtica i circ es fusionen per a oferir a l’espectador una proposta carregada de força i sensibilitat. Aquest espectacle fusiona i es nodreix de dansa contemporània acrobàtica, recursos de danses urbanes i contact-improvisation, tècnica circenca d’equilibris invertits, humor, bodi percussion i un contingut musical acústic i original compost d’instrumentació clàssica (piano i violoncel), instrumentació contemporània i d’origen africà (Hang, Carabassa Drums, Kalimba, Darbuka).

El Gran Dimitri | CIRKUSZ RUPT | Andalusia

19.00 h
Parc de la Panderola – 50 min

Les entrades estan esgotades. Una important companyia de circ europea actuarà avui, el públic espera expectant. Tot sembla preparat per a rebre als artistes que són a punt d’arribar. Però alguna cosa retarda el començament, concretament: algú. El tècnic de la companyia, col·locat pel seu iaio en aquest lloc perquè algun dia pot complir el seu somni d’actuar, pareix tenir algun problema. Necessita retardar el xou davant la imminent arribada dels artistes. Aquesta és la història de com un gran idiota troba per accident l’esperada oportunitat per a demostrar al món el gran artista que és.

Circovito | EQUILIBRANDO ILUSIONES | Andalusia

19.50 h
Pl. Major – 60 min

Entre el bullici i el tràfec de la seva llunyana ciutat natal, aquest simpàtic personatge decideix aventurar-se en el món de l’espectacle, ja que havia estat la il·lusió de tota la vida. Aquesta decisió li portarà noves i apassionants sorpreses, que li animaran a seguir lluitant per tan preuat somni. Amb humor i passió, aconseguirà arribar al seu objectiu, encara que hagi de pujar a dalt per aconseguir-ho. És un espectacle adreçat a tots els públics, amb un humor subtil i un gran contacte amb el públic. Mitjançant una gran destresa i habilitat física, aquest personatge sorprendrà nens i grans fent complexos nombres sobre una corda fluixa.

Markeliñe | ERRANT | Biscaia

22.30 h
Vianants (itinerant) – 45 min

La màgia del teatre converteix a les sabates en els protagonistes d’històries que reflecteixen els clarobscurs de la condició humana. Sabates que ballen, emigren, s’enamoren, naixen i moren a les mans dels seus botxins. Errant reflexiona sobre el que els succeeix a les sabates en les guerres o en les situacions de *conculcaciones de drets fonamentals. Sabates que apunten pels enderrocs d’una casa destruïda… Sabates que s’amaguen i són perseguits per pensar diferent… Sabates enterrades que clamen per la impunitat dels seus botxins… Sabates que podrien ser els nostres…

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!