La Fira de Santa Caterina anuncia el Nadal a Vila-real

fira santa caterina vila-real_opt

Vila-real compleix amb la tradició i aquest últim diumenge de novembre celebra la seua Fira de Santa Caterina, una fira que anuncia el Nadal a Vila-real. Una oportunitat per a passejar en familiar per aquesta Fira instal·lada en el centre històric, al voltant de la plaça Major. Dolços i joguets són, lògicament, les parades que més atrauen als xicotets de la casa però també hi ha altres llocs, sobretot de fruita seca, per a seguir la tradició de la Mocadorà.

La Fira de Santa Caterina data del segle XIII quan el rei Jaime I la concedeix a Vila-real com un privilegi, tal com se cita en la Carta Pobla de 1274, encara que en aquella època de l’Edat Mitjana, concretament des de 1604, era una fira eminentment agrícola i ramadera. cal recordar que des del 25 de març de 2011, és oficialment fira d’Interès Turístic Provincial (segons Resolució de 8 de març de 2011 de la Generalitat Valenciana).

Com és costum any rere any, compta amb parades de productes artesanals, dolços, fruita seca i joguets. Al voltant de la Fira de Santa Caterina s’han anat creant una sèrie de costums que en l’actualitat encara perduren, com la mocadorà, un regal dels nuvis a les seues futures esposes, dels marits a les seues dones o dels fills a les mares, que consisteix en un mocador ple de fruita seca i dolces.

La fira serà el diumenge dia 29 de novembre, en horari de 9.00 a 22.00 hores, des de la plaça Major fins al barri de l’Hospital que permet un passeig per un mercat ambulant amb més de 250 llocs de venda de productes d’artesania, alimentació i vinculats a la preparació del Nadal, com a joguets, pessebres i torrons.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!