7 plans que no et pots perdre en la Magdalena 2019

image-2019-03-22

La Magdalena 2019 ji la seua edició número 75, un any molt especial, ja està ací.. Una setmana (23 al 31 març) repleta de festa i activitats per a tots públics que inundaran la ciutat de colors i ambient. En Espai Menut volem que no et perdes ni un dels plans més importants de la setmana gran de la ciutat, per això, et proposem 7 plans per a xiquets i xiquetes que no et pots perdre aquesta Magdalena.

Circ, teatre, desfilades, tradició i festes infantils que segur que faran gaudir a xicotetes i xicotets de les festes de la ciutat. Presa nota!

1. Mascletaes

L’olor a pólvora, els colors i un terratrémol final eixordador t’esperen cada migdia en la tradicional mascletà. En el recinte del Primer Molí quilos i quilos de pólvora per a donar la benvinguda a les festes el dissabte 23 a les 11.45 a càrrec de la pirotècnia Peñarroja. I durant les festes, cada dia, del dilluns 25 al diumenge 31, en el mateix recinte a les 14.00 podràs gaudir de l’eixordador (i addictiu) soroll de la pólvora a càrrec de distintes pirotècnies professionals. Què mascletà serà la guanyadora d’enguany?

- Mascletà en el Primer Molí. Foto: Carme Ripollès (ACF).

– Mascletà al Primer Molí. Foto: Carme Ripollès (ACF).

2. Desfilades

Les desfilades són un ingredient imprescindible de les nostres festes, des del Pregó fins a la Desfilada Final de festes, els més xicotets podran gaudir de cercaviles i colors amb animació infantil. Amb els itineraris habituals, que pots consultar en la programació infantil de Magdalena 2019, el Pregó (23), la Desfilada de Gaiates (24), la Desfilada d’Animació de Colles i Carros Engalanats (27), la cavalcada internacional d’animació (28 i 29) i la desfilada final de festes (31) ens apropen la tradició de les festes. Una oportunitat idònia on compartir experiències amb les xicotetes i xicotets i crear nous records junts.

3. Coso Multicolor

Una de les novetats més importants d’enguany és que el famós Coso Multicolor torna a l’avinguda Rei don Jaime. La popular festa amb la desfilada de carrosses i la batalla de confeti estarà amenitzada a més per les Bandes Internacionals que aquestos dies visiten la ciutat.

4. Correfoc… i Nit Màgica!

Un altre element que no podem oblidar de les nostres festes és el Correfocs que amb els tradicionals Botafocs, els Dimonis de la Plana i els Diables de Castelló els dies 30 i 31 de març ompliran els carrers de foc i tradició, tot un espectacle visual que segur que gaudeix tota la família.

Sense oblidar tampoc una de les cites més divertides de la Magdalena i que disfruta tot el món, sense importar l’edat. Amb els sempre infal·libles Xarxa Teatre al front, la Nit Màgica porta de color, foc, pólvora i domonis els carrers de Castelló el dimarts 26.

- La Nit Màgica. Foto: Carme Ripollès (ACF).

– La Nit Màgica. Foto: Carme Ripollès (ACF).

5. Som-circ

En aquesta 75 edició de les festes el circ es trasllada al carrer amb la Mostra Internacional de nou Circ al Carrer. Concretament els dies 25, 26 i 27 en la plaça Hort dels Corders els xicotets i xicotetes podran gaudir de diferents espectacles al migdia i a la vesprada del festival Som-circ, una oportunitat per a acostar el circ de carrer a tot el públic.

6. Música i teatre

Però no tot és festa, la música i el teatre també cobra un paper molt important en aquestes festes amb les actuacions del grup Trobadorets el dilluns 25 en la Fira de la Cervesa Artesanal i en La Cosa Nostra. Però l’espectacle no termina, també trobaràs les representacions de El Senyor Tornavís de la companyia Xarxa Teatre en la Colla Rei Barbut (dilluns 25), en la Plaça Santa Clara la companyia El que em queda de Teatre presenta la seua obra Antipasti (dimarts 26), La Banda del Drac i Píxels off online (dimecres 27) i Los farsantes de la companyia El Sidral (dijous 28).

- Trobadorets.

– Trobadorets.

7. I més… Molt més!

I com no podia ser d’una altra forma un munt de festes i animació infantil en les Colles i Gaiates de la ciutat perquè tothom puga divertir-se. Com per exemple, els tallers de la Fundació Caixa Castelló a càrrec de la contaclown Rosabel Canós: Tabalet magdalener (26 març) i Pin magdalenero (27 març); o el divendres 29 en la plaça Santa Clara amb Maduixa Teatre, que ha preparat a la Pop’s Corn: Festa pop!, un concert molt particular amb el qual no podràs deixar de ballar i cantar.

Ara ja saps que aquesta Magdalena t’esperen una infinitat de plans per a gaudir en família i acostar aquesta gran festa a les noves generacions de castellonenques. No dubtes a consultar tota la informació sobre la programació infantil per a aquesta setmana gran en la nostra web.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!