Cavalcades dels Reis: Horaris i recorreguts

Reyes Magos_opt

S’acosta el dia més esperat pels xiquets i xiquetes (i segur que també el de molts majors), i és que els Reis Mags ja estan preparats per a recórrer els diferents municipis i omplir d’il·lusió els seus principals carrers amb les cavalcades dels Reis. Animació infantil, música, increïbles carrosses, la participació de companyies locals i agrupacions musicals,… Comença el compte arrere perquè ens visiten Melcior, Gaspar i Baltasar i ací et vam mostrar els horaris i recorregut d’algunes (Castelló, Almassora, Borriana, Vila-real, Onda, Benicàssim i Suera) para no perdre’s res; a més, enguany porten novetats.

Castelló

Hora desembarque en el Grau de Castelló: 16.00
Eixida cavalcada per la ciutat: 19.00
Descripció: Gens més trepitjar sòl castellonenc, els Reis Mags es dirigiran a la tinença d’Alcaldia del Grau per a dedicar unes primeres paraules als més xicotets. A més, la Cavalcada que enguany està repleta de novetats, i és que enguany estarà organitzada per la Junta de Festes. Els Mags d’Orient estaran abrigallats, a més de per l’afecte i admiració de tots els xiquets i xiquetes de Castelló, per col·lectius castellonencs, en aquesta Cavalcada on repartiran 5.000 quilos de caramels i en la qual participaran 14 carrosses -grups, animació,…-. A més, també es podran veure representades dues escenes del Betlem de la Pigà i en els festejos reals participaran tres col·lectius: l’Associació de Templaris amb Melcior; L´Aljama amb Gaspar i l’Associació de Moros Azzahar, amb Baltasar. Els Mags d’Orient entraran en el carrer Major en calesa i en la plaça Major a peu. Amb la finalitat de fer més amena l’espera als castellonencs que estiguen en la plaça Major, tindrà lloc una sèrie d’actuacions musicals i culturals. A més, enguany, José, María i el Xiquet entraran en mula en la plaça Major i rebran ofrenes de productes típics de part de col·lectius de la ciutat. Així, la reina infantil, Lola Marco Alors, farà una ofrena en nom dels xiquets i xiquetes castellonenques i el mag Yunke en nom de Castelló.
Recorregut: Carrer San Roque, Sanahuja, plaça María Agustina, Governador, Guitarrista Tárrega, Asensi, plaça de la Pau, carrer Major, Arxipreste Balaguer i plaça Major

Almassora

cabalgatalmassoraHora: 18.00
Recorregut: Avinguda José Ortiz (al costat de Boqueras), carrer Sant Luis, carrer Sant Quiteria-l’Alcora, carrer Trinidad i edifici consistorial
Descripció: pels carrers d’Almassora desfilaran personatges d’animació com un centpeus, una aranya i un caragol, entre uns altres, per a donar la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar al costat d’agrupacions culturals locals com Tambors de Passió. No faltarà la bústia real ni els camions amb els regals. A més, una de les grans novetats d’enguany és la participació dels grups de teatre i animació Xarxa Teatre i Scura Splats.

Vila-real

Hora: 19.00
Recorregut: Avinguda Pío XII, la Murà, Francesc Tàrrega, Ignasi Vergara, Polo de Bernabé, Sant Pasqual i Major Sant Jaume fins a arribar a la plaça Major.
Descripció: La Cavalcada de Reyes que cada 5 de gener, vespra de Reyes, organitza a Vila-real l’associació Joventut Antoniana es remunta a l’any 1928, convertint-la en una de les cavalcades més antigues de la Comunitat Valenciana i declarada Festa d’Interès Turístic Provincial. Les carrosses dels Reis Mags, amb els seus patges i comitiva, desfila pels carrers del centre de la ciutat fins a arribar a la plaça Major i la balconada de l’Ajuntament, on els esperen els xiquets i xiquetes de la ciutat, que van cantant al seu pas el singular Tirorí tirorí, una popular cançó de benvinguda als Reis que els xiquets de Vila-real han de cantar sens falta perquè Melcior, Gaspar o Baltasar els porten els seus regals. A més, en la desfilada participaran companyies locals com La Fam.

Borriana

Hora desembarque en el Port: 16.00
Hora d’eixida: 18.00
Recorregut: Avinguda Jaume I, avinguda Jaime Chicharro, plaça de la Generalitat, el Raval, carrer Major i plaça Major
Descripció: Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran per mar, un any més, al Port de Borriana; i després d’adorar a Jesús en l’església del Port, es dirigiran cap al Grau, abans de presidir la Cavalcada de Reyes. Una vegada finalitzat el recorregut, els Reis Mags adoraran a Jesús en el Belén instal·lat en la plaça. Seguidament, l’alcalde de la ciutat, José Ramón Calp, els rebrà i els convidarà a pujar a la balconada de la Casa Consistorial, on els lliurarà la clau de la ciutat i des d’on es dirigiran a tots els xiquets de Borriana.

Benicàssim

Hora: 18.00
Recorregut: Avinguda Sant Tomás (al costat del Pont de Ferro) adreça Avinguda Barcelona fins a la plaça dels Corts Valencianes
Descripció: A més dels tres Reis Mags, durant la cavalcada també participaran diferents grups de dansa, grups d’animació infantil, Dolçainers i Tabaleters, la Banda de Música Santa Cecilia i Gegants i Cabuts. Una de les grans novetats d’enguany és el canvi del recorregut.

Onda

Hora: 19.00
Recorregut: carrer Cervantes, Verge del Carmen, Sant Miquel, Rei don Jaime, carrers Santa Ana i Santa Isabel, plaça de l’Església, Rei don Jaime i Raval de Sant Josep.
Descripció: Onda estrena enguany recorregut. Melcior, Gaspar i Baltasar es baixaràn de les seues carrosses per a recórrer a peu els carrers Santa Ana i Santa Isabel fins a la plaça de l’Església, on enguany hi haurà un Pessebre Vivent. Una vegada haja conclòs l’adoració tornaran pels carrers Santa Isabel i Santa Ana fins a Rei don Jaime on reprendran el recorregut en carrosses fins al Raval de Sant Josep on saludaran a tots els xiquets d’Onda. Així mateix, en el Raval des de les 19.00 hi haurà animació infantil a l’espera de l’arribada dels Reis Mags.

Suera

Hora: 20.00
Descripció: Representació de l’obra Els Reis Mags de Suera, peça teatral escrita per Vicente Fausto per a ser representada en els carrers de Suera la vespra de Reyes. Després tot el poble s’encamina pel Raval a l’entrada de la localitat a esperar l’arribada dels Reis. La llum de les torxes descobreix el perfil de Les seues Majestats i tota la comitiva real. Reyes d’Orient, Patges, Guàrdia Real, carros carregats amb els joguets, música i poble marxen tots cap a la Plaça. Tots passen a l’Església a fer l’ofrena al Xiquet Jesús (l’últim xiquet o xiqueta nascut en el poble). Després els Reis dirigeixen unes paraules de salutació i fan el lliurament personal dels joguets a tots els xiquets.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!