Divercuina de la Terreta. Tallers de cuina per a fomentar el consum de productes locals als xiquets

Captura-de-pantalla-2017-04-06-a-las-13.30.00

Divercuina de la Terreta és una campanya integrada per per 12 jornades de tallers de cuina infantil per a fomentar el consum de productes de proximitat i el coneixement de l’etiquetatge dels aliments entre xiquets i xiquetes de Castelló d’entre 6 i 11 anys.

L’objectiu de la campanya és convertir als xicotets de la casa en els principals prescriptors gastronòmics de la família promovent el consum de productes locals i de temporada en la cistella de la compra familiar. A més, tracta d’acostar els mercats de Castelló als xiquets i xiquetes de la ciutat, així com de fer partícips de la campanya als col·legis de Castelló. Promocionar la gastronomia local com a professió de futur és una altra intenció del projecte.

Divercuina de la Terreta es divideix en dues parts, de 6 tallers cadascuna, corresponents a les estacions de primavera i tardor. Aquests tindran lloc en espais públics cada dissabte i en dos torns d’un màxim de 15 xiquets, de 10.00 a 12.00 el primer grup i de 12.00 a 14.00 el segon. A més, la campanya ensenya als més xicotets a comprar i saber diferenciar els aliments de qualitat a través de la lectura i l’enteniment de l’etiquetatge dels aliments.

La campanya comptarà amb un ampli professorat que ensenyarà a xiquets i xiquetes de Castelló a crear plats divertits amb productes locals de qualitat, entre els quals estaran Miguel Barrera i Raúl Resino, xefs amb estrella Michelín, i les cuineres Cristina Cantavella d’Educachef i Reme Domínguez de la Tasca El Puerto.

Les jornades de cuina s’acostaran a tots els districtes de la ciutat, on els més xicotets podran gaudir i conèixer els productes típics de Castelló a través de tallers de cuina en directe. Les famílies i els xiquets i xiquetes que vulguen gaudir de les verdures i hortalisses de la nostra horta, de fruites com la taronja o les cireres, i fins i tot experimentar el gust pel peix del Grau, podran apuntar-se a través de la web emplenant el formulari d’inscripció.

Programació Divercuina de la Terreta

  • Dissabte 29 d’abril: Plaça de la Peixateria/Mercat Central (Districte Centre). Es realitzaran tallers de cuina verda amb verdures i hortalisses de temporada, així com un taller de rebosteria amb fruites i dolços de temporada.
  •  Dissabte 6 de maig: Mercat de Sant Antoni (Districte Oest). En aquesta sessió es duran a terme dos tallers: un de plats de primavera amb creïlla i albergínia, i un altre de plats amb tomaca de Castelló.
  •  Dissabte 13 de maig: Plaça Miquel Peris i Segarra (Districte Grau). En aquesta jornada es desenvoluparà un taller de peixos divertits amb sardines i aladrocs del Grau, i un altre amb sucs, galetes i smoothies de temporada.
  • Dissabte 20 de maig: Plaça Vilanova d’Alcolea (Districte Sud). En aquesta ocasió es podrà gaudir d’un taller de plats de primavera amb pasta fresca i carbassó, i un altre taller de mini hamburgueses de carn i peix.
  • Dissabte 27 de maig: Plaça Primer Molí (Districte Nord). Aquesta jornada tractarà d’elaborar un taller de plats amb fruites roges com les cireres de Castelló, i un taller amb tapes divertides amb pa artesanal, olis de Castelló i altres ingredients.
  •  Dissabte 3 de juny: Plaça Doctor Marañón (Districte Est). Es realitzaran tallers de plats de primavera amb habites de Castelló i polpets, així com d’un taller d’amanides creatives amb enciam i carlotes de l’horta.
Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!