MuMo. El museu mòbil d’art contemporani per a xiquets i xiquetes arriba a Vila-real

mumo

Descobrir, intercanviar i divertir-se. Els xiquets i xiquetes ara també poden gaudir de l’art contemporani, i a més fer-ho d’una forma original i atractiva que els acosta molt més a aquest món. Es tracta de MuMo (Musée Mobile en francès), un museu mòbil d’art contemporani pensat especialment per a escolars de 6 a 12 anys. Podran gaudir d’aquesta experiència els col·legis Carles Sarthou, Bisbe Pont, José Soriano, Cervantes i Angelina Abad. Aquest projecte, original de França i fundat per Ingrid Brochard, porta recorrent milers de quilòmetres des de 2011, captivant a xiquets i xiquetes de França, Camerun, Costa d’Ivori, Bèlgica, Suïssa i Espanya. MuMo farà parada a Vila-real del 14 al 18 de març en la plaça Panderola i plaça Mayorazga, amb entrada lliure.

Per fora sembla un simple camió, però la veritat és que la seua estructura pateix una autèntica transformació cada vegada que arriba a alguna ciutat. I és que fins i tot el seu exterior són diferents peces d’art, com l’estructura inflable en forma de conill de Paul McCarthy que governa el museu mòbil, els laterals dissenyats per Daniel Buren i l’increïble espiera instal·lada per Maurizio Cattelan, que els obrirà un món nou. En el seu interior, les obres de James Turrell, Sébastien Cordoleani, Miquel Barceló, Nari Ward, John Baldessari, Ghada Amer i Florence Doléac vesteixen els quatre espais, repartits en dos pisos, del MuMo; a més de les peces audiovisuals de Eija-Liisa Ahtila, Pierre Huyghe, Farhad Moshiri i Roman Signer.

Peça exterior, de Maurizio Cattelan. Foto: Florian Holzherr.

Peça exterior, de Maurizio Cattelan. Foto: Florian Holzherr.

MuMo ofereix diferents formes de veure l’art contemporani, des de quadres, escultures, instal·lacions, vídeos, etc. Tot açò amb l’objectiu d’acostar directament l’art al públic infantil, aconseguint que ho entenguen, i convertir-ho en una autèntica experiència que permet que puguen interactuar. Fascinant per fora i per dins, i summament divertit i didàctic.

_foto de portada per Marc Josse Rennes

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!