Els festivals d’estiu són cosa de xiquets

Rototom Circus / Javi Javichy

Amb l’arribada de l’estiu i el fi de les classes, comença la temporada de festivals, i cada vegada són més els que aposten per crear espais en què gaudir amb tota la família. Els més menuts no sols tenen cabuda en festivals dedicats a ells com el Formigues, sinó que grans festivals com el Rototom Sunsplash creen zones en què els més menuts són els protagonistes. A aquesta iniciativa s’uneixen a poc a poc més festivals, que en el seu origen no contemplaven la idea d’atraure els xiquets, festivals com el Feslloch, el festival de Jazz de Peníscola o el festival de teatre clàssic, cedint un lloc als assistents que encara porten pipó.

El Rototom ja té consolidats diversos espais dedicats exclusivament als més xicotets, com el RototomCircus, on el públic familiar pot gaudir de la màgia del circ, o MagicoMundo, on els més menuts creen, juguen i somien en els diferents tallers que ofereixen durant els dies del festival. I tot això a més dels concerts en què disfruten majors i xicotets per igual. El Rototom és un dels festivals que major diversitat d’oferta té, ja que a les activitats esmentades també trobem tallers per a xiquets en el mercat ArtSà i inclús xarrades en el ForoSocial, que l’any passat va abordar l’educació infantil. Un festival que té molt present el públic de totes les edats.

Alguns festivals durant els últims anys han seguit l’exemple del Rototom creant espais on majors i xicotets poden gaudir junts. El Feslloch va crear fa uns anys l’espai Fes lloc als menuts que compta amb actuacions dirigides als més menuts. Enguany podran gaudir de l’actuació de Trobadorets el dissabte 11 de juliol. A més, els menors de 8 anys tenen l’entrada gratis al festival.

Els festivals de Peníscola també han decidit cedir-li un espai als xiquets. El Festival de Jazz de Peníscola ha organitzat un concert d’iniciació al jazz per a xiquets el dia 24 de juliol i el de Teatre Clàssic aposta per la inclusió d’activitats i representacions específicament dirigides al públic familiar, enguany comptarà amb la representació de l’obra El baúl de los cuentos divendres 17 de juliol.

Els festivals són a poc a poc més permeables al públic infantil, creant un espai on gaudir en família de l’estiu, la música, l’art o el teatre. Que dure!

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!