Pantones, Molts Records Kids i Samarucs en un Formigues Festival 2015 que serà en maig

formigues festival ambiente 2_opt

El Formigues Festival de Benicàssim ja ha confirmat alguns dels nom que integren el cartell de la seua tercera edició, la principal novetat és el que canvi de dates. Perquè el Formigues passarà a ser un festival de música per a xiquets de primavera, heu llegit bé, aquest any se celebra el 9 i 10 de maig. Reserveu el cap de setmana perquè podreu gaudir de la música de Pantones, Molts Records Kids i Samarucs i el teatre de La Mar de Vida, una proposta escènica de La Monda Lironda Teatre. I això només és el principi d’una programació que promet.

La tercera edició arriba trepitjant fort. El Formigues Festival vol fer-se un lloc entre els grans festivals per a xiquets i famílies, seguint l’estela d’alguns dels noms propis d’aquest àmbit com el SonarKids. I ho fa amb una proposta atrevida, variada, que marca tendència i que vol trencar motlles. Com els d’alguns dels seus protagonistes.

Perquè per si algú ho dubtava, passar anys mastegant xiclet entre pel·lícules de sèrie B, còmics i icones pop, acaba produint estranys efectes secundaris. Eixa “dieta” et pot convertir irremeiablement en el rar de la colla, però també pot provocar una sobredosi d’imaginació i moltes ganes de fer el gamberro.

pantones en formigues festival

És clar que a Paty Critter, The Ant (La formiga) i Juli Pirulí, el trio que forma Pantones, imaginació i gamberrisme no els falten i, amb diversos projectes musicals a l’esquena, arriben a Subterfuge amb el seu primer disc Soroll Rosa. Un MLP gravat i produït pels mateixos Joaquín Rodríguez (Els Nikis, Acusicas) i Javier Pelayo (DDT, Acusicas), i compost per sis cançons que no permeten respir algun i que deixen clar que “algú s’ha atrevit a sabotejar el batut de maduixa i la festa ha començat “.

Subratllant la paraula Power del binomi “Power-Pop”, amb unes veus femenines plenes de dolçor però també de força, i sense amagar el seu amor pels Ramones i la velocitat, Pantones, una banda nascuda a Madrid i a les primeres files dels concerts, s’atreveixen amb tot, des de versionar The Crystals, fins a tocar en festivals per a menuts. Com el Formigues.

molts records kids en formigues festival

I de Pantones a Molts Records Kids, la plataforma capitanejada per El Chavo i Check One, tenen el seu propi segell, exclusivament enfocat per divertir i educar els més petits: Molts Records Kids. Tot i que la seua filosofia es resumeix a publicar música sempre estimulant més enllà de classificacions estilístiques, als xics de Molts Records els agrada especialment el hip hop eufòric, els ritmes jamaicans i el funk de qualsevol època.

cartell formigues festivalA Benicàssim portaran el seu Jamaikids, un espectacle musical infantil, on menuts i grans agafaran una màquina del temps per viatjar a través de la història de la música jamaicana, des del ska dels anys 60 fins el dancehall de l’actualitat. En aquest viatge les famílies podran ballar, saltar, cantar i fer de Dj, a més d’aprendre sobre l’importantíssim llegat musical d’aquesta petita illa del Carib.

I de Jamaica a l’Albufera de València. Samarucs s’estrenarà aquest any al Formigues Festival després que a última hora caiguessen del cartell de l’any passat per incompatibilitat d’agendes. El projecte musical i didàctic dels germans Laura i Marc Guardiola i Andrea Rosselló estarà al recinte de Benicàssim, on sonaran cançons del seu primer treball Canta, balla i Aprén i es presentarà el seu segon treball. Una bona dosi de pop, rock, ska i hip hop marca de la casa.

 

Samarucs arribarà al Formigues un mes després d’haver ofert un concert a la Sala Zona 3 per celebrar el tercer aniversari d’Espai Menut. Una bona oportunitat perquè us apropeu el 28 de març a la sala cultural independent de Castelló i gaudir dels ritmes que al maig sonaran a Benicàssim. Segur que us enganxa la seua música!

El repàs a aquestes primeres confirmacions del Formigues Festival 2015 es tanca amb La Mar de Vida, de La Monda Lironda Teatre (València), obra dedicada als més menuts. L’autora proposa un joc d’objectes que convida a descobrir i compartir el món de les emocions entre grans i petits. És el resultat d’una investigació al voltant dels beneficis de l’estimulació sensorial i artística a bebés i xiquets de 0 a 4 anys.

La seua autora, Agnès Cárdenas, ha coordinat, dissenyat i publicat diversos programes d’art i educació per a l’administració pública a Madrid i València (nostre Escenari, El valor d’un conte Ajuntament de Madrid 2005-2007, Educar, Generalitat Valenciana 2008-2010, Família Teatrera Ñaque Editorial 2009) així com format part de processos creatius en diferents produccions de companyies de teatre professional i institucions (La Fura dels Baus, Espai Inestable, Baluern Produccions, Palau dels Arts Reina Sofia 2006-2013).

Com a aperitiu del Festival de música per a xiquets Formigues no està malament, no?

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Pantones, Molts Records Kids i Samarucs en un Formigues Festival 2015 que serà en maig

  1. Pingback: Espai Menut |

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!