El Rototom Sunsplash dedica sis de les nou àrees extamusicals al públic familiar

Gran Pasacalles

Des de tallers per a potenciar les habilitats artístiques a espectacles de circ, conta contes africans i àrees per a aprendre jugant. Són només algunes de les propostes que ofereix el Rototom Sunsplash -que enguany se celebra del 15 al 27 d’agost a Benicàssim dedica sis dels seus nou espais extramusicals al públic familiar- i que converteixen al festival en una coctelera d’experiències, en una fàbrica de somnis i valors, en un espai per a alliberar, i compartir, la creativitat. Porquè el Rototom Sunsplash és un festival per a viure en família.

La programació dirigida al públic familiar s’estén pràcticament per totes les àrees que integren el recinte, començant per MagicoMundo, pensat especialment per als més xicotets i que cerca facilitar l’intercanvi d’experiències i coneixements entre pares i fills.

L’espai Actua de MagicoMundo desplegarà diàriament múltiples opcions lúdiques per a gaudir ‘en equip’, des d’un taller de bambolles i globoflèxia a classes de risoteràpia en família, batucades, cercaviles i fins a una sessió de circ etíop i percussió.

Ací estaran també els inventors de jocs Tombs Creatius, que posaran cada vesprada a la disposició del públic una àmplia gamma de jocs de fusta elaborats artesanalment sobre enginy i efectes òptics. I encara dins del racó més màgic del festival, el Lama tibetà Thubten Wangchen explicarà contes budistes el dimecres 19.

Entre MagicoMundo i Rototom Circus –un altre dels epicentres per al públic més jove- es mouran Pallasos en Rebeldia, que traslladaran el seu compromís social a través de l’art i de l’humor que impregnen els seus espectacles. Enguany, a més, trauran a escena el 18 d’agost un xou molt especial amb la col·laboració del Mag Teto, Circ Chosco i Peter Punk.

Rototom Circus

Els espectacles circencs, amb dosis de teatre, humor i acrobàcies, se succeiran cada vesprada de la mà de Spinnovation NZ, Eddy Eighty, Djuggledy i Javi Javichy; i ja a la nit els xous itinerants impregnaran de la màgia del circ fins a l’últim racó del recinte.

En Rototom Circus el públic adolescent trobarà un espai de diversió assegurada amb el taller de circ que impartiran cada vesprada els professionals de l’Escuela Circo Diverso i en el qual ensenyaran des d’acrobàcies al maneig de les teles aèries. També podran experimentar amb el diábolo, maces, pilotes i pals xinesos, entre molts altres jocs malabars.

African Village també té preparada enguany una programació especial per al públic familiar. Allí xicotets i grans podran descobrir la tradició dels ‘griots’ -narradors d’històries- gràcies als contes africans que traslladaran els senegalesos Germans Thioune (dies 16 i 19). L’àrea albergarà a més el divendres 21 una festa Sabar, una celebració familiar arrelada en països com Senegal o Mali per a ballar, gaudir i menjar, amb música en directe.

I per a despertar, o polir, la capacitat creativa, el col·lectiu Think Big Project participarà en el Simposi Artístic amb un taller de pintura pensat per al públic més jove, que podrà col·laborar mà a mà amb els artistes en la creació d’una obra de gran format.

CULTURA / MAGICOMUNDO / BARRO

Una altra de les àrees que no escapa a l’oferta lúdica per a les famílies és el Mercat ArteSano, on cada vesprada se succeirà una àmplia varietat de tallers perquè majors, i no tan majors, puguen posar a prova la seua perícia amb les manualitats. En ells aprendran a dissenyar els seus propis atrapasomnis, a elaborar flautes artesanes amb bambú o tenyir samarretes amb tècniques de batik.

El recorregut pel cartell d’activitats familiars del Rototom Sunsplash 2015 culmina en l’àrea Viure l’Energia i amb ritme, el de les classes gratuïtes de capoeira, obertes a tota la família, que impartirà el Grup de Capoeira Cordão de Ouro de Barcelona.

Ball, tallers de circ i art, jocs, música… I en família. Es pot demanar més?

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “El Rototom Sunsplash dedica sis de les nou àrees extamusicals al públic familiar

  1. Pingback: Guía básica del Rototom Sunsplash 2015 | nomepierdoniuna

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!