Escala a Castelló. Una Pasqua marinera

image-2019-04-18

La segona edició d’Escala a Castelló arriba al Port del Grau de Castelló del 25 al 29 d’abril. Aquest gran esdeveniment nàutic ve carregat d’un intens programa d’activitats que podran gaudir tant els més menuts com tota la família. Recreacions històriques, exhibicions i justes nàutiques, visites a les embarcacions, tallers per a nens i nenes de totes les edats són algunes de les propostes que ofereix aquesta cita. El mercat mariner també estarà present en aquesta edició, així com nombroses actuacions musicals i conferències durant tots els dies. Com a novetat, a més, hi haurà globus aerostàtics captius per accedir a les millors vistes d’aquesta gran festa del mar.

Disparo de cañón como señal de bienvenida

Tir de canó com a senyal de benvinguda en Escala a Castelló 2018

Dijous 25

Una gran desfilada inaugurarà aquest esdeveniment a les 17.30 del dijous 25 d’abril per donar la benvinguda als vaixells històrics participants amb músics en directe, zancudos i animadors circenses amb el seu xou Marineros de agua dulce. També hi haurà diversos grups de recreació històrica amb cavalleria, infanteria i armes d’època, així com diverses associacions vinculades a la ciutat de Castelló. Mitja hora més tard, a les 18.00h, nens i nenes podran aprendre a construir la seva pròpia maqueta de vaixell en el taller “Fabrica tu navío de escala a Castelló” dins el racó infantil.

Els vaixells històrics arribaran al port de Castelló a les 18.15. A les 18.30, els grans canons seran disparats per les diferents associacions de recreació històrica des de terra per donar benvinguda als vaixells que de distingeixen a la llunyania. La infanteria realitzarà una desfilada pel moll fins a situar-se enfront dels navilis que han arribat per rebre als seus capitans i les seves tripulacions a les 19.00. A continuació, realitzaran una exhibició d’esgrima clàssica per al delit del públic com a mostra de benvinguda als vaixells estrangers. A les 19:45 tindrà lloc una representació de marionetes infantil denominada Leyendas del fondo del mar.

Un espectacle ambulant recorrerà el perímetre a arribar les 20.00 de la tarda amb la interpretació per part de músics i actors de la peça Los Peces Manta. A les 21.00 arrencarà el concurs interactiu “Atrapa la bandera”. Mitja hora més tard, s’interpretarà, El sultán de las alas blancas, una actuació itinerant amb músics i zancudos i es posarà fi a la primera jornada.

Mercat maritim en Escala Castelló 2018

– Mercat maritim en Escala a Castelló 2018.

Divendres 26

Després de l’obertura del mercat mariner a les 11.00h, “Fabrica la tu portavelas de estrellita de mar con arcilla y muchos colores” serà el taller que s’iniciarà a continuació per ensenyar als nens a fabricar un mini candelabro en el matí del divendres. A les 11.45 tindrà lloc un espectacle ambulant denominat Seres aliados. A les 12.45, es representarà l’obra Cosas de piratas mitjançant l’ocupació de marionetes en el racó infantil. I per seguir immersos dins de l’univers pirata, a la 13.15 es realitzarà el divertit espectacle itinerant El Pirata Pata de Palo de fusta a càrrec de músics i zancudos.

Els carrers s’ompliran de música i actuacions a partir de les 17.15 amb l’exhibició ambulant . El taller “Fabrica tu ballena molona” arribarà a les 18.15 al racó infantil. A partir de les 19:45, aquest espai, a més, acollirà la representació de marionetes Leyendas Marinas.

Grans zancudos amb vestits de led animaran el mercat amb el seu espectacle Bianco, Malabares Leda les 20.30. Mitja hora més tard, els xicotets de la llar podran participar en el concurs “Cómo quema la pelota” en el racó infantil.A les 21.30 es realitzarà una ronda de vigilància  amb torxes per part de les diverses tropes d’infanteria i, en finalitzar, es posarà fi a la jornada amb una lluita entre cavallers amb efectes de foc.

Justa maritima

Justa maritima en Escala a Castelló 2018

Dissabte 27

El matí del dissabte 27 començarà amb un taller de manualitats amb objectes reciclats a les 11:45 amb la finalitat de conscienciar als més petits sobre la importància de respectar del medi ambient. Més tard, a les 12:15, els gentilhomes espanyols realitzaran una xerrada didàctica sobre la vestimenta d’un soldat i finalment acabarà amb una exhibició de combat. Mitología marina és l’obra de marionetes seleccionada que es representarà al voltant de les 12:45 en el racó infantil.

