Alimentació saludable amb CUINATUR a Castelló + Sostenible a través d’un showcooking

castello sostenible alim

Consumir aliments locals i de temporada mentre coneixen els efectes negatius de l’agricultura, la ramaderia i la pesca intensiva. En definitiva, conscienciar i aconseguir que, a través de diferents tallers, xiquets i xiquetes sàpien una mica més sobre alimentació sostenible i saludable. Aquests són els objectius sobre els quals parteix la pròxima cita de Castelló + Sostenible, una cita mensual dirigida al públic infantil que persegueix educar i conscienciar sobre el medi ambient. Serà el dissabte 21 de maig en la plaça Major de Castelló d’11.00 a 14.00, amb entrada lliure. Per a aquesta cita, Castelló + Sostenible comptarà amb la col·laboració de María Querol, exconcursant de MasterChef Junior, i amb l’equip de CUINATUR.

Ja és de sobra coneguda la labor tan important que estan duent a terme des de fa més de deu anys en CUINATUR – Menjadors Escolars Sostenibles, sempre conscienciats amb la cuina natural. Uns autèntics pioners que ja han aconseguit portar la seua filosofia i valors a un bon nombre de centres escolars. Conscienciant a xiquets i xiquetes, i també a les seues famílies, a través d’una alimentació saludable, sensibilitzant i educant en les pròpies escoles, recolzant el desenvolupament rural i l’economia local impulsant el consum de productor de proximitat i respectant el medi ambient.

CUINATUR és una cuina natural que advoca per treballar tots aquests valors des de dins, tal com faran a Castelló + Sostenible. I ho faran a través d’un showcooking en directe en el qual xiquets i xiquetes elaboraran els seus propis ecofrutis, uns originals postres amb base de creïlla de Vistabella, oli d’oliva de Pla de l’Arc, cacau de comerç just d’Intermón Oxfam, farina de garrofa ecològica, ametla d’Albocàsser i avellana de Benassal. Es xuclaran els dits! I tot amb el ferm propòsit de promocionar i donar-los a conèixer els productes de proximitat i km 0.

castello sostenible alim2

A més, s’afigen a la programació dos tallers més. D’una banda la plaça Major serà testimoni d’un autèntic carnestoltes d’aliments de temporada i, és que, alhora que coneixen la importància ambiental i econòmica de consumir aliments de temporada, podran dissenyar-se les seues pròpies caretes d’aqueixes fruites i verdures.

I, d’altra banda, un joc amb el qual hauran d’activar tots els seus sentits perquè hauran de col·locar en un panell els aliments de cada zona de la província, a més de la procedència d’alguns aliments de llarga distància; d’aquesta forma ells i elles mateixes seran conscients de la importància de consumir aliments de proximitat en comparar les distàncies.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!