Castro Festival-Festival dels Arts d’Alfondeguilla. Raons per a visitar la Serra d’Espadà

Una de dragones 1

Naix una nova opció cultural en pobles de l’interior de la província de Castelló, el Castro Festival-Festival de les Arts d’Alfondeguilla. La primera edició tindrà lloc del 19 i el 23 de juliol en aquest punt d’entrada a la Serra d’Espadà. Organitzat per Eclíptica d’Art, l’objectiu plantejat és dinamitzar els carrers d’aquest tranquil i xicotet poble a través de l’art.

Pel que fa al nom, Castro Festival, l’explicació és evident. Castro està molt vinculat a Alfondeguilla a través de la seua història i la seua geografia: el seu origen, el seu castell, la font, el col·legi… Així doncs, Castro i Alfondeguilla són sinònims a través d’una relació històrica que els habitants de la localitat identifiquen de manera natural. Encara que aquesta primera edició està centrada en el món de les titelles, Castro Festival és un esdeveniment obert a diverses expressions artístiques, com teatre de carrer, circ, dansa… I un dels objectius és que els propis veïns d’Alfondeguilla, de qualsevol edat, s’impliquen en la participació i desenvolupament del festival, aconseguint que l’art siga un element més de convivència en una localitat envoltada per la bella naturalesa.

Una iniciativa que naix amb accent internacional, ja que al costat de la companyia valenciana Teatro La Estrella participen Títeres Los Bufones (Argentina) i APP Creacions (Bulgària-A Corunya). Per al tancament es preveu un taller de construcció de titelles a càrrec de la castellonenca Xarop Teatre, amb la intenció que tinga continuïtat durant l’any, de manera que els més joves tinguen ocasió de conèixer i valorar el món de la titella com a expressió artística. Tots els actes tindran lloc en la plaça Diputació i seran amb entrada lliure. Totes les obres es representaran a les 22.30.

Programació I Castro Festival-Festival de les Arts

L’arrancada tindrà lloc el dijous 19 de juliol amb l’obra Los músicos de Bremen, posada en escena per la companyia valenciana La Estrella. Durant una hora els espectadors assistiran a les aventures d’un gos cantant, una gata ballarina, un ruc poeta i un gall cantarín que són perseguits pels porcs del sac. Una representació realitzada amb la tècnica de marionetes de fil i guant destinada a entretenir a un públic de caràcter familiar.

El divendres 20 arribarà el torn de Una de dragones, princesas i… ¿dentista?, per la companyia argentina de titelles Los Bufones. En escena, un dentista que intenta curar el mal de queixal d’un rei, al mateix temps que el conseller del monarca intenta casar-se amb la princesa per a quedar-se amb tot el regne. Un pla descobert pel dentista. No falten les lluites de dracs en una història d’amistat i d’amor vertader.

El diumenge 21 es tancarà el capítol de representacions amb el clàssic conte Los tres cerditos, en versió de la companyia APP Creacions. La història d’un llop feroç trist per estar tancat en un zoo que s’escapa i es troba amb tres porquets, posant a prova el seu enginy per a salvar les seues vides.

Esta primera edició del Castro Festival-Festival de les Arts d’Alfondeguilla finalitzarà el dilluns 22 amb un taller (20.00) dirigit per Xarop Teatre per a donar a conèixer als participants el món de la titella. Una invitació per a poder construir-se els seus propis ninots i jugar amb ells.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!