Robòtica per a iaios i néts amb els tallers de Robotme

Publicacion_Horizontal-Descubrimos-01 (2)

La programació informàtica està cada vegada més present en les nostres activitats quotidianes: les aplicacions mòbils ens fan la vida més fàcil, les xarxes socials ens ajuden a comunicar-nos, la domòtica automatitza processos quotidians en les nostres llars i ciutats i la robòtica està pràcticament a l’abast de tots i totes.

És de vital importància no solament aprendre a utilitzar les tecnologies emergents, sinó també aprendre a entendre-les des de dins, és a dir, saber programació informàtica i treballar el pensament computacional com a eines necessàries per a resoldre els desafiaments socials presents i futurs.L’ensenyament d’aquestes habilitats està cada vegada més present en l’educació, malgrat que alguns col·lectius socials han quedat exclosos, deixant a una part de la societat sense recursos i per tant, debilitada per a afrontar els reptes que ens ofereix un futur que ja és present.

El projecte Crea Castelló, aprenentatge tecnològic per a una societat socialment innovadora té com a finalitat dotar d’igualtat de recursos cognitius en matèria de tecnologies emergents i, sobretot, despertar el pensament computacional i la innovació. El projecte està liderat per l’associació Robotme, que es basa en un nou concepte d’aprenentatge centrat en la robòtica educativa i la creativitat i que promou la democratització de l’accés a la tecnologia des d’una perspectiva innovadora i a la programació computacional.

Robotme organitzarà un conjunt de tallers de formació on la robòtica, el pensament computacional i la metodologia STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques) seran els protagonistes. Els tallers estaran dirigits a col·lectius específics: persones majors amb la participació dels seus néts, dones joves per a atraure talent i persones discapacitades en col·laboració amb persones d’altes capacitats, entre uns altres.

Els tallers tindran lloc durant els mesos d’abril, maig i juny en el Menador Espai Cultural  de Castelló els divendres a la vesprada i dissabtes al matí. A més, com a tancament del projecte, al juny es realitzarà un esdeveniment final obert a tothom per a presentar les solucions desenvolupades.

Tota la informació detallada sobre tallers, requisits de participació i forma d’inscripció es pot trobar en la web de l’associació Robotme.

Taller Descobrim

Amb aquest taller Robotme dona forma a una acció de formació i d’oci dissenyada perquè iaies/os i néts/es passen un temps junts, divertint-se i aprenent a programar robots educatius.

El principal objectiu del taller és el d’aprendre a dissenyar i programar un robot Otto i un robot mBot per a trencar les bretxes digitals entre generacions, compartir coneixement, intercanviar punts de vista i crear solucions tecnològiques mentres es reforcen llaços afectius. A més, no cal tindre coneixements previs d’informàtica ni de robòtica.

 • Dates: 25 i 26 de maig i 1 i 2 de juny
 • Horari: divendres de 17.20 a 20.00 i dissabtes de 10.00 a 14.00
 • Lloc: Menador Espai Cultural de Castelló
 • Edat: xiquets/es de 8 a 15 anys amb els seus iaios/es
 • Preu: entrada lliure (places limitades) . Inscripcions online obertes fins al 23 de maig

Altres

Taller Supercapacitados:

 • Data: divendres 13, dissabte 14, divendres 20 i dissabte 21. Abril.
 • Horaris: divendres: de 16.00 a 20.00 hores. Dissabte: de 10.00 a 14.00 hores.

Taller Connectades:

 • Dates: divendres 4, dissabte 5 , divendres 11 i dissabte 12. Maig.
 • Horaris: divendres: de 16.00 a 20.00 hores. Dissabte: de 10.00 a 14.00 hores.

Esdeveniment final:

 • Data: dissabte 16 de juny.
 • Horari: de 10.00 a 14.00 hores.
Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!