Itinerantur proposa una forma diferent de descobrir els parcs naturals de Castelló

itinerantur

Naturalesa, aventures, història i cultura. L’equip de Itinerantur s’ha proposat descobrir cadascun dels racons naturals que amaga la província de Castelló. De dalt a baix, els nostres parcs naturals queden al descobert a través del senderisme interpretatiu, turisme responsable, activitats, tallers,… Itinerantur proposa un muntó de plans diferents que mostren la riquesa natural i els increïbles llocs que tenim prop. Ja que, a més de la programació que desenvolupen en determinades dates, també elaboren les seues pròpies rutes i unes altres a mesura per a grups; totes elles aptes per a tots els públics, i especialment les famílies.

Cadascun dels plans que proposa Itinerantur està pensat segons les característiques del lloc i es presenta a partir d’una temàtica determinada. Tot açò amb el valor afegit que suposa el coneixement dels recursos locals, el disseny de material de suport, esmorzars en cada una de les excursions amb productes locals (formatges, embotits, pa, sucs, vi, melmelada, oli d’oliva,…), la senyalització de les sendes i preparant un contingut especial i únic per a cadascuna de les seues excursions.

Així, Itinerantur permet conèixer com es vivia en les muntanyes de la Tinença de Benifassà, posa en descobert un dels últims trams sense urbanitzar de la costa, coneixent els penya-segats, les muntanyes i les cales que donen forma a la Serra d’Irta, l’aiguamoll del parc natural del Prat de Cabanes, la gastronomia de Catí o conèixer cadascun dels racons de zones com Penyagolosa, Les Santes i el Bartolo, entre molts altres plans.

Itinerantur 2_opt

A més, entre la gran quantitat de propostes que es poden trobar en Itinerantur, hi ha algunes que tenen un caràcter realment especial. Com les excursions nocturnes que permeten, per exemple, veure la increïble posta del sol en el parc natural del Desert de les Palmes; aquelles que recorren diferents zones de bany i pozas naturals, com la cascada del riu Carbo, Cirat i les Font d’Aiòder; les excursions teatralitzades que recuperen la història de llocs com Mascarell; i les rutes en burricleta, unes bicicletes elèctriques amb les quals recórrer el Maestrazgo, per Xodos i Atzeneta. Tot pensat perquè naturalesa, història i gent es troben i es coneguen.

Però açò no és tot, ja que recentment des de Itinerantur també es promouen diferents propostes que ajuden al fet que siga més fàcil conèixer tot allò que ens envolta, la seua “perspectiva diferent”. I ho fan a través de microdocumentals i articles que publiquen en el seu blog, amb el qual difonen informació dirigida a les famílies, com la sèrie especial dedicada a les tortugues. Pots trobar tota la informació i posar-te en contacte amb Itinerantur a través de la seua pàgina web.

Penyagolosa itinerantur_opt

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

2 thoughts on “Itinerantur proposa una forma diferent de descobrir els parcs naturals de Castelló

  1. Pingback: Espai Menut | Itinerantur Celebra el Día de las Montañas 2015 en la Serra d'Espadà, la 'selva mediterránea'

  2. Pingback: Espai Menut | Excursiones y rutas teatralizadas en el invierno de Itinerantur

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!