Forcall es volca amb la seua fira ibero romana per a tots els públics

forcall feria ibero romana actuación peques

Forcall mou les agulles del rellotge de la Història per recrea el seu passat més remot amb la Fira Ibero Romana de Lesera, que aquest any se celebra el 20 i 21 de juny i arriba a la seua vuitena edició. El programa està esquitxat d’activitats per a públic infantil i, en conjunt, ofereix una molt bona oportunitat per apropar-se a la localitat dels Ports i gaudir d’un cap de setmana en família divertit i diferent. Els menuts de la casa tindran l’oportunitat de participar en diversos tallers, com un gastronòmic per descobrir què menjaven els ibers, un altre per experimentar com es treballava amb un teler i fins a un altre de construcció. A més, també s’han programat contes romans i jocs de l’antiguitat perquè ningú s’avorreixe.

I per als més grans què? Descobrir un dels jaciments arqueològics més importants de la província amb una visita guiada prevista per diumenge, assistir a la primera trobada de grups de recreació històrica, veure desfilades de l’època, gaudir de música i balls i acostar-se al mercat que s’instal·la per a la ocasió.

Fa més de 2.000 anys, Lesera va ser una ciutat iber romana important en les nostres terres. Actualment, el jaciment arqueològic en el qual es va descobrir la ciutat és considerat com un dels més importants de la província de Castelló, per ser l’únic nucli urbà d’aquesta època conegut fins a la data entre les ciutats romanes de Saguntum (Sagunt) i Dertosa (Tortosa).

Després de segles d’oblit, els veïns i veïnes de Forcall volen recordar el que va ser aquesta ciutat i, compromesos amb el seu passat, la seua història, cultura i tradicions, la rescaten del passat i la fan ressorgir. La plaça del poble es converteix en fòrum romà i s’omple de llocs de mercat, de gent, de música, d’activitats per a xiquets i grans, de cultura i de personatges fantàstics i mitològics d’aquella època daurada que habitaven en les consciències de la gent o pels carrers de Lesera.

Any rere any, la Fira Ibero Romana de Forcall gira al voltant de tres eixos: el mercat, les activitats de recreació històrica i la difusió de la cultura del món iber i romà. I té com a característica principal la implicació de tot un poble, on cadascú aporta els seus coneixements i habilitats per contribuir a tirar endavant aquest projecte comú de dinamització socioeconòmica i de participació ciutadana.

forcall fira ibero romana programaforcall feria ibero romana actuación

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!