Itinerantur celebra el Dia de les Muntanyes en la Serra d’Espadà, la ‘selva mediterránea’

Espadán 1

Les nostres muntanyes ens cuiden, cuidem les nostres muntanyes! És el lema que impulsen des d’Itinerantur a Castelló, ACTIO a València i Oxytours a Alacant per a celebrar el Dia Internacional de les Muntanyes 2015 els dies 12 i 13 de desembre. Aquestes tres empreses es caracteritzen per proposar rutes i excursions pels parcs i entorns naturals de cada zona, sempre d’una forma diferent i sent ambiental, cultural i socialment responsables i implicades en la divulgació del patrimoni natural i cultural de cada zona.

En aquesta ocasió, Itinerantur, ACTIO i Oxytours uneixen forces i ho fan donant forma a una multi-activitat, que a més és la primera vegada que es desenvolupa a la Comunitat Valenciana i que permetrà que es visiten tres paratges muntanyencs valencians quasi al mateix temps. El motiu? Celebrar el Dia de les Muntanyes fent el que millor saben fer, ajudant a que els i les excursionistes descobrisquen el seu propi entorn i riquesa natural, donant a conèixer els secrets naturals i culturals que aquestos amaguen i, com no, fent una parada en el camí per a degustar alguns productes locals. Però aquesta no és l’única característica especial que tindrà aquesta celebració del Dia de les Muntanyes, ja que el propòsit final és el de recordar l’important paper, i moltes vegades desconegut, que tenen les muntanyes per a la salut del nostre entorn.

En aquest cas l’equip d’Itinerantur, sempre promovent diferents formes de descobrir els parcs naturals de la província de Castelló, serà l’encarregat d’homenatjar en el Dia de les Muntanyes la Serra d’Espadà, també coneguda com la selva mediterrània, el diumenge 13 de desembre. El preu de l’activitat és de 15 euros per a adults, 10 euros per a xiquets i xiquetes de 8 a 12 anys i gratis fins als 7 anys, per a inscriure’s és necessari dirigir-se a info@itinerantur.com o cridar al 636 011 281.

Per la seua banda, ACTIO celebrarà aquest dia en la Foia de Bunyol (València) el diumenge 13 i Oxytours en la Serra de Bèrnia (Alacant) el dissabte 12.

Els òrgans de Benitandús: Geoturisme en la selva mediterrània |Itinerantur

dia de las montañas_completHora: 09.30
Lloc: Benitandús (Alcudia de Veo, Plana Baixa)
Distància: 7 km (durada aproximada de 5 hores)
Descripció:
La Serra d’Espadà és el que els biòlegs coneixen com la selva mediterrània, que atresora un dels últims suredes del Mare Nostrum espanyol. La ruta començarà en l’embassament de Benitandús, un vertader llac d’aigua molt neta i fresca enclavat entre muntanyes, per un bosc salvatge de sureres cap a l’espectacular paisatge dels Òrgans, una formació rocosa de penya-segats silicis. En arribar es degustarà una selecció de productes locals. Es continuarà quasi en pla per boscos mixts de sureres i pins, visitant trinxeres de la Guerra Civil espanyola, construccions de pedra en sec i altres punts d’interès cultural. El recorregut acabarà amb el descens cap al barranc de l’Alcornocal camí de tornada a Benitandús.
Recomanat: A partir de 8 anys (dificultat moderada-baixa)

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!