La pedagoga Nora Rodríguez protagonitza distintes trobades amb jóvens, docents i pares

Nora Rodriguez 3

Bullying, neuroeducació i el cervell social. El dimecres 13 de desembre la pedagoga i assagista Nora Rodríguez realitzarà tres trobades relacionades amb aquests temes dirigits a docents i pares i mares, però també als propis joves. Cadascun d’aquestes trobades, organitzats per la Fundació Caixa Castelló, posaran el focus d’atenció, sobretot, en la lluita contra l’assetjament escolar en xiquets i adolescents. Tots ells amb entrada lliure.

Les dades del bullying a Espanya*:

  • El 48% de xiquets pateix assetjament escolar i va a
  • més El percentatge de xiques que reconeix haver patit conductes violentes ha passat del 14% al 23%
  • El 4% de les adolescents han sigut agredides pel xic amb el qual ixen o eixien
  • En 2013 va augmentar un 5% el nombre de menors maltractadors que van ser jutjats
  • Una de cada quatre adolescents s’ha sentit coaccionada
  • 3 de cada 4 han escoltat que la gelosia són l’amor més intens i no assetge
  • 1 de cada quatre xiques denuncia que la seua parella controla tota la seua vida a través del mòbil o internet

Nora Rodríguez, pionera en l’estudi de la violència escolar a Espanya i defensora dels Drets de la Infància, és experta en l’estudi del bullying en joves, tant fóra com dins de l’aula. Entre les moltes accions i projectes en els quals ha participat, com el Happy Schools Institute, del que és fundadora i directora, Nora Rodríguez defensa la neurociencia i el concepte de cervell social com a eines per a arribar al que denomina la felicitat responsable.

La primera trobada de Nora Rodríguez serà en el Paranimf de la Universitat Jaume I (a les 10.30) amb els propis estudiants, sota el nom Parar el bullyinh en la generació de l’iPhone: Estratègies per a prevenir l’assetjament i el control obsessiu dins i fora del món digital. La següent trobada serà en el Saló d’Actes de l’Edifici Hucha (16.00). En aquest cas, amb Col·legis antibullyin: El cervell social entra en l’aula, Nora Rodríguez participarà en un cafè-col·loqui amb docents de centres de la província i en el qual es treballaran diferents estratègies per a integrar el cervell social en les aules, un cervell social que ajude a xiquets i xiquetes a connectar amb uns altres. La felicitat responsable que els ajudarà a promoure dins de les aules alumnes i alumnes actives que aspiraran a un futur millor.

Neuroeducación per a pares: Com funciona el cervell dels xiquets serà l’última trobada amb Nora Rodríguez, en aquest cas, amb pares, mares i educadors. Serà en l’Edifici Hucha (19.30), i es treballaran diferents eines perquè pares i educadors es convertisquen en guies i suports i eduquen a xiquets i xiquetes perquè, per sobre de qualsevol cosa, siguen felices.

*Dades facilitades per la Fundació Caixa Castelló

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!