Tota la programació al detall del Festival Formigues de música per a menuts

formigues festival ambiente 5_opt

La programació del Festival Formigues de música per a xiquets de Benicàssim està que se n’ix! Més música, més tallers, més activitats per a més públics… què més es pot demanar? A Espai Menut ja hem començat el compte enrere per a la tercera edició, que presenta com a principals novetats l’avançament de dates, se celebrarà el 9 i 10 de maig, i la possibilitat de comprar entrades de dia a més de l’abonament per a tot el cap de setmana. Vos avancem la programació gairebé al complet, que es presentarà a la festa que han preparat per al 11 d’abril a Canguro Verde en Russafa, el barri més child-friendly de València.

Ja vos contàvem en un article anterior la participació en aquest III Festival Formigues de Patones, Molt Records Kids -Samarucs ha caigut del cartell- i La Monda Lironda Teatre amb l’obra La mar de vida. En l’apartat musical us podem confirmar l’actuació de Els Cromaos, una banda d’experimentats músics de Castelló que realitzen de manera divertida versions de tota la vida com Morcillo, Tequila, Los Nikis, …

El Formigues Star repeteix després de l’èxit de l’any passat. Un escenari en què xiquets i xiquetes tindran la possibilitat de mostrar les seues habilitats en un espai exclusivament per a ells. Aquest any participaran alumnes de Mondo Rítmic, l’escola de Borriana Dotze Notes i PlayRock, projecte musical a través de tallers musicals més de l’actuació de The Moniatos, formació musical dirigida per l’equip de professors de música de l’IES Violant de Casalduch de Benicàssim.

El DJ ALAN, alumne a la Berklee College of Music, una de les més prestigioses escoles de música del món, estarà com convidat al Formigues Star. Ha estat a la companyia Plural Música al nord de Califòrnia i punxat al Festival de Música BUMP de Stockton, Califòrnia.

El cartell musical de Festival Formigues 2015 incorpora també a The Kojaks, una banda de València fundada el setembre del 2011, formada per Amparo Ballester (1993, veu), Alberto Lorenzo (1991, baix), Mateu Albelda (1992, bateria) i Juan Salvador (1994, guitarra). D’estil funk/rythym’n'blues, el seu repertori també inclou versions de Joe Cocker, Jackson 5, Marvin Gaye, Aretha Franklin, Dr. John, Wilson Pickett, The Beatles, T.Rex, Eric Clapton, The Rolling Stones, The Who, Elvis Presley… afegint influències espanyoles com ara O’funk’illo, Señor Mostaza i Miguel Ríos, entre d’altres.

El teatre també guanya pes en aquesta tercera edició del Festival Formigues. A més de la Monda Lironda Teatre, Elisa M. Matallín presentarà les seues Titelles de conte, on plasma la passió heretada del seu avi, mestre i titellaire, per escoltar històries. Matallín iniciar el seu camí professional en 2001 amb la companyia de cafè-teatre Divalarias. El 2004 va fundar amb altres artistes la companyia Tamino Títeres i, cinc anys després, va posar en marxa l’empresa de gestió cultural Contarte.

A cavall entre la música i un contacontes està Maila, un projecte creat per Marta Casals i Iñaki Marquiegui, i basat en un disc que acaba d’eixir a la venda a Catalunya, titulat Maila, un món de contes a través de la música. L’espectacle consisteix en una actuació de 40 minuts de la protagonista (representada per Marta Casals), cantant i explicant contes amb una formació musical de dos o tres músics.

Es tracta de cançons pròpies, cantades en català, i amb estils de música moderna, reggae i funky. Pensada per a un públic d’entre 2 i 9 anys, l’actuació té una posada en escena senzilla i amb diferents elements visuals, com titelles i dibuixos, per captar l’atenció dels més menuts.

Per si això fos poc, el recinte del Festival Formigues s’omple d’espais com la Zona Baby Star, la de picnic, la de relax, l’àrea de lactància i el Formigues Market. El costat solidari se centra aquest any en Ajuda Directa a Safané i Seu BirdLife. I, per descomptat, un munt de tallers i actividaes. A continuació teniu la informació.

TALLERS I ACTIVITATS

JOCS CONNECTA POWER AMB KATHERINE HALDANE
Taller adreçat a xiquets a partir de 7 anys, pares i mares, per aprendre a utilitzar kinesiologia jugant amb els fills. S’abordaran temes com els límits, necessitats, pors i capacitats, però sobretot des del joc i la màgia. Divertit i productiu!

TALLER DE BOMBOLLES DE SABÓ AMB BAOBAB
El taller tracta de fer pomperos per jugar i gaudir del joc lliure en què es necessitarà la col·laboració de mares i pares per a l’elaboració del pompero. Baobab portarà els pomperos gegants, amb els quals podran jugar amb tota la família.

CIRCUIT BURRICLETA
Passeig amb Burricleta, bicicletes elèctriques, per potenciar un transport sostenible que acosta les persones a la natura amb una vocació conciliadora, divulgativa i contemplativa.

