Plans per quan no hi han plans: deu llocs per descobrir en família

I què fem quan no hi ha res d’agenda? O si no plou i ens arruïna el dia de platja o piscina? Doncs un munt de coses. Castelló i la seua província ofereixen un ampli ventall de possibilitats per gaudir de l’estiu i més fer-ho amb nanos. Aquí et presentem una selecció dels llocs que pots visitar en família aprofitant les vacances. De la Vall d’Uixó a Morella, de Segorbe a Benicarló, del Planetari al Saltapins, aquí et presentem plans perquè no t’avorreixis. Aixó sí, tingueu en compte que segons l’época de l’any pot haver espais tancats o que no abellisca anar perquè fa fred.

En aquest llistat trobaràs propostes des de propostes culturals a d’altres purament lúdiques per jugar fins a cansar, però també altres que et portaran a descobrir (si encara no els coneixes) racons únics de la província. Altres dels llocs recomanats et permetran conèixer més de prop algunes festes de fama nacional i, per descomptat, també hi ha museus per gaudir de la cara més divertida de la ciència. Tria la proposta que més t’agrade en funció de l’edat dels teus menuts i de la distància que vulgues recórrer… i a gaudir.

Grau de Castelló: Planetari

Descripció: situat en un emplaçament privilegiat, davant de la platja del Pinar, el Planetari ofereix la possibilitat d’apropar-se a l’astronomia des del seu punt de vista més didàctic i també més pensat per al públic infantil. A més dels audiovisuals, podràs veure el famós pèndol de Faucault; posar a aprova la teua agudesa auditiva; comprovar curiositats sobre la transmissió del so, etc. L’única pega és que no tots els elements divulgatius estan en perfecte estat.
Programació: de les tres projeccions audiovisuals actuals, la de Descobrim l’univers i la de Tombatossals i les Illes estan especialment pensades per a públic infantil.
Preu: 4 euros adults i 3 euros menors d’edat, majors de 65 i famílies nombroses.
Sessions: a les 18.00, 19.00, 20.00. de dimarts a dissabte ia les 12.00 ia les 13.00 dissabtes i diumenges. Per consultar quins audiovisual es projecta en cada sessió i en quin idioma, punxa ací.

Benicarló: El Jardí del Papagayo

Descripció: el principal atractiu del parc zoològica són les seues més de 50 espècies de papagais en un jardí subtropical que sorprèn a grans i menuts. Disposa de diferents àrees, com el Lloro Aventura o la Rainforest a més del Tuki Bar. També hi ha exhibicions d’habilitats i de vol de guacamais, cacatues i cotorretes.
Horaris: 11.00 a 20.30 (només a l’estiu)
Preus: adults 11,70 euros; menors de 12 anys 8,50 i sènior 6,60, encara que hi ha packs més econòmics.

La Vall d’Uixó: Les grutes de Sant Josep

Descripció: el Riu Subterrani de les Grutes de Sant Josep és una cova natural que alberga el riu subterrani navegable més llarg d’Europa. La visita combina recorreguts a peu amb un agradable passeig amb barca per les profunditats de la Terra des del qual contemplar les capritxoses formes de les roques modelades durant milers d’anys. A més de visitar les coves, es pot passar una bona estona a la zona ja que el paratge de Sant Josep compta amb un complex de diverses instal·lacions i serveis pensats per a l’entreteniment i el gaudir dels visitants amb restaurant, piscina, parc infantil, bocateria , auditori, pàrquing i una àrea de pícnic.
Horari de visites: juny, juliol i setembre de 11.00 a 13.15 i de 15.30 a 18.30. A l’agost la darrera eixida de la vesprada s’allarga fins a les 19.15.
Preu: adults, 9,50 euros; jubilats i grups de més de 25 persones, 6 euros i xiquets/es de 4 a 13 anys, 4,50 euros.
Més informació a la web.

Orpesa: Naturhiscope

Descripció: centre d’interpretació basat en la recreació interactiva de la naturalesa i la història d’Orpesa del Mar. Situat al bell mig del nucli antic, ofereix al visitant un recorregut a través de les diferents etapes històriques, monuments o edificis singulars de la vila així com la riquesa de l’entorn natural, etnologia i cultura popular.
Horari: dilluns a diumenge de 10.00 a 14.00 i de 18.00 a 21.00.
Preu: 2 euros. I durant l’estiu, els dimarts, dimecres i dijous per un euro més pots fer una visita guiada al casc antic.
Més informació: 964 31 30 26

