Titelles, marionetes i música invadixen la ciutat amb la Mostra d’Arts Escèniques

cachiporra2

Teatre de carrer, titelles, marionetes, teatre per a bebès i famílies, dansa, música,… Les arts escèniques invadixen les principals places i carrers de la ciutat a través de la Mostra d’Arts Escèniques de Castelló, del 15 al 18 d’octubre. La idea sorgeix de la unió del Festival Musical Castellón Mare Nostrum i el festival teatral Regreso a la Ciudad, i el resultat és una programació amb un total de 180 espectacles gratuïts repartits en quatre dies entre la Plaza Hernán Cortés, Plaça de la Pau, Porta del Sol, Plaça Hort dels Corders, Quatre Cantons, carrer Alloza amb carrer O’Donell, Plaça de la Peixateria, Plaça Major, Plaça del Mercadet, Avinguda Rei En Jaume, Plaça de Les Aules, Centre Municipal de Cultura i la Plaça Santa Clara.180 espectacles gratuïts

Entre les activitats dirigides a públic familiar i infantil, la Mostra d’Arts Escèniques de Castelló permetrà que xiquets i xiquetes gaudisquen d’un autèntic teatre ambulant amb Títeres de Cachiporra de Teatro Arbolé, un espectacle que arreplega la tradició més antiga del teatre per a titelles per a explicar les aventures de Pelegrín i la seua cachiporra. Teatro Arbolé també recuperarà i adaptarà els millors contes de Federico García Lorca, Alberti, Bécquer, Machado i Gloria Fuertes amb Amor de cuentos.

Tragaleguas, que també s’encarregarà del sorprenent espectacle que tancarà la Mostra amb projeccions, escenografia mòbil, foc, pirotècnia, dansa i música amb La nave de los locos, recupera la famosa història de Hansel i Gretel amb una particular versió que posa sobre l’escenari actors, titelles i música. Per la seua banda, Galiot Teatre s’encarregarà d’encarnar una història de tres porquets, tres cases i un llop, i que segur que resulta familiar a més d’un i una, amb la proposta en valencià Palla, fusta, pedra.

I que tál conèixer la màgia de la titella xinesa? Títeres Cachirulo ho fa amb Cuatro cuentos de la China, divertides històries que parlen sobre la naturalesa, l’amistat i els desbarats humans amb els quals podran aprendre i jugar coneixent la titella xinesa. Des d’aquesta companyia arriba també una de les propostes amb un toc especial, amb Cu-cú, Tas-tás, un espectacle visual i musical pensat especialment per a bebès que potenciarà la seua capacitat d’atenció.

'Cu-cú, Tas-tás', espectáculo para bebés. Foto: Títeres Cachirulo.

‘Cu-cú, Tas-tás’, espectacle per a bebès. Foto: Títeres Cachirulo.

Rialles també despertarà Historia de un tal Cristóbal, de Alauda Teatro, que també donarà forma al seu particular circ ple de sorpreses amb The puppet circus. Mentre, Xarop Teatre mostrarà una altra forma d’interpretar el món a través del teatre amb la història de Dorian, un ruc jove, i Pep, el lleó, i el canvi que succeeix en les seues vides quan arriben els humans en Los primeros burritos i La Mar de Marionetas donarà forma La risa de Alicia.

Entre les propostes musicals que porta la Mostra d’Arts Escèniques de Castelló, els més xicotets podran ballar, jugar i divertir-se en el Rock & Jocs. On, a més de l’actuació del grup castellonenc Trece, hi haurà diferents jocs i tallers per a xiquets i xiquetes. A continuació et deixem el programa amb totes les activitats dirigides al públic familiar i infantil; però si vols saber més sobre la resta de la programació teatral i musical de la Mostra d’Arts Escèniques de Castelló, pots consultar aquesta guia de Nomepierdoniuna.

Programació Mostra d’Arts Escèniques de Castelló 2015 – Públic familiar/infantil

Dijous 15
18.00h i 20.00h. Hort dels Corders. Teatro Arbolé: Títeres de cachiporra
18.00h i 19.00h. Plaça del Mercadet. Títeres Cachirulo: Cu-cú, Tas-tás (teatre per a bebès)
18.30h. Plaça de Les Aules. La Mar de Marionetas: La sonrisa de Alicia
19.00h. Hort dels Corders. Alauda Teatre: The Puppet Circus

Divendres 16
17.30h i 18.15h i 19.00h. Hort dels Corders. Galiot Teatre: Palla, fusta, pedra
18.30h. Plaça del Mercadet. Alauda Teatro: Historias de un tal Cristóbal
19.30h. Hort dels Corders. Teatro Arbolé: Amor de cuentos
19.30h. Plaça de Les Aules. Títeres Cachirulo: Cuatro cuentos de la China

Dissabte 17
17.30h i 18.15h i 19.00h. Hort dels Corders. Galiot Teatre: Palla, fusta, pedra
18.30h. Plaça del Mercadet. Xarop Teatre: Los primeros burritos
19.00h. Plaça de Les Aules. Efímer: Traps (cercavila)
20.30h. Plaça Major. Rock & Jocs: Trece

Diumenge 18
12.30h. Plaça de Les Aules. Tragaleguas: Hansel y Gretel
20.00h. Plaça Major. Tragaleguas: La nave de los locos (clausura de la Mostra)

Plano Mostra Arts

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!