PINTEM AMB PEPITA GRILLO
Un taller per transformar un espai impersonal i avorrit en un lloc ple de sensibilitat i emocions. Utilitza un llenguatge senzill i poètic, on les formes simples i els colors vius són els protagonistes. Utilitza color, molt color!

formigues festival cartel ampliado_opt

TALLER DE RÀDIO FORMIGUES AMB VOX UJI RÀDIO
El dissabte de 12.00 ha 15.00 h s’emetrà en directe un programa especial. Els menuts coneixeran com funciona una emissora de ràdio, sent al mateix temps els autors dels continguts d’un programa real: explicaran les seves particulars cròniques del festival, entrevistaran els artistes i públic assistent o punxaran els seus temes favorits. Amb la col·laboració de la ràdio universitària Vox UJI Ràdio.

PERCUSSIÓ CORPORAL + BEATBOX PER RAMIRO MCTERSSE “Ramiroquai”
Director i presentador del programa Bandera Negra de Radio 3, integrant de Mayumaná de 2008 a 2010, músic, actor, agitador cultural, pare de família nombrosa i, sobretot, cul inquiet. Formigues Festival ha adoptat i ha nomenat Ramiroquai com a ambaixador i en aquesta tercera edició s’atrevirà amb una sessió de música, una classe de percussió corporal i una demo de beatbox.

ZONA MORRAL PARK
Exhibició d’acrobàcies amb bicicletes per la qual muntaran una rampa d’uns 2 metres d’alçada. Espectacle garantit!

EXHIBICIÓ DE BICIS ORIGINALS THRUXTON
Es tracta d’una col·lecció privada de Javier Rubert, composta per bicis dels 80, bicicletes choppers i bicis sow-bikes perquè tota la família puga admirar i conèixer.

TALLER D’EXPRESSIÓ CORPORAL PER PLAY ROCK
Es tracta d’un projecte que neix de la idea de combinar la diversió, els nens i la música. Creen tallers dissenyats a través de jocs perquè treballen el gust musical, el ritme, coneguen els instruments desenvolupant la consciència auditiva a través del cant.

SESSIÓ YOGUI JAGGER A ESTOL
L’equip de Yogui Jagger impartirà una sessió de ioga dirigit per a les famílies, la seua filosofia i idea de l’esport els fa molt divertits, actuals i diferents. Junts podreu dissenyar postures impossibles amb els vostres fills/es.

“CONEIXENT MUSICOTERIA” PER PSIQUE MONDO
Mondo Rítmic i Psiquemúsica s’uneixen per crear l’àrea de musicoteràpia, un espai on la música es converteix en un vincle per a la comunicació, sentir i compartir emocions a través de dues activitats musicoterapèutiques grupals: un viatge musical + contes musicals.

TALLERS DE SEO BIRDLIFE
Divertida gimcana familiar per conscienciar sobre la caça il·legal a més de donar a conèixer el fenomen de la migració de les aus mitjançant la campanya Volar, viatjar, viure de Seo_BirdLife.

formigues festival arenero_opt

BATUJOCS, DESFILADA ROTOTOM
Una producció de Baraka Circ que combina teatre i circ amb jocs inclusius a ritme de samba. Un espectacle familiar amb pallassos, equilibristes, músics i malabaristes, ideal per tancar i acomiadar el festival.

EL PÁJARO CARPINTERO
Ens encanta el projecte familiar d’Alex Rigol, un artesà de joguines de fusta, perquè els més petits desenvolupin els sentits. Aquestes joguines estimulen la imaginació del xiquet per la simplicitat del seu disseny i perquè cadascuna d’elles és realment única.

LA PLATJA DE FORMIGUES + MUR MUSICAL
Després del gran èxit que va tenir durant la passada edició, enguany repeteix tan singular zona per als més menuts, on la sorra + joguines + mur musical es converteixen en el millor aliat per a ells.

ELS CONTES S’ESCAPEN! AMB ÁNGEL GIL CHEZA
Els contes de la Biblioteca Municipal de Benicàssim surten per convidar-al Festival, que habilitarà una zona més tranquil·la on els pares podran explicar les seves històries preferides. Amb aquest gest Formigues vol fomentar la lectura entre els més petits. Col·labora l’escriptor vila-realenc Àngel Gil Cheza, autor de les novel·les L’home que arreglava les bicicletes i La pluja és una cançó sense lletra.

JUGA AMB SR. MIXURO (ESTUDI D’ARQUITECTURA)
Maria Oliver i Javier Molinero porten anys dedicant-se al món de la construcció. La crisi va acabar amb l’oferta pública i ells van haver de rebregar el cervell per tirar endavant. Imaginació no els falta. Ells són l’estudi Mixuro. Un taller per descubrri l’arquitectura utilitzant material ecològic -principalment cartró- i apostant per la interactivitat.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Tota la programació al detall del Festival Formigues de música per a menuts

  1. Pingback: Espai Menut | Buen rollo y otros 40 motivos para disfrutar del Festival Formigues de Benicàssim

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!