Ciència, tecnologia i astronomia, en el Planetari

talleres

El Planetari de Castelló avança part de la programació d’enguany, en la que hem trobat distintes propostes perfectes per a disfrutar d’este espai del Grau de Castelló en família. Exposicions, tallers, projeccions astronòmiques, jornades, congresos… Tot això enfocat en la divulgació de la ciència i l’astronomia.

Tallers i ciència en família

Per a acostar la ciència a xiquets i xiquetes, podrem gaudir de la ciència en el seu vessant més pràctic amb els tallers lúdic-científics. Tallers que es realitzaran els diumenges al matí amb una temàtica comuna, l’astronomia i més concretament el nostre satèl·lit més volgut, la lluna. Una temàtica triada perquè enguany se celebra el 50 aniversari de l’arribada de l’home a la lluna.

Però no tots els tallers giren entorn del mateix tema, perquè tenim molt que aprendre, així que en el planetari també podrem gaudir d’altres disciplines de la ciència i continguts mediambientals.

  • Taller ‘Planetes nans’ (Diumenge 3 març) Taller dedicat als planetes nans en el qual es construirà una maqueta del planeta Haumea.
  • Taller ‘Robòtica’ (Diumenge 10 març) Aquesta és l’oportunitat perquè les xiquetes i xiquets puguen explorar la Lluna amb robots. Per a aquest taller és necessària la inscripció prèvia
  • Taller ‘Equinocci de primavera’ (Diumenge 17 març) El equinocci és el dia de l’any en què el dia i la nit duren el mateix. En aquest taller els xiquets i xiquetes podran construir el seu propi model de Terra per a estudiar com es mou al voltant del Sol.

I com tot Castelló s’en va de festa els dies 23, 24, 30 i 31 el Planetari romandrà tancat perquè totes i tots puguen gaudir de les festes de la Magdalena.

A més al maig, el Planetari acollirà un esdeveniment especial per a celebrar el seu aniversari. Una festa amb moltes activitats que anirem descobrint a poc a poc. Al juny celebrarem també el dia de l’asteroide amb xarrades i tallers.

Exposicions

Per a aquest 2019 s’han programat exposicions en les 3 sales del Planetari. Tres oportunitats d’aprendre i gaudir. En sala superior podrem gaudir de l’exposició Amb A d’Astrònomes, una oportunitat per a reivindicar el paper de la dona en aquest àmbit amb una exposició que estarà disponible fins a març. També fins a aquest mes podrem gaudir de les al·lucinants fotografies sobre astronomia que ens ajudar a entendre i aprendre una miqueta més sobre l’univers que ens envolta.

D’abril a juliol podrem descobrir les diferents fases per les quals travessa la nostra estrela preferida, el Sol, durant un eclipsi total a través d’una exposició fotogràfica. Al juliol i agost podrem visitar una exposició molt especial que mescla l’art de la plastilina i la música amb una exposició de figures. I per a acabar l’any dues noves exposicions, una exposició sobre la història de la telefonia per a acostar a les xicotetes i xicotets els canvis que les societats han viscut entorn de les formes de comunicació. I una altra per a recordar i reconéixer el mèrit dels dos geòlegs de Castelló, Vicente Sos Baynat i José Royo Gómez, amb una exposició sobre la seua participació en el Congrés Internacional de Geologia en la Unió Soviètica en 1937.

planetari Castelló

Projeccions

I donat l’èxit d’enguany que el planetari ha aconseguit un rècord d’audiència en aquesta nova programació inclou també les projeccions d’astronomia per a públic general es podran visitar tots els caps de setmana durant tot l’any ja que, el Planetari reserva els matins durant el curs escolar per a les visites organitzades de grups escolars.

A més… Jornades i congressos (públic adult)

Com a espai de divulgació el Planetari acollirà de gener a març la 22a edició del curs d’introducció a l’astronomia. Al febrer celebrarem el Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, una jornada activitats ajuste al la figura d’aquest àmbit. Aquest mateix mes de febrer, en el Planetari es presentarà un espectacle teatral sobre Hipatiade Alejandria, una matemàtica i astrònoma del segle V d. de C. així com les Jornades +Ciència.

A més, enguany el Planetari participarà en esdeveniments globals com la World SpaceWeek, la Nit Internacional d’Observació de la Lluna, i el dia de la matèria fosca a l’octubre. I, quasi per a acabar l’any, al novembre, acollirà la setmana de la ciència i les IV Jornades STEM+.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!