Màgia o ciència? Una exposició per a desvelar els secrets del món de l’il·lusionisme

Abracadabra_segunda idea_clave

Estàs segur/a que tot el que veuen els teus ulls veritablement està ocorrent o que el teu cervell no t’està jugant una mala passada? L’il·lusionisme és un fenomen mental que juga amb els sentits i la percepció per a crear altres realitats que poden no ser tan reals. Sobre aquest fil es desenvolupa l’exposició Il·lusionisme: Màgia o ciència?, de CaixaForum. L’exposició romandrà activa del 26 de juliol al 31 d’agost en la Plaça del Mar del Grau de Castelló; amb entrada lliure i per a tots els públics.

Il·lusionisme: Màgia o ciència? proposa un joc amb el públic amb el qual demostra que tot el que els nostres ulls veuen no és tan real com sembla. Perquè el nostre cervell no és tan objectiu. L’exposició es desenvolupa a través de cinc idees claus: la percepció, el cervell, l’il·lusionisme en el cinema, el paper dels mags i el joc.

També s’organitzen visites guiades gratuïtes tots els dies a les 18.00 i dissabtes, diumenges i festius a les 13.00 i 18.00 per a els qui desitgen visitar l’exposició i conèixer una mica més sobre el món de l’il·lusionisme.

A més de la pròpia exposició, Il·lusionisme: Màgia o ciència? també proposa dos tallers relacionats: El misteri de la nit desapareguda (tots els dies a les 11.00), en el qual es narrarà a través de les ombres un conte basat en la llegenda de la selva amazónica i, posteriorment, seran els participants els qui podran participen en el conte i donar vida a diversos animals; i Altament improbable! Sentits, percepció i cervell (tots els dies a les 12.00), un taller en el qual es mostraran algunes de les il·lusions més utilitzades pels mags, les quals s’explicaran a través de les matemàtiques, la física i la biologia.

Abracadabra_tercera idea_clave

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!