Artana dissenya cinc recorreguts ‘child-friendly’ per a gaudir d’Espadà en família

artana olivera del rico_opt (2)

La natura és, a més de moltes altres coses, un recurs genial per gaudir de l’oci en família. A Castelló som uns privilegiats per tenir a tir de pedra espais naturals com la Serra d’Espadà, el Desert de les Palmes, el Prat de Cabanes-Torreblanca,… Per això ens encanten iniciatives que posen en valor el patrimoni natural i que ho fan pensant que puga ser gaudit en família. És el cas d’Artana la porta d’Espadà, una iniciativa turística per difondre el potencial del terme municipal que inclou cinc rutes de senderisme específicament per a públic familiar. Una opció per a una escapada de dia durant aquestes vacances de Setmana Santa i Pasqua.

Per gaudir d’aquests cinc recorreguts (huit en total si sumem les rutes menys familiars) dóna el mateix ser senderista expert que caminant ocasional, tant és persona jove que experimentada, no importa anar amb bicicleta o en cadira de rodes perquè els itineraris són accessibles i estan perfectament senyalitzats.

Vos destaquem les rutes que més s’adapten per a públic familiar.

SUREDA
Per la ruta de la urbanització Zorear qualsevol persona amb mobilitat reduïda podrà conèixer de prop la sureda gràcies a un arboretum on s’expliquen les diferents espècies vegetals que poblen l’ecosistema més característic d’Espadà.

CASTELL MUSULMÀ
Al llarg de la ruta del rebo es dóna la volta a la muntanya sobre el qual descansa l’antic castell musulmà, gaudint de les seves vistes des de diferents angles i de restes de la tradicional arquitectura hidràulica musulmana.

Artana casco urbano_opt (2)

CENTRE HISTÒRIC
Passejant pel centre històric podreu conèixer de prop el patrimoni arquitectònic del poble, des dels alts barris de tortuosos carrerons musulmanes fins a les més concorregudes carrers del centre amb façanes modernistes.

HORTA I FONTS
En la ruta que es dirigeix ​​a Santa Cristina es pot gaudir dels paisatges que ofereixen les hortes, les rambles i les muntanyes artanencs. Oliveres i garrofers monumentals, grans lledoners o lledoners, la font de la Solana i els vells xiprers de l’ermita ens aniran saludant al camí.

OLIVERES MIL·LENÀRIES
Finalment, també es pot descobrir i apreciar alguns dels Oliveres Monumentals i la seva història en una senzilla ruta per a tots els públics que disposa de diversos panells interpretatius i durant la qual es pot accedir a la Caseta del Tio Xoto, un conjunt de pedra seca recentment restaurat i únic en el seu gènere.

Com vos dèiem, qualsevol d’aquestes rutes pot ser una opció per gaudir del turisme familiar. Si voleu ampliar la informació, podeu descarregar-vos el fullet turístic amb les rutes senyalitzades.

artana el Clotxó de Pau_opt (2)

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!