Amanida de mango i llagostins arrebossats en quics: un plat per celebrar

ENSALADA_MANGO_PRINCIPAL

No cal tirar d’estudis i estadístiques per adonar-se que els xiquets espanyols mengen molt poques verdures i, encara menys, si aquestes són crues. Alguns ho fan perquè no poden. D’altres, per hàbits adquirits, perquè els seus pares no les mengen i ells segueixen el seu exemple. Però molts -la gran majoria- ho fan perquè no els agraden. Així, simplement. Si els preguntes el per què pocs sabran respondre i només els més agosarats, davant les pressions paternes, pronunciaran un “pel color”, “perquè estan fredes” o, fins i tot, “perquè estan dures”. Davant aquestes respostes contundents i el diàleg sense fi que desencadenen, poc podem fer: seguir buscant noves formes de presentar les hortalisses crues fins que un dia, com per art de màgia, com ens va passar a tots, els comencin a agradar.

I com no sempre es disposa del temps ni de les ganes per buscar noves propostes gastronòmiques, us donem una idea. Es tracta d’una amanida que, de verdures, té poc: tan sols un mix de fulles verdes que van des de la fulla de roure i espinacs fins a la ruca i el canonge. La resta d’ingredients? Mango, alvocat, llagostins arrebossats en quics i salsa rosa. Un plat senzill que, com a entrant per a dates destacades com aniversaris, sopars amb amics o Nadal, ve genial i que accepta ingredients tan variats com el blat de moro, la pastanaga, les panses o els margallons sempre, és clar, que els vostres fills gaudeixen d’aquests aliments. També és possible substituir el mix de fulles per altres que s’adapten millor al paladar del menut com l’enciam valenciana o els cabdells de Tudela.

 • 500 grams de llagostins (aproximadament vuit llagostins grans)
 • 160 grams de quicos
 • 1 ou
 • Farina per arrebossar
 • 1 alvocat mitjà
 • 1 mango mitjà
 • 100 grams de brots d’enciam variats (les pots trobar al supermercat neta i en borsa)
 • 1 tasseta de cafè de Brandy o Conyac
 • 3 cullerades de maionesa
 • 3 cullerades de quètxup
 • ½ culleradeta de suc de taronja
 • 1 o 2 gotetes de tabasco
 • Oli d’oliva

L’elaboració d’aquesta amanida és més que senzilla. El primer que haurem de fer és treure les verdures de la nevera perquè, a l’hora de la manipulació i emplatat, estiguin a temperatura ambient. Després, moleremos els quicos amb ajuda d’un robot de cuina i extraurem la pell i el cap dels llagostins, deixant únicament la cua. Les restes del marisc no els tirarem: els flamblearemos i el suc que es desprengui d’ells ho utilitzarem per elaborar la salsa rosa.

Per a això, podrem a escalfar en una paella un raig d’oli d’oliva, saltejarem les pells i caps del llagostí i, quan hagen perdut intensitat en el color, abocarem el brandi i calfarem la barreja amb ajuda d’un encenedor, vigilant en tot moment la paella i sense encendre l’extractor mai. Quan les flames s’hagen apagat i el suc adopte una textura més espessa, extraurem del foc, colarem i, un cop temperat, lligarem una cullerada d’aquesta barreja amb la maionesa, el quètxup, una culleradeta de suc de taronja i, si volem, una o dues gotetes de tabasco. Reservarem aquesta barreja a la nevera fins l’hora del emplatat.

Finalitzada aquesta tasca, pelarem el mànec i l’alvocat i els tallarem a daus i passarem els llagostins per farina blat, per ou batut i, finalment, pels quicos mòlts. Escalfarem oli en una paella ampla i fregirem en ell els llagostins. Quan adquireixin un to daurat, apagarem el foc i deixarem que perdin l’excés de greix en un plat amb paper absorbent. És important que, perquè els llagostins conservin la seva calor i una textura cruixent, deixem aquest pas per al final.

Llestos els ingredients, procedirem a emplatat. Barrejarem els daus de mango amb els diferents tipus d’enciam i fulles i adornarem amb els llagostins arrebossats en quics i amb la salsa rosa.

ENSALADA_MANGO_1

1. Moldre els quicos amb ajuda d’un robot de cuina i extreure les pells i cap dels llagostins deixant, únicament, la cua.

ENSALADA_MANGO_2

2. Escalfar una cullerada d’oli d’oliva en una paella, salteu les pells i caps dels llagostins i, quan adquireixin un color més rosat, afegir el brandi i flamejar. Deixar reduir el suc, colar i, un cop temperat, lligar amb la maionesa, el quètxup, el suc de taronja i, si així es desitja, amb Tabasco.

ENSALADA_MANGO_3

3. Pelar el mango i l’alvocat i tallar les dues fruites a daus de semblant grandària.

ENSALADA_MANGO_4

4. Passar els llagostins per farina, ou i la pols de quicos, seguint aquest ordre. Després, escalfar oli d’oliva en una paella, fregir i extreure del foc quan adquireixin un to daurat. Deixar que reposin en paper absorbent perquè perdin l’excés d’oli i barrejar amb els brots de fulles i la resta d’ingredients.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Amanida de mango i llagostins arrebossats en quics: un plat per celebrar

 1. Pingback: Ensalada de mango y langostinos rebozados en quicos: un plato especialmente pensado para niños | Con los Nanos

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!