Culla i Torre d’en Bessora: Parc Miner del Maestrat

Descripció: més de quatre quilòmetres de recorregut subterrani a través de diferents galeries dedicades fins fa unes dècades a l’extracció de minerals. El recorregut, que es fa en tren i a peu, permet conéixer com es treballava en aquestes mines i descobrir les entranyes de la aquesta comarca de l’Alt Maestrat. A l’entrada del parc per la Torre d’en Bessora hi ha un resturant. Tingueu en compte que les visites duren 1h 30m i es recomana fer una reserva prèvia (els grups estan limitats a 20 persones) a través del telèfon 651.177.071 o via correu electrònic: info(arrova)parcminerdelmaestrat.com
Horaris: consultar en la pàgina web del Parc Miner o al Facebook (varien segons l’época de l’any)
Preus: 10 euros adults, 6 euros xiquets/es de 7 a 12 anys, 4 euros de 3 a 6 anys i 8 euros majors de 65 anys.
Més informació a la web i en aquest article.

Morella: saltapins

Descripció: circuit d’aventura que proposa un recorregut entre arbres, desplaçant-se a través de les plataformes i cables situats entre 2 i 17 metres d’alçada, sempre amb mesures de seguretat i controlat per monitors especialitzats. Hi ha diferents circuits adaptats a cada edat a partir de 6 anys. Saltapins es troba situat en un bosc del complex de la Fàbrica Giner que compta a més amb altres instal·lacions i serveis com a hotel i restaurant, casa rural, alberg juvenil, equipaments esportius (inclosa piscina) i zones de jocs.
Horari: Obert cada dia de juliol i agost. A partir de setembre obre els caps de setmana i està reservat per a grups concertats entre setmana.
Preus: Entre els 10 i els 20 euros en funció del circuit.
Més informació i reserves a la web o el telèfon 964 17 32 56 o 636 27 74 5

Morella: Temps de Dinosaures

Descripció: exposició permanent de fòssils vertebrats i invertebrats a l’església de Sant Miquel de la capital d’Els Ports. Però el que més sorprèn als menuts és la reproducció d’un exemplar de Iguanodon bernissartensis. L’excusa perfecta per acostar-se al Cretaci inferior. Podeu adquirir jocs relacionats amb la paleontologia.
Horari: de 11.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00.
Més informació a la web.

Onda: Museu de Ciències Naturals del Carme

Descripció: exposició notable d’exemplars de fauna, flora i minerals. Tres plantes en les quals alguns dels que més sorprenen són exemplars dissecats (taxidèrmia) de fauna africana, però hi ha molt més. En l’actualitat, passen de 2.000 les espècies de mamífers, aus, peixos, rèptils, crustacis i batracis que es poden veure; prop de 5.500 espècies en la secció d’invertebrats, més de 1.500 plantes en els herbaris, 2.000 minerals i més de 500 fòssils i petxines marines.
Horaris: de dimarts a diumenge, de 9.30 a 14.00 i de 15.30 a 20.00
Preus: 4,50 (grups de més de 20 persones 3,30 euros)
Més informació al seu web.

Segorbe: Centre d’Interpretació de l’Entrada de Bous i Cavalls

Descripció: recrea l’essència d’aquesta festa declarada d’Interès Turístic Internacional. Compta amb una exposició dels elements característics de l’Entrada-que se celebra al setembre-, amb una recreació del recorregut pel qual discorre la carrera, projeccions, pantalles tàctils i tots els sons envolvents que caracteritzen l’Entrada de Bous i Cavalls. Ubicat al mateix edifici que la Tourist Info, pot ser visitat qualsevol dia de l’any. El que més sol agradar als petits és la recreació virtual del recorregut.
Horaris: de dilluns a dissabte de 10.30 a 13.30 i de 17.00 a 19.00. Diumenge de 10:30-13:30

Tírig: Museu de la Valltorta

Descripció: El Museu de la Valltorta està dedicat a l’Art Rupestre valencià i especialment al del Parc Cultural de Valltorta-Gassulla amb diverses sales d’exposicions. I, el més interessant, permet veure de primera mà en els abrics i pintures als que s’organitzen visites guiades aptes per a totes les edats. Les sortides als abrics s’organitzen en diferents horaris per fer-les el més còmodes possibles tenint en compte la posició del sol. Així, hi ha visites al Mas d’En Josep (a les 10.00), Cova dels Cavalls (12.00), i Ribassals o del Civil (a les 18:00 a l’estiu). També es poden concertar prèviament visites a La Saltadora (les Coves de Vinromà) i al Abric Centelles (Albocàsser) i, des del Mas de la Montalbana, a la Cova Remigia (Ares del Maestre).
Horari d’estiu: dimarts a diumenge, de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00
Preu: Entrada gratuïta
Més informació a la web i al telèfon 964 33 60 10

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Plans per quan no hi han plans: deu llocs per descobrir en família

  1. Pingback: Espai Menut | Planes de Pascua con niños si no viajas por vacaciones

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!