Una gran desfilada històrica a les 18.00 protagonitzarà el programa de la tarda amb la col·laboració de tots els participants d’aquest esdeveniment que recorrerà tot el port i finalitzarà en el campament a les 19.00. A continuació, les tropes participants realitzaran un homenatge als caiguts en el navili de Santa Eulalia. Mentrestant, a partir 18.15, xiquets i xiquetes aprendran a realitzar manualitats d’animals marins amb el taller “Fabrica tu caballito de mar”.A les 19.45 un nou concurs interactiu espera als més petits en el racó infantil.

A les 20.30 alguns gentilhomes protagonitzaran una disputa en les tavernes per sobre de les taules. Abans per a sopar, a les 21.00 els nens podran assistir al taller de manualitats “La medusa bailarina”. A les 22.00 de la nit, les tropes d’infanteria i cavalleria realitzaran una desfilada.  Sobre les 22.30, Los Piratas de la Luz abordaran l’esdeveniment per conquistar-ho en una passada itinerant. La jornada finalitzarà amb un espectacle pirotècnic i el concert del grup Jarana a les 23.00.

Persones visiten la embarcació en Escala a Castelló 2018

– Visita a una de les embarcacions en Escala a Castelló 2018.

Diumenge 28

El diumenge 28 es desenvoluparà un taller de pintacaras “Aprende a pintarte escamas de pez tú solo” a les 11.15. Els gentilhomes tornaran al racó infantil per ensenyar-los als més petits les armes de l’època i posteriorment realitzaran una breu exhibició d’esgrima a les 12.15. Un espectacle d’animació itinerant denominat Pescadores de agua salada començarà a la 13.00 a càrrec de músics i actors. A la 13.15 es realitzarà la peça teatral de marionetes Leyendas del mar en el racó infantil.

A la tarda, a les 17.15 els gentilhomes reclutaran a petits grumets del racó infantil per fer una bonica desfilada militar. A més, els carrers s’impregnaran d’un ambient festiu amb l’animació itinerant Aves del cielo a les 17.30.A les 18.15 es representarà una obra teatral de marionetes en el racó infantil i, una hora més tard, els més petits podran participar en un concurs interactiu. A les 20.00 hi haurà una passada ambulant de torxes a càrrec de bucaners.

Un taller de reciclatge i manualitats arribarà al racó infantil a les 20.15 per ensenyar als nens a cuidar el mar. Als 15 minuts, començarà l’últim espectacle ambulant del dia, Cielo Estrellado, que comptarà amb efectes lluminosos. A les 21:30, els més petits visitaran les taules de jocs d’habilitats i enginy. Arribades les  22.00 de la nit, es posarà fi a la jornada amb el tancament del mercat i de totes les activitats.

Galeón Andalucía en Escala a Castelló 2018

– Galeón Andalucía en Escala a Castelló 2018.

Dilluns 28

L’últim dia de l’esdeveniment, nens i nenes podran convertir-se en tot uns mariners creant els seus propis accessoris en el taller de manualitats “Fabrica el teu colgante marinero”.A les 12.45, s’interpretarà amb marionetes la peça teatral Cosas de Pirates en el racó infantil. Sueños marinos serà l’actuació itinerant que embolicarà els carrers a partir de la 13.15. A la tarda, a les 17.15 se celebrarà l’espectacle Anfibios.

Amb la finalitat de fomentar la lectura, es realitzarà un taller de manualitats destinat a ensenyar als més petits a dissenyar el seu propi marca pàgines mariner a les 18.15. Mitja hora més tard, se celebrarà el pas itinerant Octopus a càrrec de zancudos i percussionistes. A les 19.45 el racó infantil prepara un petit concurs interactiu. Per acomiadar l’esdeveniment, se celebrarà l’últim espectacle ambulant a les 20.00 amb la interpretació de Piratas del faro luminoso per part de músics i actors.

En arribar l’ocàs a les 20.45, es produirà l’últim arriat de bandera en el moll de l’armada. A les 21.00 es tancaran tant el mercat com es posaran fi a totes les activitats de la segona edició d’Escala a Castelló 2019.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!