Espai de 4 a 10. Els concerts de l’Auditori de Castelló, a (la seua) mesura

actividad musical

A Espanya tenim problemes per a conciliar, compartir el temps és una de les assignatures pendents dels espanyols amb la família, amb el treball i amb les nostres aficions. El mateix succeeix en l’àmbit cultural, a vegades ens resulta complicat dedicar temps a allò que més ens agrada, però afortunadament sorgeixen iniciatives que ens permeten millorar aquesta assignatura pendent.

Aquest és l’objectiu amb el qual sorgeix Espai de 4 a 10 una iniciativa del Institut Valencià de Cultura de Castelló que es dinamitza des del Auditori i Palau de Congressos de Castelló juntament amb l’associació Espai Càssic. La missió del qual és que els adults no es perden ni una i mentre que els xiquets i xiquetes gaudeixen del mateix concert que estan veient els majors d’una forma lúdica.

Una iniciativa que permet que mentre els adults gaudeixen dels concerts d’abonament d’hivern del Auditori, com La Cetra Barockorchester Basel & Patricia Patibon o Capella de Ministrers, els més xicotets paral·lelament aprenguen coses sobre aquests mateixos concerts. Les activitats es vinculen a les obres o compositors programats en l’Auditori.

Espai de 4 a 10 ofereix als xiquets i xiquetes una experiència única i els aproxima la música d’una forma lúdica i creativa. No és una guarderia en la qual deixar als xiquets mentre es gaudeix d’una altra activitat, sinó que el seu objectiu és crear una experiència musical per a xiquets i xiquetes de 4 i 10 anys amb activitats on el fil conductor de les quals és la música i en els quals l’experimentació cobra un paper molt important. L’experimentació musical en un àmbit més informal a través de ritmes, instruments, audiovisuals i fins i tot l’art en el qual les xicotetes i xicotets es converteixen en els protagonistes.

responsables espai de 4 a 10

Espai de 4 a 10 està dirigit per Irene García Molina, pianista i il·lustradora i Lluïsa Ros, chelista relacionada amb el món de la cultura, totes dues amb un gran bagatge en el món de l’educació i experiències docents amb xicotets: “La nostra missió és acompanyar i dirigir les activitats deixant sempre llibertat als xicotets per a expressar-se i experimentar amb la música d’una forma molt més oberta a la qual ho fan a les aules”, expliquen les responsables del projecte.

Per a cada activitat es preparen entre 4 o 5 sessions i en funció dels grups d’edat i els gustos dels xiquets es van adaptant. Les directores del projecte expliquen que les sessions finalitzen amb un exercici de relaxació a través de la música per a gaudir plenament d’ella, posat que l’objectiu és que la música puga arribar a tots els públics.

Una activitat molt enriquidora, en la qual no és necessari tindre educació musical prèvia. I en la qual tots dos gaudiran del mateix concert però de formes molt diferents, un nexe que els tornarà a unir quan la representació acabe i que podran compartir i opinar entre ells i elles.

espai

Els passos per a poder formar part de l’activitat són senzills, només cal escriure un correu a l’adreça didactica_auditori_castelló@gva.es amb informació sobre l’edat del xiquet o la xiqueta. El preu de l’activitat és de 3 euros, i contractant els serveis d’Espai de 4 a 10 aconseguiràs un descompte sobre el preu de la entrada del concert, i una invitació per a assistir a un dels espectacles familiars de música i/o teatre programats a l’Auditori o en el Teatre Principal de Castelló.

Pares i mares ara ja no queda cap excusa per a perdre’s els concerts de Abonament en el Auditori i Palau de Congressos. Perquè els adults no es perden ni una i perquè els xiquets gaudisquen del concert que estan veient els majors com el que són, xiquets.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!