Castelló+Sostenible. Educació i consciència ambiental amb tallers i activitats

Imagen41

Amb el propòsit d’educar i conscienciar sobre el medi ambient, l’Ajuntament de Castelló i Objetivo Cero han desenvolupat la iniciativa Castelló+Sostenible, dirigida al públic familiar. Seran dotze jornades, repartides en un dissabte de cada mes amb un horari d’11.00 a 14.00 i en les quals es desenvoluparan diferents tallers i activitats didàctiques i lúdiques. Cadascuna d’aquestes activitats estarà relacionada amb una temàtica determinada sobre l’educació mediambiental i els hàbits sostenibles; com l’estalvi d’aigua, agricultura ecològica, solidaritat, ecodisseny, etc.

Cada jornada desenvoluparà la seua temàtica en tres blocs diferents, com: un aula didàctica, en la qual es projectaran vídeos i xarrades relacionats amb cada tema; una zona de jocs en la qual poder transformar i desenvolupar tot l’après mentre es diverteixen jugant; i, finalment, una zona de tallers en la qual, amb materials reciclats, ells i elles mateixes elaboraran els seus propis projectes solidaris i ecològics.

El primer trimestre de Castelló+Sostenible arriba a La Pèrgola el 30 de gener amb el reciclatge com a temàtica central, durant aquesta primera jornada aprendran la importància que té el reciclatge i la conservació del medi ambient, i el mes de febrer s’abordarà la temàtica de l’estalvi d’aigua i l’ús correcte d’aquesta. El 26 de març la cita es trasllada al parc del Pinar, en el Grau de Castelló, amb una jornada centrada en el ecodisseny i en la importància de conèixer el cicle de vida dels productes per a disminuir el seu impacte ambiental.

El segon trimestre de la programació començarà el 30 d’abril amb una jornada dedicada a la protecció de la flora en la plaça Major. Li seguirà el taller sobre alimentació sostenible impulsat per CUINATUR, i que comptarà amb la presència de María Querol, concursant de Masterchef Junior 3; serà el 21 de maig en la plaça Major. També s’ha impulsat una pàgina web i un perfil de Facebook on poder seguir aquest projecte.

Castelló+Sostenible – Programació*

30 de gener | La Pèrgola
Sessió centrada en el reciclatge amb la qual es pretén insistir en la importància de reciclar per a la conservació del medi ambient. Els i les participants podran fabricar els seus propis objectes ecodissenyats.

6 de febrer | La Pèrgola
Sessió dedicada a fomentar l’estalvi d’aigua i conscienciar sobre la seua importància. La sessió inclou una projecció on s’explicarà el concepte de cicle integral de l’aigua, les bones pràctiques en l’ús i consum d’aigua en les llars i els problemes derivats de la contaminació.

26 de març | Parc del Pinar

Jornada centrada en el ecodisseny en la qual, des d’un punt de vista didàctic, s’explicarà el concepte de cicle de vida dels productes i la importància de reduir, reutilitzar i reciclar materials per a garantir la protecció del medi ambient.

30 d’abril | Plaça Major
Sessió dedicada a la protecció de la flora, en la qual s’explicaran, a través de tallers i jocs, els conceptes de botànica, diversitat d’espècies, amenaces i la necessitat de protegir les espècies de flora autòctones.

21 de maig | Plaça Major
Destinada a l’alimentació saludable, l’aula didàctica de la qual abordarà el concepte d’alimentació sostenible, la necessitat de consumir aliments locals i de temporada i els efectes negatius de l’agricultura, ramaderia i pesca intensiva.

2 de juliol | Casal Jove del Grau
S’explicarà el concepte d’eficiència energètica, les millors pràctiques d’eficiència energètica en la llar i el significat i la importància de calcular la petjada de carboni.

30 de juliol | Platja del Serradal
Activitats enfocades a la protecció de les dunes i les característiques de l’ecosistema i les principals amenaces per a la seua conservació.

27 d’agost | Platja del Serradal
Sessió dedicada a la protecció de costes i el litoral mediterrani i els efectes del litoral derivats del procés de l’escalfament global.

24 de setembre | La Pèrgola
Els tallers es reprenen en la Pèrgola la sessió didàctica explicarà els conceptes de mobilitat sostenible, les regles de seguretat vial i la importància que té desplaçar-se en mitjans més nets.

29 d’octubre | La Pèrgola
Jornada dedicada a conèixer els avantatges de l’agricultura sostenible, formes de cultiu ecològiques i beneficis dels horts urbans ecològics.

19 de novembre | La Pèrgola
Tallers d’ecodisseny de Nadal amb l’objectiu de fomentar la reutilització i conscienciar contra el consumisme.

17 de desembre | La Pèrgola
L’esdeveniment de tancament de la campanya conjugarà la sostenibilitat i la solidaritat, amb la participació d’ONG. Al llarg de l’any, es proposaran diverses causes solidàries, que els ciutadans podran votar, perquè els beneficis recaptats de l’última sessió, vagen destinats a la causa que més vots tinga.

*Totes les activitats seràn d’11.00 a 14.00

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Castelló+Sostenible. Educació i consciència ambiental amb tallers i activitats

  1. Pingback: Espai Menut | Alimentación saludable con CUINATUR en Castelló + Sostenible a través de un showcooking

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!