Viatge al passat amb el Museu del Joguet d’Almassora

juguetes_opt

Endinsar-se en el món de la infància mai havia sigut tan divertit amb la reobertura del Museu del Joguet d’Almassora que enguany es trasllada a la primera planta del Mercat Central. El pròxim 14 de setembre se celebrarà una festa infantil a les portes del nou museu dirigida a tots els escolars del municipi. Sens dubte, una oportunitat per a endinsar-nos en un viatge a la nostàlgia perquè els xiquets més curiosos revisquen la infància dels seus pares i avis.

Nines de drap, xicotets soldadets, models Madelman, cotxes de llanda i una infinitat de peces que ens retrotraeun a aquells temps en els quals no existien videoconsoles ni tablets per a passar una bona estona. El museu es converteix en l’excusa perfecta per a transportar-nos a una època en la qual l’única cosa necessària per a passar-ho ben era una figurita de plàstic per a fer volar la nostra imaginació.

El nou emplaçament del museu comptarà amb un espai encara més ampli per a gaudir de l’exposició que, un any més, augmenta en nombre de peces. La col·lecció de la família Arenós-Agut ja reuneix una mica més del miler de joguets exposats i, per la seua gran riquesa i varietat, el museu s’està convertint a poc a poc en tot un referent de la Comunitat Valenciana per a la resta de col·leccions, superant, fins i tot, al Museu Valencià del Joguet d’Ibi (Alacant).

Visites guiades. El juguet arran dels anys

La pròpia organització serà la que oferisca visites guiades que plantejaran tot un recorregut pels objectes de cartó i llanda. Fent un viatge al passat, xiquets i, no tan xiquets, descobriran aspectes determinants en la història de l’activitat juguetera com el fet de com va afectar la Guerra Civil Espanyola a la indústria del joguet i l’evolució dels ninots al llarg de totes les diferents dècades 50, 60 i 70. A més, un altre dels punts a explorar serà la introducció del plàstic en la producció de les figures i l’impacte de l’aparició de la televisió. La nova sala, situada dins del casc urbà, farà les delícies de tots els nostàlgics en una exposició que està pensada per a tota la família.

vitrina

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Viatge al passat amb el Museu del Joguet d’Almassora

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!