Escape Room, robòtica i desenvolupament tecnològic per a crear conscienciació social

Robotme

La robòtica i la diversió tornen el Menador Espai Cultural de Castelló amb el primer taller Connectem, organitzar per Robotme. El primer dels tres tallers gratuïts tindrà lloc el 15 de febrer, sobre robòtica, disseny 3D, i desenvolupament d’apps.

Emmarcat en el projecte Crea Castelló, conscienciació social i aprenentatge tecnològic per a la transformació de Castelló a través de la innovació els pròxims mesos de febrer, març i abril els escolars de 10 i 14 anys podran descobrir el món de la robòtica amb tallers pràctics i molt divertits pensats per a ells.

Mitjançant tres sessions formatives les xiquetes i xiquets aprendran a desenvolupar solucions tecnològiques per a la integració social i veïnal dels immigrants. Una activitat en la que es posa de manifest la importància de la innovació aplicada a finalitats socials. Una activitat amb una doble finalitat conscienciar i implicar els més joves en les labors socials.

Robot me

Aquest primer taller es distribueix en 3 activitats diferents els dies 15, 22 i 23 de febrer. En cadascun d’ells es treballaran tècniques tecnològiques diferents per a resoldre problemes socials.

El 15 de febrer una breu xarrada informativa servirà d’introducció per a plantejar el tema de la immigració des d’un altre punt de vista. Una xarrada en la qual es trencaran els estereotips i es treballarà el pensament crític. Tot això per a aconseguir la implicació dels joves i que es convertisquen en part activa de la solució a través de la tecnologia. Un aprenentatge basat en tècniques molt diverses com el desenvolupament d’aplicacions mòbils, la programació amb escratx, el disseny 3D, l’aprenentatge basat en fuita rooms i la solució de reptes per a aconseguir captar el seu interés i la seua implicació en la causa.

Una activitat que té com a objectiu que els més joves se senten capaços d’aportar solucions als problemes socials i es convertisquen en part activa de la solució. Malgrat que aquest taller no té com a objectiu convertir als joves en experts programadors, però sí que despertar en elles i ells vocació tecnològica que ajude a resoldre problemes quotidians de la nostra societat. Per això, el taller es realitza utilitzant un programari d’accés lliure, i també se’ls donarà accés a una aula virtual on puguen compartir informació i fer un seguiment dels projectes en tot moment.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!