Un estiu, robòtic

child-872057_1920

Divertir-se i donar regna solta a la seua imaginació i creativitat, aconseguir que la informàtica, la programació i la mecànica siguen alguna cosa quotidià i desenvolupar la seua capacitat de resolució de problemes i el pensament crític. Però també aprendre a treballar en equip i millorar la seua autoestima. Però, de quina manera es pot treballar tot açò? A través de la robòtica educativa.

Segur que ja ho has detectat, i és que cada vegada són més els tallers dirigits a xiquets i xiquetes sobre robòtica i programació. Tan sol cal comparar l’oferta de fa un parell d’anys a la qual hi ha ara per a adonar-nos que la robòtica educativa ha trobat el seu lloc i que a més és una molt bona eina per al seu desenvolupament. Tant a través d’escoles i centres especialitzats que han obert les seues portes a Castelló, com en els propis centres escolars, que afigen aquesta activitat a la seua oferta. I és que hi ha alguna cosa que és innegable, la tecnologia forma part del nostre dia a dia, i la robòtica i la programació pot ser una de les millors preses de contacte de xiquets i xiquetes amb ella. Aconseguint unir la tecnologia amb la ciència i les matemàtiques de forma educativa i divertida, treballant des de moltes perspectives diferents conceptes tecnològics.

Que puguen crear el seu propi robot i que s’atrevisquen a programar-ho, podent desenvolupar infinitat de capacitats que també es treballen durant el procés. I ara no solament en tallers específics, la tecnologia també es converteix en el focus d’atenció de les escoles d’estiu. Aquest tipus d’escoles en general s’han convertit en el millor pla d’estiu per a xiquets i xiquetes, aconseguint que les seues vacances tinguen un valor afegit, divertint-se i sense deixar de connectar amb activitats que puguen ajudar al seu desenvolupament pedagògic. Esports, idiomes, tallers, idiomes,… I ara també robòtica.

Algunes d’aquestes escoles d’estiu centren la seua programació en la tecnologia i creen una autèntica aventura a través de diferents conceptes i disciplines. És el cas de la illa tecnològica de l’escola d’estiu de Droide Comunidad Castelló amb ACUA Projectes Educatius. Un estiu que es converteix en una aventura feta per a viure-la en l’Illa Múltiple de Dr. Gardner, el qual els proposarà un repte semanal a cada una de les 5 zones de l’illa amb esport,  creativitat, música, naturalesa i, òbviament, tecnologia. Enfrontant-se a diferents reptes, aconseguint que els seus caps estiguen activats mentre no paren de divertir-se. Per exemple, el campus d’estiu de Droide Comunidad oposa una alternativa per a xiquets i xiquetes (de 4 a 16 anys) des del 25 de juny fins al 31 de juliol, podent escollir entre 1 setmana o 4 i amb horaris adaptats.

pascua_1

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!