El festival Almassora al Carrer reivindica la imaginació i el joc

almassora al carrer guixot de 8

Almassora es vesteix de festa. Del 15 al 23 de maig celebra les festes patronals en honor a Santa Quitèria, declarades d’interès turístic provincial. Unes festes on la programació ve marca pels actes taurins -la tradició del bou per la vila està més que arrelada- però en la qual també hi ha espai per al públic familiar. El Festival de Teatre i Animació Almassora al Carrer, que està a punt de complir la majoria d’edat, ofereix set dies d’espectacles i activitats pensades per al públic infantil i familiar. El festival arranca dissabte 16 d’mayocon una proposta de Guixot de 8. L’espectacle Gargot de joc és una reivindicació de la imaginació, aquesta arma tan poderosa que tenen els xiquets… almenys fins que a vegades els adults ens entestem en què la perden.

La companyia catalana compta que “ara que ens han restringit la imaginació fent que cada nina servisca només per a una cosa i que cada comandament done tan sols una ordre, cal que una escumadora es convertisca en un bàsquet menut i que d’un llit vell nasca un esport nou o que una bicicleta vella es converteixi en un pardal”.

Això és Gargot de Joc (Gargot de Joc). Té bona pinta, no? Tant les idees com la construcció dels jocs són culpa de Guixot de 8, una companyia que corre pel món amb una furgoneta carregada de trastos que es converteixen en jocs com per art de màgia. Els ferros han estat seleccionats, trossejats i acoblats de nou per Joan Rovira, un home que de menut no era un manetes i que abans de dedicar-se a inventar jocs lligava salsitxes amb una màquina en una fàbrica d’embotits.

Però el Festival de Teatre i Animació Almassora al Carrer dóna per a més. Només descansa el divendres 22, dia de Santa Quitèria, festa major a Almassora. La resta de dies l’animació pren la plaça Pere Cornel en diferents horaris (consulteu la programació al final de l’article) i només canvia d’escenari el diumenge, per traslladar-se al Recinte Fester. Del diumenge 17 al dissabte 23 estan programades sis sessions de jocs tradicionals, tallers infantils, activitats lúdiques, titelles i circ interactiu a càrrec de les companyies locals Tic Tac Animaciones, Duendelandia i Súper Animaciones.

Tres empreses especialitzades en el lleure infantil i juvenil que convertiran les sis sessions programades en un laboratori de diversió. No vos ho perdeu!

FESTIVAL DE TEATRE I ANIMACIÓ ALMASSORA AL CARRER

Dissabte 16/maig
18.00 h Gargot de jocs, de Guixotd e 8. Plaça Pere Cornel
Diumenge, 17/maig
15.30 h Jocs infantils i tallers, amb Tic Tac Animaciones. Recinte Fester
Dilluns, 18/maig
19.00 h Jocs infantils i tallers, amb Tic Tac Animaciones. Plaça Pere Cornel
Dimarts, 19/maig
19.00 h Jocs infantils i tallers, amb Súper Animaciones. Plaça Pere Cornel
Dimecres, 20/maig
19.00 h Espectacle interactiu de circ, amb Duendelandia. Plaça Pere Cornel
Dijous, 21/maig
18.30 h Tarda de titelles, amb Súper Animaciones. Plaça Pere Cornel
Dissabte, 23/maig
19.00 Inflables, tallers i jocs, amb Duendelandia. Plaça Pere Cornel

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!