Formigues Festival esclata en la seua quinta edició com a festival de referència per a públic familiar

5AniversariEspaiMenut-Formigues_04

Pujar a l’escenari de Formigues Festival i arreplegar la calor del seu públic és un xute d’energia tremend. I celebrar el cinquè aniversari d’Espai Menut de la mà d’un dels festivals de música per a públic familiar més importants del país, amb la lona commemorativa que va lluir a l’esquerra de l’escenari principal (milions de gràcies!), tot un orgull. Però el més important que va ocórrer el cap de setmana passat a Benicàssim no va ser el moment de el “aniversari feliç”, ni bufar la vela i abraçar-nos entorn d’aquest projecte que, com ja expliquem en la prèvia, amb tant esforç i il·lusió vam emprendre un petit grup de mares i pares en dificultats i que continua avançant gràcies a la professionalitat dels periodistes que ho fan realitat. El més important va ser que ens ho vam tornar a passar en gran al costat dels nostres fills i filles gràcies a lo ben pensat i muntat que està el festival.

Formigues Festival va acabar d’explotar en la seua cinquena edició, amb una extraordinària entrada de 7.500 assistents durant tot el cap de setmana, que van premiar amb escreix el bon fer d’un projecte que ha crescut pas a pas, sense pressa però sense pausa, des que va nàixer en 2013 al costat del mar, espentat per la tenacitat i l’enginy d’un grup d’entusiastes de la música i la festa en família. A saber, com a caps visibles: Ana Rico, Paloma García, Anna Tarrega, Isidro Tárrega i Isabel Vallejo. Però també gràcies a la resposta de mares i pares que han abraçat la filosofia i l’oferta de Formigues des del primer moment, cada vegada arribant de més lluny. Com el cap de setmana passat, repleta de grans i xicotets de tota la Comunitat Valenciana, Catalunya, Aragó, Madrid, Astúries… I, per sobre de tot, dels somriures i la llum en els ulls dels més xicotets, que definitivament, se’l passen pipa en el festival. Per a totes les edats, des de nounats fins a adolescents; i també per als majors, per descomptat.

Formigues-20170514Prensa-001

“Hem aconseguit que els xiquets hagen sigut feliços”, explica Ana Rico, “pels comentaris que hem rebut aquests dies de la gent, d’artistes i de col·laboradors, m’atrevisc a dir que ens hem situat al capdavant dels festivals nacionals 100% familiars“.

El V Formigues va ser el de The Pinker Tones, els qui van succeir a la celebració de l’aniversari d’Espai Menut el dissabte en l’escenari principal, amb el seu lliurament, els seus personatges i cançons; el de La Chicacharcos i Billy Boom Band -que repetien jugada a Benicàssim- el diumenge. Però també el de Las Eléctricas, guanyadores del concurs de bandes, arribades des de Gijón amb un autobús replet de seguidors. I el d’Alligators tirant de hits de Bowie i Guille Milkyway (La Casa Azul) als plats, els qui van estrenar l’horari nocturn, amb més mares i pares en primera fila i alguns xiquets ja derrotats.

Especialment va ser el Formigues de la basta oferta de tallers, jocs i diferents activitats que s’oferien per tot el recinte, ampliat i molt bé condicionat per a donar resposta a la formidable assistència de públic, que ja es preveia amb la venda anticipada d’abonaments. Des del rocòdrom fins al slackline, passant pels jocs de fusta (Jugafusta), la zona de lectura, el Fòrum Formigues (cada vegada més actiu i concorregut), Radio Formigues amb els estudiants de Periodisme de la UJI, el Teatre per a créixer amb l’actor Víctor Antolí en la Zona Circ, el taller de dansa africana… Una autèntica comunitat de formigues, grans i xicotetes, que va conviure durant 48 hores en harmonia a Benicàssim. On un dia va nàixer el FIB, va trobar la seua casa el Rototom Sunsplash i el SanSan, en els últims cinc anys ha quallat un dels festivals per a públic familiar de referència a nivell estatal. I el que li queda: “Hem despegat. Hi haurà un VI Formigues, d’això no hi ha duda”, anuncien des de l’organització.

Formigues-20170514Prensa-002_foto de portada por Lucas Leonart

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!