Gomis, l’heroi romàntic d’Escenoart, en el Teatre Els XIII de Vila-real

Alex-y-Elena-1

Teatre Els XIII de Vila-real proposa tres obres mensuals pensades especialment per al públic infantil i familiar. Un febrer per a endinsar-nos en el teatre clàssic, conèixer a aquell home que ens ajudarà a perdre la por al març i un viatge en el temps a l’abril, concretament fins a 1823, per a conèixer la vida d’un famós compositor.

Escena familiar, que és com es diu aquesta proposta, acosta les arts escèniques a xiquets i xiquetes a través d’una programació de qualitat i cuidada, comptant amb destacables companyies. El preu de les entrades per a cada obra és de 3 euros.

Contrahecho Teatro: Los viajes de Alex y Elena |5 febrer

Dos companys de pis universitaris, Alex i Elena, realitzen uns viatges al passat, al voltant del segle XVII, en llocs com Anglaterra, França, Itàlia o Espanya. Us atreviu a descobrir com compaginen la realitat amb la ficció? Els objectius són acostar als xiquets, xiquetes i joves el teatre clàssic mitjançant la quotidianitat del seu dia a dia, la tecnologia i el seu llenguatge. Per a aconseguir els objectius combinem els textos de Shakespeare, Molière, Goldoni, Tirso de Molina i Lope de Vega, amb un text contemporani, àgil i pròxim, i dividim l’espectacle constantment en dos plànols, l’actual i el clàssic.
Hora: 12.00 (60 minuts durada)
Idioma: castellà
Edat: a partir de 8 anys

El Teatre de l’Home Dibuixat: Screen Man |5 març

Caminem per la vida amb el desig de fer realitat els nostres somnis. No sempre resulta fàcil, però la il·lusió ens espenta a intentar-ho una vegada i una altra. A voltes, l’*atzar posa en el nostre camí una persona que ens ajuda a perdre la por, els dubtes i les incerteses fins que arribem a complir el nostre somni. *Screen Man, l’*home pantalla, és la persona que apareix pel camí del nostre protagonista.
Hora: 11.30 i 13.00 (35 minuts durada)
Idioma: valencià
Edat: a partir de 3 anys

screen man teatro home dibuixat

Escenoart: Gomis, un heroi romàntic |2 abril

Ens trobem en 1823, últim any del Trienni Liberal. El jove músic d’Ontinyent Josep Melchor Gomis es veu obligat a fugir a París després de la tornada del rei absolutista Fernando VII. Entre les seues pertinences, un parell de camises i una carpeta plena de partitures, es troba l’*Himne de Reg, composició musical per la qual va passar a la història. Però Gomis mai va pensar que aquesta marxa militar tindria tant reconeixement amb el pas del temps. El que ell realment volia era triomfar a l’Òpera de París, era el seu somni. I París era el lloc indicat, l’*epicentre mundial de l’*òpera amb artistes com Rossini, Wéber o Berlioz, amb els quals Gomis vaig compartir una profunda amistat. I a aquesta àrdua i competitiva tasca de la composició musical, compaginada amb l’*ensenyament del solfeig i cant, va dedicar els últims anys de la seua vida.
Hora: 12.00 (45 minuts durada)
Idioma: valencià
Edat: a partir de 8 anys

gomis-03

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!