Huit poblacions castellonenques acolliran el Circuit de la Titella ‘Titellavolta’

Cebe títeres 1

Acostar la cultura del teatre protagonitzat per titelles als pobles castellonencs on és menys habitual aquest tipus d’art. Aquest és l’objectiu amb el qual naix el Circuit Provincial de la Titella Titellavolta, que durà a terme la Diputació de Castelló amb la coordinació de CeBeMuntatgesTeatrals. No es tracta únicament de realitzar representacions, sinó que cada parada de la gira inclourà tres jornades amb les quals es pretén donar a conèixer de manera més propera aquest món en el qual els ninots transmeten l’obra als espectadors.

L’experiència es ficarà en marxa del 10 al 12 de desembre en Sant Mateu, per a desplaçar-se del 17 al 19 a Viver i finalitzar aquesta primera part a Moncofa, del 21 al 23. Amb l’arribada de 2016 es confirmaran més dates pels quals passarà Titellavolta, encara que ja es pot anunciar que són fixos Cabanes, Lucena, Sant Joan de Moro, Alcalà de Xivert i Vilafamés.

Durante la presentación de 'Titellavolta'. Foto: CeBeMuntatges.

Durant la presentació del ‘Titellavolta’. Foto: CeBeMuntatges.

El pla establit per a cada població consta d’una exposició de titelles amb visita guiada a càrrec dels components de CeBeMuntatgesTeatrals, amb visita inclosa d’escolars –horari matinal- i públic en general en les dues primeres jornades. En la tercera, i última, es realitzarà un taller de construcció i maneig de titelles, per a finalitzar amb la representació de l’obra Los primeros burritos, dirigida per la també actriu Rebeca Castro, qui la posa en escena al costat del director de CeBe, Carles Benlliure, assistits en la part tècnica per Rubén Milián.

Les activitats estan dirigides a escolars, diversos col·lectius i associacions culturals de la població visitada, així com públic en general, amb assistència i participació gratuïta. L’activitat no pretén ser una anècdota, ja que persegueix la intenció d’implantar-se en aquells pobles on es realitze, perquè hi haja una continuïtat i un desenvolupament a curt, mitjà i llarg termini. Una actuació per a dinamitzar l’apartat cultural de localitats en la seua majoria d’interior, i que ja compta amb el compromís de participació de 24 col·lectius.

Els càlculs dels organitzadors apunten a la implicació de més d’1.200 escolars, 160 persones de totes les edats participant de manera activa en els tallers i uns 2.000 espectadors en total.

Programa Titellavolta 2015

  • 10, 11 i 12 desembre: Sant Mateu, actuació dissabte 12 a les 17.30 en l’Auditori Municipal
  • 17, 18 i 19 desembre: Viver, actuació dissabte 19 a les 15.30 en el Poliesportiu
  • 21, 22 i 23 desembre: Moncofa, actuació dimecres 23 en la Casa de Cultura (horari per confirmar)
'Titellavolta' también incluirá talleres. Foto: CeBeMuntatges.

‘Titellavolta’ també inclourà tallers. Foto: CeBeMuntatges.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!