Formigues al Solé connecta al públic infantil amb África

unnamed

El Rototom arranca el compte arrere de la 24 edició amb el recent aval concedit pel Club de Producte de Turisme Familiar de la Comunitat Valenciana, creat sota la marca Tour & Kids i el qual converteix al Rototom en el primer festival amb certificació familiar de la Comunitat Valenciana.

Si hi ha alguna cosa que caracteritza al festival és la seua aposta per crear una opció per al públic infantil i familiar dins de les programacions de cadascun dels espais. Mostra d’açò són els 18.000 menors de 13 anys que van assistir al festival durant l’edició de 2016. És per açò que el Rototom s’ha convertit en un festival que també es pot gaudir en família; des dels escenaris fins al mercat, la zona de restauració, el Mercat Artesà, Pachamama, African Village, les SunBeach i, com no, les àrees pensades per a xiquets i xiquetes, com són Magicomundo i Rototom Circus.

I Àfrica no solament estarà present en el Solé, també en les àrees familiars del festival a través de tallers de dansa i percussió africana, sessions de contacontes i espectacles de circ africà amb la companyia Fekat Circus, entre moltes altres activitats.

Per la seua banda, Magicomundo desenvoluparà la seua habitual programació d’activitats i tallers durant 8 hores cada dia, repartits en el seu sis territoris conceptuals: aigua, terra, mundoalidades, imaginarium, somia i reconecta. Mentre, Rototom Circus comptarà amb la seua habitual escola de circ i espectacles. A més, el festival sumarà un parc per al joc i el descans.

I a la platja del Gurugú, Formigues al Solé

El Rototom Sunsplash celebra la seua 24 edició del 12 al 19 d’agost a Benicàssim. Una edició molt especial dedicada al continent africà sota el lema Celebrating Africa. Una oportunitat única de mostrar la cara més positiva del continent africà i donar a conèixer la seua cultura. I també ho farà amb el públic infantil i familiar a través d’una proposta que llança al costat del Formigues Festival sota el nom Formigues al Solé.

Es tracta d’una sèrie de tallers i activitats dirigides al públic familiar que es desenvoluparan de la mà de tots dos festivals en el Solé Rototom Beach, el bar de platja del Rototom Sunsplash en la platja del Gurugú (Grau de Castelló), i que prenen com centre temàtic Àfrica.

Formigues al Solé consta de quatre sessions amb les quals, a través de quatre personatges africans influents, xiquets i xiquetes descobriran Àfrica, la seua cultura i costums. I ho faran a través de la música, la dansa, l’art i la literatura. La primera sessió serà el diumenge 25 de junyde 19.00 a 23.00, i estarà dedicada a un dels màxims difusors de la música popular senegalesa, Yossou N’Dour; figura representativa de la música africana des dels anys 70 i que estarà en l’escenari principal del festival en la seua pròxima edició. Durant la sessió, xiquets i xiquetes realitzaran un taller de màscares africanes i una divertida classe de dansa africana.

La següent cita serà el 23 de juliol (19.00)* amb una jornada dedicada al fotògraf sud-africà Kevin Carter. Per a açò es realitzarà un taller de pintura facial i corporal amb simbolismes propis de diferents tribus, les quals utilitzen la pintura com a símbol d’amor i puresa. Es completarà aquesta cita amb un taller de collarets i braçalets amb materials reciclats.

Durante una de las jornadas de Formigues al Solé. Foto: Delfín Fotógrafo.

Durant una de les jornades de Formigues al Solé. Foto: Delfín Fotógrafo.

*Per a inscriure’s és necessari dirigir-se a talleres@formigues.com

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

2 thoughts on “Formigues al Solé connecta al públic infantil amb África

  1. Pingback: 5 formas de refrescar el verano en los locales de Benicàssim, Grao de CS, Peñíscola, Burriana, Oropesa y Vinaròs | nomepierdoniuna

  2. Es una maravilla leer artículos de este tipo.

    Me ha encantado.

    Soy maría, profesora de la facultad de Málaga y es genial explicar a los niños la cultura del continente africano.

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!