Guia del V Formigues Festival

The-Pinker-Tones-

Un autèntic formiguer musical que fa possible que xiquets i xiquetes puguen gaudir d’un festival de música fet a mesura. Arranca el compte arrere per a la cinquena edició del Formigues Festival, que tindrà lloc els dies 13 i 14 de maig al Recinte Villacamp de Benicàssim. L’abonament complet es pot adquirir online a partir de 18€ per a adults i 13€ per a xiquets. A més, el festival també llança en pre-venda entrades d’un sol dia a partir de 13€ per a adults i a partir de 8€ per a xiquets. Una de les novetats d’aquesta edició és que el festival amplia el seu horari amb el Formigues Nit, que perllonga la programació fins a mitjanit. Pel que es traurà una entrada a un preu especial (5€) per a gaudir del festival a partir de les 19.30.

I mentre ratllem els dies en el calendari perquè arribe la cita amb el Formigues Festival, t’avancem una guia amb la seua programació musical i extramusical. Pren nota.

Música

El Formigues Festival té preparat un suculent cartell en el qual podem trobar des de propostes pensades per al públic infantil fins a unes altres que aconseguiran unir a diferents generacions a través de la música. L’excusa perfecta per a compartir el festival amb els xiquets.

La proposta de Guille Milkyway (La Casa Blava) lidera el cartell de la cinquena edició del Formigues. No és la primera vegada que trepitja La Plana, i és que ja s’ha convertit en un habitual de les nits indie, però sí serà la primera vegada que ho farà per al públic delFormigues. Xiquets i adults es contagiaran per una de les seues sessions de pop, electrònica i música indie. Més dj’s en aquesta edició, en aquest cas des de la coneguda cabina del Pop Bar de Razzmatazz. Són Anna i María i porten una proposta per a tota la família sota el nom de Siamiss Dj’s. Una sessió que recupera els hits dels 60 amb l’electrònica més actual.

7_SIAMISS

Però si parlem de hits i d’autèntiques revolucions en el món de la música, cal destacar la presència de The Alligators. No es tracta d’un tribut a David Bowie, sinó al Ziggy Stardust de David Bowie, al seu altar ego. Una proposta sorprenent i de gran qualitat que s’uneix als tardeos que proposa el festival al costat de Guille Milkyway.

Propostes capaces de donar forma a un univers musical adaptat per a xiquets i xiquetes. Est és el cas de The Pinker Tones, que fusionen la música electrònica, el pop i el danse. I ho fan per a explicar la història de Rolf & Flor, una sèrie de CD-llibres que han publicat per lliuraments i que submergeixen al públic en el món de Rolf, un xiquet mitjà alemany que viu en Barcelona, i Flor, una xiqueta de Nova York. Tots dos viuen diferents aventures que el trio The Pinker Tones musiquen, a més presentaran en el Formigues Rolf & Flor a Londres.

Mentre, i demostrant que “el rock és cosa de xiquets”, com crida el seu lema alt i clar, la Billy Boom Band torna per segon any consecutiu al Formigues Festival per a tornar a passar-ho bé. Aquest projecte, que naix de la ment de Marcos Casal, a qui vam entrevistar abans del seu pas per l’edició de 2016, i Raúl Delgado, exmembres del Somriure de Julia, pretén crear un univers pop-rock contagiós entre xiquets i xiquetes.

La Billy Boom Band en el Formigues Festival 2016. Foto: Pau Bellido (hoyoyo.es).

La Billy Boom Band al Formigues Festival 2016. Foto: Pau Bellido (hoyoyo.es).

Entre la música, la poesia, el clown i els contes es troba La Chica Charcos (Patrícia Charcos), que estarà acompanyada per la banda, bateria i baix, The Katiuscas Band. Un concert d’històries que servirà per a presentar Un Elefante en mi Lavadora (2016). També s’embarca en un autèntic viatge musical  Yo Soy Ratón (Manu Rubio), amb un espectacle adaptat a tot tipus de públic i amb el qual, a través de cançons enèrgiques, llança missatges de respecte i comprensió.

Finalment, el cartell ho completen les bandes guanyadores de l‘I Concurs de Bandes Formigues Festival, que permetia l’enregistrament d’un single i la participació en el festival. Formigues comptarà amb Las Eléctricas des de Gijón, primer lloc en el concurs, i la valenciana Sedajazz Kids Band, segon lloc.

Extramusicals: Àrees, activitats, tallers,…

Com és habitual en aquest particular formiguer, el Formigues Festival es pot gaudir de moltes maneres. Perquè, a més del seu complet cartell musical, durant el festival es desenvolupen diferents activitats i tallers en cadascuna de les seues àrees.

Aquesta edició arriba amb dues novetats, i és que s’uneixen al mapa del festival la Carpa Circ, àrea dedicada al món del circ amb màgia, dansa africana, tallers de malabars, ioga, acrobàcia i fins i tot sessions de teatre; i la Zona Teenage, per a aquells “xiquets més majors”, amb tallers de grafiti, mecànica de bicis, rocòdrom, slakline i robòtica.

Aquests dos nous espais s’afigen a la Formibiblio, amb una programació pròpia de contacontes, lectures comunitàries, tallers de llengua en signes i un homenatge a Glòria Fuertes, coincidint amb el centenari del seu naixement; i el Fòrum Formigues, un punt de trobada i de debat per a xarrar sobre qüestions com el joc en la infància, viatges, salut, experiències, etc. També una zona de medi ambient, l’àrea per a bebès perfectament condicionada, la zona de creativitat artística perquè la seua imaginació brolle a través de tallers d’escultures i un taller per a elaborar un autoretrat de Frida Kahlo, i l’habitual Formigues Market.

Formi Biblio_FormiguesFestival-nmpnu-Hoyoyo_03

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

3 thoughts on “Guia del V Formigues Festival

  1. ¡Artículo muy interesante! la verdad e que Benicassím igual que muchas otra localidades de la costa de Castellón, está cada vez más centrando su oferta turística no solo en los jóvenes, sino también en las familias y los niños con estupendas iniciativas come estas.

  2. Pingback: Espai Menut | Danza y hip hop en la fiesta de presentación del Formigues Festival con Brodas Bros

  3. Pingback: Espai Menut | Espai Menut soplará las velas de su 5º cumpleaños en Formigues Festival

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!